ETUSIVU
ESITTELY
KOIRAT
UUTISIA
KUVIA
LINKIT

» 2004 » 2005 » 2006 » 2007 » 2008 » 2009
» 2010 » 2011 » 2012 » 2013 » 2014 » 2015Vuosi 2013 pakettiin
Vuoteen 2013 mahtui kaikenlaista. Isoin juttu oli ehdottomasti Remyn kotiutuminen Ranskasta Suomeen. Pikkupallero lensi ensin Latviaan Ingan luokse, missä vietti muutaman viikon ja toukokuussa haettiin poika kotiin. Remystä on kasvanut valloittava pikku kakara, jolla on virtaa kuin pienessä kylässä ja äärettömän kimeä ääni innostuessaan. Napero on samanlainen napero kuin hakiessa. Koon puolesta Remy on jäämässä pieneksi ja mieleltäänkin se on vielä kuin muutaman kuukauden ikäinen pentu.

Pieni koko sopii siihen, että syliin mahtuu paremmin. Remy kiipeilee ketterästi missä vain ja pomppuvoimaa riittää. Vauhtikin on jo Tysonin tasoa, joten saa nähdä millainen tykki tästä tulee agilityssa. Remy on muutenkin luonteeltaan toimivampi harrastuksissa mitä Tyson. Tarjoaa palon tekemistä, on koko ajan 100%:sesti mukana. Tyson kun on hieman taivaanrannan maalari jos on sillä tuulella.. Nyt Remy saa kasvaa ja kehittyä rauhassa. Mitään ihmeellistä ei olla tänä vuonna tehty. Vähän tokoiltu, mutta pääasiassa Remy on saanut olla lellivauva tietyillä rajoilla kuitenkin. Ensi vuonna jatketaan tokoilua ja toivon mukaan päästäisiin myös agilityryhmään.

Tysonin kanssa syksyllä saavutettiin näyttelyistä se, mitä ollaan haettukin, li toinen CACIB Suomesta. Nyt pitäisi suunnata katse kohti ulkomailta, jos kokeilisi mitä sieltä saadaan. Tyson on kuitenkin osoittanut hyvät puolensa monessa suhteessa, joten enää en niin aktiivisesti sitä vie näytille. Ehkä nyt keskitytään muihin juttuihin ja annetaan nuorison hoitaa näyttelyissä esiintymiset. Tysonin silmät peilattiin syyskuussa terveeksi ja marraskuussa kävi Ruotsista morsian kylässä. Joulukuussa varmistui, että pentuja on tulossa, joten heti alkuvuoteen odotetaan millainen porukka sieltä syntyy. Helmi-maaliskuun vaihteeseen on varattu yöpymispaikka pohjoisesta, että päästään pentuja katsomaan niiden ollessa 6-viikkoisia.

Alpo, pienisuuri poika, kävi myös näytillä muutaman kerran tänä vuonna ilman sen ihmeempää menestystä. Keväällä käytiin MH-luonnekuvauksessa mikä oli Alpon mielestä ällöttävä kokemus kun siellä oli vieraita ihmisiä ja nehän on Alpon mielestä yök! Alpo on hieman pienen piirin koira. Näyttelyissä sietää tuomarin käsittelyn, kun ei muutakaan vaihtoehtoa ole. Loppuvuodesta kävimme ensimmäisen kerran tutustumassa kettuun Pöytyällä keinoluolaharjoituksissa. Alku oli kankea, mutta ai että kun Alpo tajusi ketun. Sai kettu sellaiset haukut, että oksat pois. Luolilla jatketaan harjoittelua ensi vuonnakin. Jos vaikka saataisiin Alpo luolaan ja tuloksia keinoluolakokeista. Alpo kävi myös syyskuussa terveystarkastuksilla. Tuloksena terveet silmät ja 0/0 polvet. Ensi vuonna mennään selkäkuviin, mitkä jännittävät aivan tolkuttomasti.

Jammu, Figo ja Toby viettävät eläkevuosiaan Ruutanassa vanhempieni luona. Tobykin muutti sinne syksyllä, kun on enemmän tilaa ja saa paremmin rajattua koirien oleskelua. Toby on alkanut vaatimaan omaa rauhaa eikä enää oikein tule toimeen Tysonin kanssa. Ruutanassa on tilaa enemmän papparaiselle. Jammu täytti syksyllä 10 vuotta. Vähän alkaa jo vanhuus vaivaamaan ja Jammusta on tullut melko huomaamaton koira. Se seuraa maailman menoa sivummalta ja antaa nuorempia telmiä keskenään. Figo on samanlainen hömppä kuin aina ennenkin. Silläkin on jo vanhuuden vaivaa, mutta ei ole menoa kauheasti haitannut. Jammu ja Figo ovat hieman höperöityneet ja tiedä vaikka jonkinlaista dementiaa olisi jo tullut, mutta niin kauan kun meno näyttää suht normaalilta vanhan koiran elämältä, niin kaikki on hyvin. Näiden poikien kanssa mennään päivä kerrallaan ja toivotaan että terveitä päiviä tulisi vielä paljon lisää.

Ensi vuotta odotellessa! Kiitos kaikille ystäville ja tutuille tästä vuodesta ja nokka kohti ensi vuotta. Yhdessä harrastaminen on hauskaa ja aina löytyy samankaltaista juttuseuraa niin tokotreeneissä kuin näyttelyissäkin.


 

13.-14.12.2013 Voittaja-näyttelyt Helsingissä

Meiltä ei koiria osallistunut super viikonloppuun, kun Helsingissä järjestettiin kolme iso KV-näyttelyä peräkkäisinä päivinä. Tysonin tyttö "Selma" FI MVA Riekonhovin Full Of Faith debytoi valioluokassa perjantaina tuloksella ERI/4 SA ja lauantaina ERI, mutta ei sijoitusta. Onnittelut Selmalle hienosta valioluokan avauksesta! Aussiet tuomaroi perjantaina Anna Albrigo Italiasta ja lauantaina Nina Janger Suomesta.


 

17.11.2013 Jyväskylä KV

Meidän osalta viimeinen koiranäyttely tähän vuoteen. Samalla tämä oli Remyn debyytti junioriluokassa. Hieman jännitti mitä pikku poika saa, mutta olinkin enemmän kuin tyytyväinen tulokseen. Aussiet tuomaroi israelilainen Zvi Kupferberg.

Tyson VAL ERI/3
Arvostelu: Correct size. Masculine head. Soft topline. Correct chest. Correct front and angulation. Good coat. Good movement.

Remy JUN EH
Arvostelu: Medium size. Feminine head. Good topline. Correct chest. Correct front and angulation. Good coat. Good movement.


© Marja-Leena Taivassalo


 

26.10.2013 Lahti KV

Jälleen kerran näyttelyssä Tysonin kanssa. Vielä olisi tälle vuodelle yksi koitos, sitten voidaan jäädä talvilomalle. Tänään Lahdessa aussiet tuomaroi kasvattaja-tuomari Satu Tanner (kennel Drover´s). Arvostan suuresti erikoistuomareiden arvosteluja, joten tottakai ilmoitin Tysonin näytille.

Tyson esiintyi tuttuun tapaan ja näytti ainakin seistessä parhaat puolensa. Tuloskin oli varsin miellyttävä arvosteluineen, ERI/1 SA PU4.

Arvostelu: Hyvä tyyppi. Hyvä pää ja ilme. Hyvä ylälinja. Voimakas luusto. Hyvät mittasuhteet. Rintakehä voisi olla hieman syvempi. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Liikkuu riittävän pitkällä askeleella. Hyvin takaa, aavistuksen leveästi edestä. Hyvä turkinlaatu.
Kiitos Hildalle kuvista!


 

19.10.2013 Seinäjoki KV
Pitkästä aikaa Tyson pääsi mukaan näyttelyihin. Ajattelin nyt rykäistä sen kanssa muutaman KV-näyttelyn läpi ja katsoa mihin rahkeet riittää. Ensi vuonna on tarkoitus panostaa nuorisojaostoon enemmän näyttelyiden osalta, joten nyt oli Tysonin vuoro näyttää kyntensä.

Aussiet tuomaroi Suncica Lazic Serbiasta. Olemme ennenkin olleet hänen kehässään Tysonin ollessa nuorten luokassa. Joten ihan hyvillä mielin lähdettiin kokeilemaan mitä tällä kertaa tulee arvosteluun, kun koira on muutaman vuoden vanhempi. Tuomarilla oli tiukka linja ja vain kaksi urosta sai SA:n. Tyson toinen niistä. Koska toinen uros oli juniori, hypin sisäisesti riemusta, koska CACIB mahdollisuudet olivat parhaat mahdolliset, jos vain tuomari sen haluaa meille antaa. Sijoituksella PU-kehässä ei ollut enää väliä. Tyson sijoittui toiseksi ja kehäsihteeri tuli antamaan valkoisen ruusukkeen. Tämä oli Tysonin toinen CACIB Suomesta. Olin harkinnut jättäväni sen "eläkkeelle" tai ainakin vähemmälle näytölle kehissä, mutta kai meidän täytyy vielä muutama ulkomaan reissu tehdä, josko vaikka joskus onnistaisi sielläkin CACIBin kanssa.

Arvostelu: Tall dog. Medium boned. Typical head. Ears could be carried a bit better. Good top- and underline. Good substance. Parallel position of the legs. Free movement.

Tysonin jälkikasvua oli jälleen näytillä varsin mukavasti.

"Torres" Glenhouse´s Against All Odds JUN ERI/2
"Aatu" Glenhouse´s Around The Clock JUN ERI/3
"Elvis" Glenhouse´s Ants In Your Pants JUN ERI/4
"Fixu Glenhouse´s Amazing Lady Luck NUO ERI/2
"Hilla" Riekonhovin Fallen Angel AVO ERI/1 SA PN-2 SERT VARA-CACIB!!

Tämä oli Hillan viimeinen Suomen serti ja nyt tyttö on luonnetestiä vaille Suomen muotovalio. Jee!!!


 

5.10.2013 Tuulos ryhmänäyttely
Tuulokseen lähdettiin pikkujätkien kanssa. Alpo on viimeksi ollut näytillä toukokuussa ja nyt kun ollaan vyötärö saatu oikeaan kokoon ja kroppaa treenattu kuntoon, niin oli kiva lähteä näytille. Vieä kun tuomarina oli erikoistuomari Juha Lehtinen. Kovinkaan suuret odotukset ei ollut. EH:ta odottelin, mutta ERI tuli, luokkansa kakkonen ilman SA:ta. Selkä on vieläkin hieman pehmeä liikkeessä, mutta talvea ja potkukelkkailukelejä odotellassa jatketaan lenkkeilyä että saadaan selkää tukevat lihaksetkin vielä tikkiin. Alpo liikkui hienoista reipasta, lennokasta ravia. Tuomari juoksutti pitkään, niin että handlerin pohkeet oli jo viittä vaille krampissa.

Arvostelu: Tyyppi erinomainen. Mittasuhteet oikeat. Hyvä pää, kaula ja rintakehä. Lyhyt olkavarsi. Selässä pehmeyttä. Hyvä lantio. Oikea karvanlaatu. Liikkuu hyvin.

Alpon ja Remyn kehät osui pahasti päällekäin, mutta kiitos huippuhandleri Annille Remyn hienosta esittämisestä. Ehdin nähdä viimeisen juoksukierroksen ennen sijoitusta ja Remy liikkui upeasti. Pentuja oli yhteensä kolme, kaikki uroksia. Remy voitti, sai KP:n ja oli täten myös ROP-pentu. Aussiet tuomaroi Harry Tast. Arvostelu oli hieno pikkujätkälle. Anni kertoi Remyn esiintyneen kuin vanha tekijä. Ei uskoisi, koska mitään näyttelyihin liittyvää ei olla harjoiteltu sitten erkkarin. Mutta Remy käyttäytyy fiksusti, muistaa hyvin kerran oppimansa ja rakastaa kaikkia yli kaiken, joten mitäs ongelmaa sen kanssa voisi tulla. Äiskän hieno poika! Seuraavaksi korkataankin junnuluokka Jyväskylässä.

Arvostelu: Hyvin lupaava 8kk pentu. Hyvin tasapainoinen kokonaisuus seistessä ja liikkeessä. Lupaava pään runko. Oikein asettuneet korvat. Korrekti rakenne. Lyhyt töpö. Itsevarma käytös. Tulevaisuuden lupaus.


 

27.9.2013 Tyson ja Alpo terveystarkastuksissa
Tiistaina oli jännittävät paikat, kun Alpolta tutkittiin ensimmäistä kertaa silmät ja samalla polvet. Terveen paperit tuli kummastakin tutkimuksesta, polvet 0/0 ja silmät terveet.

Tänään, perjantaina, oli vuorossa Tysonin silmäpeilaus. Edellisestä tarkastuksesta oli jo 1,5 vuotta, joten oli sopiva hetki tarkastaa silmät uudelleen. Edelleen olivat terveet, kirkkaat ja säkenöivät. Vaikka Tysonin silmät on aiemminkin tutkittu, niin silti hieman jännitti ennen tarkastusta ja kun terveen paperit oli saatu, niin kädet tärisi vielä töihin palattuani. Kai sitä aina jännittää tulosta odotellessa, kun on oma koira kyseessä. Oli sitten mistä tahansa tuloksesta kyse: terveys, koe, näyttely, testi jne.


 

25.8.2013 Australianpaimenkoirien erikoisnäyttely, Helsinki
Ptikä ja kuuma päivä Helsingissä, mutta seura oli parasta A-luokkaa, joten lähes kellon ympäri mennyt aika ei tuntunut pahalta. Ihana nähdä Tysonin jälkikasvua ja hienot tuloksetkin tuli kaikille tiukalta tuomarilta. Varsinkin junnu-urosten luokassa meinasi tulla tippa linssiin, niin onnellinen olin poikien hyvistä arvosteluista.

Kiitos koko Gh-tiimille hyvästä seurasta! Kerrankin on luvassa paljon kuvia, kiitos kuvaaja Matti Nenoselle, joten esitellään tulokset niiden yhteydessä. Remyn lisäksi esitin Tysonin pojan Aatoksen, Maaritin tyttötrion, eli Mustikan, Tyyriksen ja Ququn. Sain myös kunnian esittää Tysonin siskon Naksun. Oli myös mukava nähdä jälleen Inga sekä Remyn isä Rauros, joka oli erikoisnäyttelyn ROP.

Kaikkien kuvien © Matti Nenonen

Remyn arvostelu: Puppy that could be slightly longer in body. Well filled muzzle and skull. Nice deep chins. Correct eye. Well set ears that could be smaller. Enough angulation front & rear. Correct spring of rib and forechest. Great color and coat. Moves with nice drive, correct in all sides. Puppy that I would allover like more masculine.
Ei sijoitusta pikkupentuluokassa.

Glenhouse´s A Long Way To Run "Aatos" JUN ERI/1 SAGlenhouse´s Around The Clock "Aatu" JUN EH/3Glenhouse´s Against All Odds "Torres" JUN EH

Riekonhovin Force Majeure "Mauri" AVO ERI/2

Riekonhovin Fallen Angel "Hilla" AVO EHGlenhouse´s Cocum Tiger "Mustikka" JUN ERI/2Glenhouse´s You Know My Name "Tyyris" NUO EH

Glenhouse´s Saya Dari "Naksu" AVO ERI/3 SA
(Tysonin sisko)Sentikki Persuasion "Ququ" VAL ERIRemyn upea isä, Propwash Traffic Report "Rauros"


 

18.8.2013 Heinola kr
Tysonin lapset "Mauri" Riekonhovin Force Majeure ja "Hilla" Riekonhovin Fallen Angel olivat näytillä Heinolassa, missä aussiet tuomaroi Rachel Dijkhorst-Noij Alankomaista. Mauri räjäytti potin ollen ROP kera viimeisen SERTinsä!! Maurikin on näin ollen luonnetestiä vaille valio. Kuten Selma, Mauri sai viimeisen sertinsä heti ensiyrittämällä avoimessa luokassa. Hilla sai myös ERIn ja voitti avoimen luokan, mutta ei saanu SA:ta, joten ei päässyt mukaan kilpailemaan sertistä. Uutta näyttelyä putkeen vaan! Onnittelut kummallekin perheineen ja spesiaalit halit&pusut Mauri-pojalle, joka kehittyy jatkuvasti upeammaksi. Komea ulkonäkö kera super luonteen!


 

17.8.2013 Mouhijärvi pentunäyttely
Meidän pikku "Remy" Ikaros Rising Des Dolmens D´An Arvor teki pentunäyttelydebyyttinsä Mouhijärvellä, n. puolen tunnin ajomatkan päässä kotoa. Aussiet tuomaroi Olli Kokkonen. Remy esiintyi hienosti ja käyttäytyi fiksusti koko arvostelun ajan. Tuloksena PEK4 mukavalla arvostelulla.

Arvostelu: 6kk. Erittäin lupaava urospentu, jolla on vahva luusto. Erinomaiset kulmaukset, raajat ja oikeat rungon mittasuhteet. Hyvä ylälinja. Oikea kallon ja kuonon pituus. Oikean vahvuinen kuono. Leikkaava purenta. Erinomainen ilme. Punainen väritys, koko kaulus. Liikkuu erittäin hyvin. Miellyttävä, rauhallinen käytös. Luonnontöpö häntä.© Noora Leppänen


 

17.8.2013 Selma luonnetestissä
"Selma" Riekonhovin Full Of Faith meni luonnetestiin ja näytti, että kun palikat on kohdallaan niin nuorikin koira voi suoritua testistä hienoin tuloksin. Ikää 2v. 2kk ja luonnetesti läpäisty hyväksyttävästi ja näin ollen Selma on Suomen muotovalio!! Isot onnittelut super-Selmalle perheineen! Tytöllä ikää se hieman yli 2v. ja jo nyt valio, luonnetestattu sekä kilpailee agilityn 2.luokassa (yhtä 0-tulosta vaille kolmosluokkaan) ja tokossa avoimessa luokassa (kilpailuoikeus voittajaluokkaan). Suoraan sanottuna WOW!

Luonnetestin tuomaroi Lauri Ojala & Lea Kilpeläinen.

Toimintakyky +1 kohtuullinen
Terävyys +3 kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +1 pieni
Taisteluhalu +2 kohtuullinen
Hermorakenne +1 hieman rauhaton
Temperamentti +2 kohtuullisen vilkas
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +2a luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen
Laukauspelottomuus +++ laukausvarma

Yhteensä +142 ja hyväksytty!


 

4.8.2013 Iisalmi KV & Nokia ryhmänäyttely
Iisalmessa aussiet tuomaroi Marjatta Pylvänäinen-Suorsa. "Niilo" Riekonhovin Fiddle-De-Dee sai sen mitä lähti hakemaankin eli viimeisen serti!! Niilo oli PU2 ja sai myös vara-cebin. Isot onnittelut!! Niilo on nyt luonnetestiä vaille Suomen muotovalio.

Samaan aikaan olin Nokialla ryhmänäyttelyssä. Olen onnekas handleri, kun saan esittää Tysonin kasvattajan narttuja kehissä. Tänään oli Mustikka (Glenhouse´s Cocuum Tiger) ja Tyyris (Glenhouse´s You Know My Name) matkassa mukana ja tästä kaksikosta Tyyris voitti nartut ollen VSP kera neljännen sertin! Myös Tysonin poika "Torres" Glenhouse´s Against All Odds esiintyi junioriluokassa saaden H:n. Torres on vielä nuori poikanen, joka ei ehdi massaa ja turkkia kasvattaa kun on pitää mennä sata lasissa. Isänsä poika :) Aussiet tuomaroi Nokialla israelilainen Janiki Steinbock.


 

27.7.2013 Pori KV
Paul Lawless, Irlanti Meidän lomaillessa Savossa osallistui Tysonin nuorimmaiset Fixu ja Aatu Porin KV-näyttelyyn. Aussiet tumaroi irlantilainen Paul Lawless. Erinomaiset tulokset kummallekin, isot onnittelut lapsukisille perheineen!

"Fixu" Glenhouse´s Amazing Lady Luck JUN ERI/1 SA PN4 VARA-SERT
"Aatu" Glenhouse´s Around The Clock JUN ERI/2


 

13.-14.7.2013 Oulu KV x 2
Oulussa sertijahdissa oli Selma ja Niilo. Lauantaina aussiet tuomaroi Theo Leenen Belgiasta ja sunnuntaina Istvan Laszlo Unkarista. Selma teki parhaansa, että emäntä pääsisi mammalomalle näyttelyistä, ja pokkasikin kaikki palkinnot mitä oli tarjolla. Nyt on Selmalla sertit kasassa ja Cacib-tilikin avattu hienolla tavalla. Isot onnittelut!! Selma on luonnetestiä vaille valio, eikä sitä luonnetestiä tarvitse kauaa odottaa. Niilokin sai hienot tulokset, mutta viimeinen serti jäi vielä hamaan tulevaisuuteen. Onnittelut ERInomaisesta tuloksesta Niilo ja Kaisa!

"Selma" Riekonhovin Full Of Faith
La: ERI/1 SA PN1 SERT CACIB VSP!!
Su: ERI/1 SA PN1 CACIB VSP!!

"Niilo" Riekonhovin Fiddle-De-Dee
La: ERI/1 SA PU4
Su: ERI/2 SA

Selman lauantain arvostelu: 2years red merle With a very nice head. Well set ears. Correct bite. Good neck, shoulder, topline. Nice tail set and tail carriage. Very well angulated. Good bone & feet. Strong body. Nice coat and color. Moving well.


 

6.-7.7.2013 Mikkeli kr ja Laukaa ryhmänäyttely
Lauantaina oli Mikkelissä kaikkien rotujen näyttely. Aussiet tuomaroi Elzbieta Chwalibog Puolasta. Näytillä oli Tysonin tytöt Hilla ja Luna ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa. Onnittelut kummallekin ERInomaisesta sekä Hillalle pn-sijoituksesta!

"Hilla" Riekonhovin Fallen Angel ERI/1 SA PN2 VARA-SERT
"Luna" Riekonhovin Full Of Joy ERI/2

Sunnuntaina oli Laukaan ryhmänäyttely, missä aussiet tuomaroi suomalainen Paavo Mattila. Tällä kertaa näytillä oli vain "Hilla" Riekonhovin Fallen Angel tuloksella ERI/1 SA PN3. Onnittelut!!


 

25.6.2013 Riekonhovin F-pentue 2v.
Niin ne vuodet vierii, Minjan ja Tysonin lapsukaiset täyttivät 2 vuotta. Isot onnittelut "aikuisiän" saavuttaneille pupseille!


© Tuula Korhonen
Tältä lapsukaiset näyttivät vuorokauden ikäisenä


 

23.6.2013 Rovaniemi KV ja Glenhouse´s A-pentue 1v.
Rovaniemellä edusti Tysonin poika "Niilo" Riekonhovin Fiddle-De-Dee. Aussiet tuomaroi Ricky Gouws Etelä-Afrikasta. Niilolle tulokseksi ERI/1 SA PU4. Onnittelut Niilolle ja Kaisalle!

Niilon arvostelu: Masculine red & white male. Well arched neck. Well angulated shoulder. Level topline. Well balanced. Croup slightly sloping with a well set on tail. Moving well front & rear.

Tänä samaisena päivänä Glenhouse´s A-pentue täytti vuoden. Onnittelut Ququn ja Tysonin rakkauslapsille!


 

1.-9.6.2013 Tysonin nuoriso
Tysonin jälkikasvu on nyt viikon sisään ollut oikein urakalla esillä lajissa kuin lajissa. Kannustusjoukot ovat ylpeitä nuorukaisista! Onnittelut kaikille hienoista tuloksista!

"Selma" Riekonhovin Full Of Faith
1.6. agility Kajaani
1.rata: 0 & LUVA, 1.sija!!
2.rata: 5 virhepistettä ja hieman yliaikaa, mutta sijoitus 2.

2.6. agility Kajaani
Seuraavana päivänä kuumuus jo hieman herpaannutti keskittymistä.
1.rata: HYL
2.rata: 24,8 virhepistettä

9.6. agility Iisalmi
1.rata: 10 virhepistettä, 2.sija
2.rata: 0 & LUVA, 1.sija!! -> Yhtä nollaa vaille 3-luokkaan!!
3.rata: 5 virhepistettä, 5.sija

"Niilo" Riekonhovin Fiddle-De-Dee
8.6. Kemi ryhmänäyttely, tuomarina suomalainen Gunnel Holm.
Tuloksena ERI/1 SA PU1 SERT ROP!!! Tämä on Niilon toinen serti.


Niilo ROP
© Nathalie Karakko


"Aatu" Glenhouse´s Around The Clock ja "Elvis" Glenhouse´s Ants In Your Pants esiintyivät 9.6. Tuurin kaikkien rotujen näyttelyssä Nina Jangerin arvosteltavana. Aatulle tulokseksi ERI/2 ja Elvikselle näyttelydebyytti tuloksella EH/4.


 

26.5.2013 Selmalle AVO1 tokossa
Selmalla oli melkoinen putki päällä viikonloppuna. Ensin näyttelystä serti ja seuraavana päivänä tottelevaisuuskokeesta AVO1-tulos! Onnittelut ja kiitos Tiina kun olet niin aktiivinen Selman kanssa. Selma on meidän idoli!

"Selma" Riekonhovin Full Of Faith AVO1 191/200 p. KP ja sijoitus 2/8.


 

25.5.2013 Harjavalta ryhm. & Kuopio KV
Samana päivän oli kaksi näyttelyä eri puolilla Suomea. Minä lähdin Tysonin kanssa Harjavaltaan viettämään aurinkoista päivää hyvässä seurassa. Pyörähdin kehässä myös ROP-pentu Mustikan (Glenhouse´s Cocum Tiger) sekä VSP Tyyriksen (Glenhouse´s You Know My Name) kanssa. Kennel Glenhouse´s oli myös ROP-kasvattaja, joten varsin mukava päivä tulostenkin osalta. Aussiet tuomaroi suomalainen Harto Stockmari. Paikalla oli kolme Tysonin nuorempaa jälkikasvua, joita oli mahtava nähdä taas pienen tauon jälkeen. Pojille odotellaan vielä turkkia ja massaa, mutta ikää on vasta pikkuisen vaille 1v. joten eiköhän ne sieltä tule :) Vannoin että järki ja malttikin kasvaa, koska isällekin ne tuli aikanaan.

"Tyson" Glenhouse´s Sanghai Soul val ERI/2 SA PU4
"Aatu" Glehouse´s Around The Clock jun EH/2
"Torres" Glenhouse´s Against All Odds jun H
"Fixu" Glenhouse´s Amazing Lady Luck jun ERI/1


"Aatu" Glenhouse´s Around The Clock


"Torres" Glenhouse´s Against All Odds


Kuopiossa oli esillä Tysonin vanhemmat tytöt, eli Riekonhovin pentueesta Selma, Hilla ja Luna. Aussiet tuomaroi Csaba Zsolt Lokodi Romaniasta. Selmalle tuli tästä näyttelystä plakkariin kolmas SERTi, isot onnittelut Selma ja Tiina!

"Selma" Riekonhovin Full Of Faith nuo ERI/1 SA PN2 SERT VARA-CACIB!!
"Hilla" Riekonhovin Fallen Angel nuo ERI/2 SA PN3 VARA-SERT
"Luna" Riekonhovin Full Of Joy nuo EH/3


 

21.5.2013 Terveystulokset
Tysonin poika "Niilo" Riekonhovin Fiddle-De-Dee kävi taannoin tutkituttamassa lonkat ja kyynärät. Nyt vihdoin ja viimein tuli Kennelliiton viralliset tulokset eivätkä voisi paremmat olla: lonkat A/A ja kyynärät 0/0!! Hienot tulokset! Isot onnittelut Kaisalle terveestä koirasta!


 

19.5.2013 Jämsä kr
Meiltä kotoa ei ole Jämsään matkaa kuin tunnin verran, joten lähdin viettämään aurinkoista päivää koiranäyttelyyn ja samalla katsomaan Tysonin jälkikasvua. Aussiet tuomaroi Gwen Fleming Australiasta. "Miro" Riekonhovin Farmer Boy miellytti tuomaria, mutta hieman vilkkaan esiintymisen johdosta tulokseksi EH/2. Millään ei olisi nuori poika malttanut seistä paikoillaan, vaan tuomarin edessä piti vääntää ja kääntää ja välillä vähän hypähdellä tuomarin syliinkin. Eipä ainakaan ole arka ja varautunut, ennemminkin kaikkia ylikaiken rakastava ja kaikki on niin ihanaa ja hienoja ja ja... "Hilla" Riekonhovin Fallen Angel ei ollut tällä kertaa tuomarin mieleen. Selkeää syytä tulokselle ei löytynyt arvostelusta, mutta tästä jatketaan tukka putkella kohti uusia seikkailuja. Hillan tulos H. Kiitos kaikille mukavasta seurasta! Oli ihana nähdä millainen äijä Mirosta on kasvanut, kun lähes vuoteen ei olla nähty.

Miron arvostelu: Almost 2 years old. Good head properties. Nice neck and topline. Good eye and ears. Good angulations. Good coat. Very excitable. Moves with reach and drive but needs to settel.


"Hilla" Riekonhovin Fallen Angel
© Tuula Korhonen


"Miro" Riekonhovin Farmer Boy
© Tuula Korhonen


"Miro" Riekonhovin Farmer Boy
© Tuula Korhonen


 

18.5.2013 Selma agilityssa 2-luokkaan
"Selma" Riekonhovin Full Of Faith sen kun spurttailee lajissa kuin lajissa. Tänään tuli viimeinen 0-tulos ykkösluokasta ja menolippu kakkosiin oli saavutettu. Heti samana päivänä Selma testasi kakkosluokan radan 5 virhepisteellä ja pienellä yliajalla, mutta kuitenkin luokan voittoon. Tämä tyttö on huima! Onnittelut Kajaanin komppanialle!


 

15.-19.5.2013 Mauri Maailmanvoittajanäyttelyssä Unkarissa
Tysonin poika "Mauri" Riekonhovin Force Majeure reissasi pitkän matkan Unkariin asti. Keskiviikkona oli ensimmäinen esiintyminen tuloksella EH, tuomarina unkarilainen Peter Harsanyi. Sunnuntaina oli itse maailmanvoittajanäyttely, missä tulokseksi ERI, tuomarina Judit Korozs-Papp Unkarista. Hieno kokemus varmasti ollut ja varmasti ERI noin suuressa näyttelyssä tuntui huimalta. Onnittelut Maurille ja Päiville!


 

11.5.2013 Rémy
Näyttelyn jälkeisenä päivänä (tai tarkemmin yönä) alkoi matka kohti Latviaa. Kauan odotettu pennun hakureissu edessä. Perjantai meni levottomasti. Matkasta väsyneenä ei kauheasti huvittanut tehdä mitään ja Riikassa käytiin tekemässä kolmen tunnin ruuhka-ajo. Ei hyvä idea. Ajoissa nukkumaan ja lauantaina aamusta Ingalle tutustumaan Sentikki-koiriin, näkemään Elfan kuukauden ikäiset pennut ja tärkeinpänä nähdä meidän pikkuinen Ranskan pulla, nykyään kutsumanimeltään Rémy.

Rémy on yhteisomistuksessa Tysonin kasvattajan Maarit Kandelberg-Harakan (kennel Glenhouse´s) ja Rémyn isän omistajan Inga Cerbulen (kennel Sentikki) kanssa. Rémyn kasvattaja on Anne Emilie Tilly Ranskasta (kennel Des Dolmens D´An Arvor). Kiitos Anne Emilielle, että saimme tämän ihanan pikku pullan Suomeen ja iso kiitos Maaritille ja Ingalle luottamuksesta pyytää minua mukaan tähän. Nyt on parin vuoden suunnittelu tullut päätökseen ja seuraavaksi on vuorossa pennun kasvatus aikuiseksi.

 

11.5.2013 Tokokoe Rovaniemi
Tysonin poika "Niilo" Riekonhovin Fiddle-De-Dee kilpaili toista kertaa tokokokeessa Rovaniemellä. Pojalla oli ajatus jossain muualla, mutta tulokseksi kuitenkin 136p. 3-tulos. Jotenkin kuulostaa niin tutulta. Tysonin kanssa olisi kannattanut aloittaa tokoilut vasta pari vuotiaana, kun malttia oli tullut. Niilollekin vain uutta koetta putkeen, kyllä se ykköstulos sieltä vielä tulee :) Onnittelut Kaisa ja Niilo! Pojasta polvi paranee.


 

9.5.2013 Akaa ryhmänäyttely
Alpon kevään viimeinen näyttely. Nyt jäädään joksikin aikaa tauolle kasvamaan ja kehittymään. Katsellaan myöhemmin kesällä taas näyttelyitä Alpon osalta. Mäyrikset tuomaroi Maija Mäkinen. Esiintyminen meni muilta osin hienosti, mutta millään ei olisi maltettu seistä maassa. Pojalla oli pää pyörällä, kun matkassa oli mukana Alpon kasvattajan omistama narttu.

Alpolle tulokseksi ERI/1 ilman SA:ta. Arvostelussa oli paljon samoja juttuja kuin aiemminkin, mutta tulokseen olin todella tyytyväinen, koska tuomari jakoi myös H:ta joillekin koirille.

Matkassa mukana ollut "Bertta" Blue Beret´s Bertha oli ensi kertaa näytillä junioriluokassa. Vuoden vanha tyttö pesi pöydän ollen ERI/1 SA PN1 SERT ja ROP. Huima tulos! Onnittelut omistaja-kasvattaja Tuijalle ja Bertalle!

Alpon arvostelu: Vahva, maskuliininen nuorukainen. Hyvä pitkä urosmainen pää. Hyvät korvat. Keskiruskeat silmät. Oikea purenta. Hyvä kaula. Lyhyt olkavarsi. Eturinta saisi olla selvempi. Syvä rintakehä, joka voisi olla hieman pidempi. Hyvin kulmautunut takaa. Hyvä lantio ja häntä. Hyvä luusto ja käpälät. Hyvä karkea karva. Liikkuu hyvin takaa, etuaskel saisi olla pidempi. Liikkeessä takakorkea ja ylälinja saisi olla parempi. Hvä käytös. Esiintyy mallikkaasti.


 

4.5.2013 Tampere KV
Omia koiria ei ollut näytillä, mutta lähinäyttelyyn oli kuitenkin pakko lähteä katselemaan, varsinkin kun Tysonin jälkikasvua oli näytillä. Aussiet tuomaroi kroatilainen Niksa Lemo.

Urosten junioriluokassa teki debyytin "Torres" Glenhouse´s Against All Odds. Vaikka turkki oli kevään aikana totaalisesti pudonnut, tulokseksi tuli kuitenkin EH/4. Tästä on hyvä jatkaa!


Torres

Narttujen junioriluokassa oli Torresin sisko "Fixu" Glenhouse´s Amazing Lady Luck tuloksella ERI/2. Fixu on jo niin kokenut esiintyjä, että kilpaili omistajansa Justiinan kanssa myös junior handlerissa ja sijoittuvat nuorempien ikäluokan kolmansiksi. Onnittelut Fixulle ja Jusulle hienoista tuloksista! Ei tuntunut missään Fixulla työn täyteinen päivä.


Fixu

Narttujen nuorten luokassa nähtiin "Luna" Riekonhovin Full Of Joy tuloksella ERI/1 SA VARA-SERT. SA:t oli tiukassa, joten tämä oli hieno tulos nuorelta neidiltä!


Luna


 

1.5.2013 Lahti ryhmänäyttely
On meilläkin tapa viettää vappua. Aamulla aikaisin nokka kohti Lahtea, missä mäyräkoirat tuomaroi Hannele Jokisilta. Alpon tulos EH/1 samantyylisellä arvostelulla kuin aiemminkin. Näillä näkymin ensi viikon Akaan näyttelyn jälkeen Alpo saa jäädä näyttelytauolle varmaankin koko kesäksi. Kaulaan ja rintakehään ei mittaa tule eikä takapotku tuosta parane, joten ainoa kehittämisen kohde on pehmeä selkä. Kesä siis treenataan, että ollaan timmissä kunnossa syksymmällä. Miellyttävää oli lukea arvostelun lopusta maininta: Hyvä reipas luonne. Alpo esiintyi varsin reippaasti ja vain hieman kiemurteli kun hampaita laskettiin. Kehä oli asfaltilla, joten pöytä oli tukeva eikä mitään merkkejä jännityksestä ollut.

Arvostelu: Vankka uros, joka saisi olla hieman linjakkaampi. Hyvä uroksen pää. Lyhyt paksu kaula. Hyvä eturinta. Riittävät kulmaukset. Sopiva luusto. Hyvä rintakehä, jonka tulisi olla pidempi. Pehmeä selkä. Riittävän pitkä taka-askel. Oikeanmallinen hyvä karva. Liikkuu leveästi edestä. Hieman vaaleat silmät. Hyvä reipas luonne.


Alpo päivää vaille 19kk


Virallisemman potretin jälkeen hieman hauskanpitoa


 

28.4.2013 MH-luonnekuvaus Ikaalinen
Tänään oli varsin mielenkiintoinen päivä, kun Alpon kanssa mentiin MH-luonnekuvaukseen. Mäyräkoirilta ei juurikaan löydy tuloksia MH-kuvauksesta, joten oli vaikea arvioida etukäteen miten menee. Alpo on juuri ja juuri sen ikäinen, että saa luonnekuvaukseen osallistua ja nyt kun sitä on talven ajan seurannut, niin kuvaus tuli ehkä hieman liian aikaisin sille. Mutta tämä otettiin vain kokemuksena ja saadaan tilastoihin yksi uusi merkintä mäyriksillekin.

Kuvaus kertoi selvästi, että Alpo on mäyriksenä tarkoitettu metsästykseen ja itsenäiseen toimintaan. Se pärjäisi paremmin omillaan, kuin ihmisen kanssa. Kaikki houkuttelu teki Alposta epäilevän, mutta kun pyydettiin poistumaan enkä itse enää kiinnittänyt asiaan huomiota, olisi Alpo mennyt katsomaan pelottavaa juttua. Se ei myöskään kiinnostunut oikein mistään toiminnasta, varsinkaan jos siinä oli mukana joku vieras ihminen tai ihmishahmoa muistuttava haalari. Alpo vierastaa ihmisiä eikä mielellään ole vieraiden kanssa ollenkaan tekemisissä. Voi käydä kättä haistamassa, jos saa vapaasti mennä, mutta siihen se jää. Näyttelyissä saa paljon turvaa minulta, kun olen ihan vieressä, ja pakotan sen kestämään tilanteen. Ihmisiin reagointi olisi saattanut olla erilainen ½-1 vuoden päästä, mutta en usko Alpon perusluonteen mihinkään muuttuvan. Ehkä niin epäileväinen ei olisi, mutta en usko että se koskaan yhtä avoimeksi tulee kuin esim. Tyson. Missään nimessä näitä kahta ei saa verrata, koska ovat täysin erilaisia koiria erilaisiin käyttötarkoituksiin tarkoitetut rodut, vaikka Alpo kovasti yrittääkin olla aussie :)

Kuvaajina toimi Marina Bast ja Arja Jauhiainen.

KONTAKTI
1a Tervehtiminen: 4 Ottaa itse kontaktia tai vastaa siihen
1b Yhteistyö: 3 Lähtee mukaan, mutta ei ole kiinnostunut TO:sta
1c: Käsittely: 2 Väistää tai hakee tukea ohjaajasta

Alpo kyllä huomasi TO:n ja lähti hänen mukaan, mutta jolkotteli vain rinnalla mitenkään vieraasta tyypistä kiinnostumatta. Kun TO kopeloi, niin Alpo hakeutui minun selän taakse ja väisti kosketusta.

LEIKKI 1
2a Leikkihalu: 2 Ei leiki - osoittaa kiinnostusta
2b Tarttuminen: 2 Ei tartu, nuuskii esinettä
2c Puruote ja taisteluhalu: 1 Ei tartu esineeseen

Kokeiltiin aiemmin viikolla leikkiikö Alpo isolla patukalla. Mitä isompi lelu, sen kovempi halu tappaa se. Mutta oma piha ja tuttu ihminen leikittämässä on eri asia kuin vieras paikka ja vieras ihminen. MH:ssa leluna on iso paloletkusta tms. tehty patukka/naru ja TO naurahtikin, että nyt sitten leikitään koiran kokoisella lelulla. Alpo seurasi kun liikutin lelua maassa, mutta kun lelua aloitettiin heittelemään, Alpoa alkoi epäilyttämään koko juttu. Otti hieman askelta taakse ja silmät pyöreinä katsoi meidän touhua. Kun lelu heitettiin TO:n sivulle, Alpo kyllä kipitti lelun tykö heti ja nuuhkaisi.

TAKAA-AJO
3a 1.kerta: 1 Ei aloia
3a 2.kerta: 1 Ei aloita

TARTTUMINEN
3b 1.kerta: 1 Ei tartu esineeseen
3b 2.kerta: 1 Ei tartu esineeseen

Alpo seurasi kun suhteellisen huomaamaton viehe alkoi liikkumaan, mutta tämä e herättänyt Alpossa mitään tunteita. Kun tuli käsky irrottaa, Alpo otti muutaman askeleen eteenpäin ja kääntyi sitten kohti, että mitä tässä nyt piti tehdä ja lähti jolkottelemaan omiaan. Käytiin kääntymässä vieheen luona ja se kyllä kiinnosti Alpoa sen verran että yritti mennä haistamaan sitä. Toisella yrityksellä ei kuitenkaan reagoinut mitenkään, kuten ei ensimmäiselläkään kerralla.

AKTIVITEETTITASO - 4 Tarkkailevainen, toiminnot tai rauhattomuus lisääntyy vähitellen

Meidät ohjattiin kanervikkoon seisomaan ja jälkeenpäin kuvaajat ja TO naureskelivat, että koiraa ei oikeastaan nähnyt, mutta kuuli kyllä. Alpo piippasi oikeastaan koko ajan, mutta istui rauhassa paikoillaan. Sellaista turhautumista oli näkyvillä, mutta kotona yleensä tällaisessa tilanteessa yrittää saada enemmän minua huomiotani (pitää erilaisia ääniä, esittää oravaa jne.).

ETÄLEIKKI
5a Kiinnostus: 2 Tarkkailee avustajaa, välillä taukoja
5b Uhka/agressio: 1 Ei osoita uhkauseleitä
5c Uteliaisuus: 1 Ei saavu avustajan lo
5d Leikkihalu: 1 Ei osoita kiinnostusta
5e Yhteistyö: 1 Ei osoita kiinnostusta

Etäleikin reagointi oli aika odotettavissa. En voisi kuvitellakaan, että Alpo kirmaisi into pinkeänä vieraan ihmisen tykö. Seurasi sadetakkiin sonnustautunutta avustajaa silmät pyöreinä. Kun päästin irti, Alpo etsi missä isä on ja meni sinne istumaan. "Leikkikää te keskenään tyhmiä juttujanne, minä katselen sivusta." Itseäni nauratti tämä, koska Alpo oli ihan sen näköinen kuin kysyisi isältä, joko lähdetään kotiin, täällä on ihan tyhmää. Alpo tuli kyllä kutsusta luokse ja yhdessä mentiin avustajan tykö. Edelleen silmät pyöreinä, epäileväisen Alpo kiersi avustajan sopivan matkan päästä ja taisi käydä haistamassa sormen päitä kun avustaja antoi haistaa kyykyssä ollessaan.

YLLÄTYS
6a Pelko: 2 Kyykistyy ja pysähtyy
6b Puolustus/agressio: 1 Ei osoita uhkauseleitä
6c Uteliaisuus: 1 Menee haalarin luo, kun se on laskettu maahan/ei mene ajoissa
6d Jäljellejäävä pelko: 3 Pieni niiaus tai nopeudenvaihtelu kerran, pienenee toisen ohituskerran jälkeen
6e Jäljellejäävä kiinnostus: 1 Ei osoita kiinnostusta haalariin

Haalari oli epäilyttävä, muta tästä jälkeenpäin kuvaajan kanssa puhuttiin, että muistutti niin paljon ihmishahmoa ja koska Alpo ei ihmisistä oikein välitä, niin tämä oli siksi haastava. Niin kauan kun haalari oli ylhäällä, ei Alpo suostunut tulemaan lähelle. Kun haalari laskettiin maahan, Alpo kävi hihansuuta nopeasti haistamassa, mutta lähemmäs ei tullut. Ohittaessa ei hihna kiristynyt vaan kulki löysällä hihnalla ohi minun selän takana.

ÄÄNIHERKKYYS
7a Pelko: 3 Väistää kääntämättä pois katsettaan
7b Uteliaisuus: 1 Ei mene katsomaan
7c Jäljellejäävä pelko: 1 Ei minkäänlaista liikkumisnopeuden vaihtelua tai väistämistä
7d Jäljellejäävä kiinnostus: 1 Ei osoita kiinnostusta räminälaitetta kohtaan

Järkevää itsesuojeluvaistoa löytyi, eli väisti, mutta seurasi tilanteen kulkua. Ilmeisestikin aikaa kului sen verran, että kuvaaja laittoi uteliaisuuden ykköseksi. Alpo kyllä tuli haistamaan laitetta, mutta olin jo kääntynyt koira kohti ja kutsuin luokse. Tämä meni mielestäni paremmin, mitä haalari. Ohitukset meni samalla tavalla kuin haalarilla, eli kulki reippaasti mukana löysässä hihnassa minun selän takana.

AAVEET
8a Puolustus/agressio: 1 Ei osoita uhkauselkeitä
8b Tarkkaavaisuus: 3 Tarkkailee aaveita, pitkiä taukoja, kumpaakin puolet ajasta tai koko ajan toista
8c Pelko: 2 On enimmäkseen ohjaajan edessä tai sivulla, pientä välimatkanottoa
8d Uteliaisuus: 1 Menee katsomaan, kun ohjaaja on ottanut avustajalta hupun pois / ei mene ajoissa
8e: Kontaktinotto aaveeseen: 1 Torjuu kontaktia/ei mene ajoissa

Alpo haukkui aaveet aivan pystyyn. Itseäni nauratti taas, kun Alpon ääni muuttui aina välillä kimeästä haukusta käheään versioon. Alpo oli koko ajan minun edessä ja reagoi samalla tavalla kuin joku yrittäisi ohittaa kotipihan aidan toiselta puolelta. Eli vieraat häädetään häntä pystyssä ja kovalla äänellä. Aggressiota ei ollut, vaan haukku oli ennemminkin ilmoittamista, että mahdollinen vaara uhkaa. Alpo vilkuili taakse siihen malliin, että varmisti pakoreitin, jos aaveet olisi nopeati hyökännyt. Piti etäisyyttä, mutta seurasi kuitenkin, kun menin aaveen tykö ja poistin hupun. Vasta kun aaveet riisui kaapunsa, menivät lähekkäin toisiaan kyykkyyn, niin Alpo uskalsi mennä haistamaan taas sormen päitä. Ei innostunut yhtään, vaikka kaikki puhui mukavia ja kehui Alpoa.

LEIKKI 2
9a Leikkihalu: 2 Ei leiki - osoittaa kiinnostusta
9b Tarttuminen: 2 Ei tartu, nuuskii esinettä

Leikki meni pitkälti samalla tavalla kuin alussa. Alpo taas kauhisteli, kun heiteltiin lelua. Kun leikitin itse Alpoa ennen ampumista, niin hieman innostui mutta ei ottanut lelusta kunnolla kiinni. Ei ollut Tysonin tuttua hajua, vaan jokin täysin vieras esine oudoilla hajuilla.

AMPUMINEN: 5 Häiriintynyt, pelokas/yrittää paeta

Halusin kokeilla ampumisen, koska Alpo ei ole varsinaista ampumista kuullut näin läheltä vieraassa paikassa. Keskeytti leikin ja kipitti taas isän tykö yleisöön istumaan. Ei mennyt totaalipaniikkiin, vaan kipitti rauhassa turvaan, mutta kyllä tässä on työtä, jos joskus halutaan esimerkiksi mejä-kokeeseen mennä, missä ammutaan haulikolla suhteellisen lähellä.. Toivottavasti tässä vaikutti tämä koko kuvaustilanne, paljon juttuja jo ennen ampumista.

Kuvauksen tuloksista huomasi sen, että Alpo asuu maalla eikä paljoakaan ole kokenut uusia asioita. Vaikka näyttelyissä käydään, se on kuitenkin niin satunnaista ettei vaikuta paljoakaan. Alpolla on myös selkeästi ikään liittyviä mörköilyjä, mutta kuten aiemmin mainitsin, en usko että se koskaan tulee niin luottavaiseksi ihmisiä kohtaan kuin mitä meidän muut koirat ovat. Alpolla ei ole myöskään yhtään miellyttämishalua, eli sitä ei ole helppo houkutella mitenkään. Näyttelyissäkin namit ovat monesti aivan turhat. Jos jollain saa nostettua Alpon varmuutta, niin se on jokin raatolelu ja "tappaminen". Mäyriksissä on varmaankin aika paljon vaihtelua juuri tässä miellyttämishalussa, monet kilpailevat tokossa ja agissa, mutta Alpo ei niistä varmastikaan innostuisi. Sille sopii paremmin lajit, missä saa toimia itsekseen. Mejä on kova juttu ja toivottavasti rohkeutta löytyisi myös keinoluolille. Mutta tämä MH-luonnekuvaus oli tarkoitettu vain yhdeksi testiksi, mikä on kiva käydä kokemassa, ja näin saatiin myös yksi tilastotulos mäyräkoirille MH:sta. Näitä kun ei montaakaan ole.


 

28.4.2013 Lahti KV
Lahdessa edusti Tysonin jälkikasvu. Aussiet tuomaroi itävaltalainen Theo Horchner. Hilla nappasi pikku bikineissään ensimmäisen CACIBinsa!

"Hilla" Riekonhovin Fallen Angel ERI/1 SA PN2 CACIB VARA-SERT!
"Fixu" Glenhouse´s Amazing Lady Luck EH/3


 

21.4.2013 Laitila ja Outokumpu ryhmänäyttely
Alpon kanssa suunnattiin Laitilan ryhmänäyttelyyn virolaisen Anne Sumen arvioitavaksi. Tuloksena EH/1. Vielä tarvitaan pientä extra treeniä, että selkä saadaan vahvemmaksi, mutta Alpo alkaa kyllä näyttämään nyt hyvältä, kun löysät on saatu karistettua pois.

ARVOSTELU: Erittäin hyvä tyyppi. Hyvä luusto ja mittasuhteet. Hyvä pää. Purenta ok. Liikaa nahkaa kaulassa. Toivoisin paremman ylälinjan. Syvä, hieman lyhyt rintakehä. Kinner ahdas takaa. Hyvä rintalasta. Hyvä turkki. Toivoisin enemmän potkua takaliikkeeseen.

Outokummun ryhmänäyttelyssä oli näytillä Tysonin tyttö "Selma" Riekonhovin Full Of Faith Irina Poletaevan arvosteltavana. Selma räjäytti potin ollen ainoa aussie, joka sai SA:n ja näin ollen oli ROP kera toisen SERTinsä. Grande finale oli Selman RYP-2 sijoitus. Huippu tyttö!

Selman arvostelu: Excellent type, compact, strong. Very well balanced. Nice head, typical expression. Scissor bite. Excellent neck & topline. Excellent shape of ribcage. Very well angulated & moves.


Selma
© Mikko Mankinen


 

13.4.2013 Vaasa KV
Tysonin kanssa tehtiin pitkä reissu Vaasaan katsomaan jälkikasvua ja samalla pyörähtämään kehässä. Todella mukava nähdä Tysonin ja Ququnkin jälkikasvua pitkästä aikaa. Yhteensä neljä jälkeläistä oli paikalla kahdesta eri yhdistelmästä. Kaikki erinomaisin tuloksin. Aussiet tuomaroi ruotsalainen Maritha Östlund-Holmsten.

"Tyson" Glenhouse´s Sanghai Soul VAL ERI/2
"Aatu" Glenhouse´s Around The Clock JUN ERI/2
"Niilo" Riekonhovin Fiddle-De-Dee NUO ERI/1
"Fixu" Glenhouse´s Amazing Lady Luck JUN ERI/1
"Selma" Riekonhovin Full Of Faith NUO ERI/3


Fixu


Aatu


 

7.4.2013 Match show Tampere
Pitkän aikaa on ollut aurinkoisia päiviä ja lämpötila plussan puolella. Kevään ensimmäinen mätsäri oli tänään ulkona ja keli oli jotain ihan kamalaa. Kova tuuli, lumisade, kuraa, pölyävä parkkipaikka.. Alpo oli ilmoitettu pieniin aikuisiin harjoituksen vuoksi. Esiintyminen meni hyvin, pöytä oli tukeva, mutta hampaita ei huvittanut esitellä. Tuomari katsoi todella tarkkaan, koska mäyräkoirilla virallisissakin kehissä lasketaan hampaat lähes tulkoon joka kerta. Hyvää harjoitusta Alpolle. Punainen nauha käteen, mutta pitkän odottelut ja kylmän ilman jälkeen Alpo oli lähes tulkoon perässä vedettävä. Esiintyi nätisti värikehässä, mutta oli aivan puhki.

Paikalla oli myös Maarit Mustikan ja Tyyriksen kanssa. Mustikka sai isoissa pennuissa punaisen nauhan ja samassa luokassa kilpaili myös Tysonin poika Torres. Torresillekin punainen nauha, mutta ei sijoitusta. Kovasti poika muistutti isäänsä nuorempana. Ääntä oli enemmän (Tysonhan ei juurikaan hauku), mutta muuten paljon samaa luonteessa.


 

24.3.2013 Rautalampi ryhmänäyttely
Itse jätettiin Rautalammin ryhmis välistä, mutta Tysonin nuoriso oli esillä isolla porukalla erinomaisin tuloksin. Aussiet tuomaroi Elena Ruskovaara. Rotukehän hienojen tulosten lisäksi Tysonin ja Minjan jälkikasvu muodosti BIS4-kasvattajaluokan! Hieno suoritus alle 2-vuotiailta lapsukaisilta. Isot onnittelut kasvattaja-Tuulalle!

"Mauri" Riekonhovin Force Majeure nuo ERI2 SA PU4
"Hilla" Riekonhovin Fallen Angel nuo ERI1 SA PN1 SERT VSP
"Selma" Riekonhovin Full Of Faith nuo ERI2 SA PN2 VARASERT
"Luna" Riekonhovin Full Of Joy nuo ERI3
Kennel Riekonhovin ROP- ja BIS 4 -kasvattaja

Hillan arvostelu: Erinomainen tyyppi. Kauniit linjat ja mittasuhteet. Tasapainoinen raajarakenne ja kulmaukset. Jäntevä kunto. Hyvä ylälinja. Narttumainen pää. Kuonon tyvi voisi olla täyttyneempi. Liikkuu erittäin vetävästi ja yhdensuuntaisesti. Miellyttävä käytös ja esiintyminen.

Selman arvostelu: Erinomainen tyyppi ja näyttelykunto. Sopiva luusto. Vahvat reidet. Tasapainoinen raajarakenne ja kulmaukset. Narttumainen hyväilmeinen pää. Liikkuu erittäin ulottuvalla helpolla askeleella ja terveesti kaikilta suunnilta katsottuna. Erinomainen esiintyjä.


Mauri, Hilla, Selma & Luna
Kuva näyttelyn sivuilta


 

17.3.2013 Jalostustarkastus
Vaikka Alpo onkin vielä nuori pojankoltiainen, niin ilmoitin sen silti jo nyt jalostustarkastukseen kun sopiva tilaisuus osui kohdalle. Tarkastajina toimi Perttu Ståhlberg (ulkomuototuomari, kennel Rodels) ja Leena Vatanen (kennel Choiran). Tarkastustulokseksi tuli hyväksytty. Noottia tuli lihavuudesta ja siitä johtuvasta löysyydestä (erityisesti ylälinjassa liikkeessä), lyhyestä taka-askeleesta sekä lyhyestä kaulasta. Positiivista oli tarkastajan kommentti pitkästä rintalastasta jollaisia ei usein näe. Turkki oli hyvänlaatuinen, karkea ja lhäes tulkoon ihanteellinen, "aina valmis". Alpon trimmin kanssa ei tarvitse laskea kuukausia, vaan se on aina hyvä. Sojottavat karvat pois ja tassut siistiksi. Ei siis tarvitse laksea kalenterista, koska turkki on valmis että voi mennä kehään.

Tässä hieman mittaustuloksia
Paino 10,3 kg
Rinnanympärys 53 cm
Rungon pituus 48 cm
Säkäkorkeus 26 cm
Rungon syvyys 19,5 cm
Maavara 6,5 cm
Pään pituus 21 cm

Alpo käyttäytyi aivan eri tavalla kuin aiempina kertoina näyttelyissä. Kaikki panikointi ja vierastaminen oli poissa ja Alpo seistä tönötti paikoillaan niin kauan kuin oli tarpeen. Ilmeisesti itseäni ei jännittänyt samalla tavalla kuin näyttelyissä ja tunnelmaa kevensi minun ja tarkastajien jutustelu samalla kun Alpoa arvioitiin. Tuli itsekin opittua paljon uutta ja ehkä en enää niin kauhean kriittisin silmin katso Alpoa. Hieno poika se on, vaikkakin vähän pullukka tällä hetkellä. Kun löysät laihdutetaan pois, saadaan painokin 9kg paikkeille. Kesäkuntoon 2013 kampanja alkoon!

Jalostustarkastuslomake

Mäyräkoirien jalostustarkastuksesta voit lukea lisää täältä.


 

16.3.2013 Terveystuloksia
Riekonhovin F-pentueesta on neljä lapsukaista käynyt lonkka- ja kyynärkuvissa tänä talvena. Tulokset ovat parhaat mahdolliset ja siitä isot onnittelut koko konkkaronkalle!

"Selma" Riekonhovin Full Of Faith lonkat A/A, kyynärät 0/0
"Hilla Riekonhovin Fallen Angel lonkat A/A, kyynärät 0/0
"Luna" Riekonhovin Full Of Joy lonkat A/A, kyynärät 0/0
"Zero" Riekonhovin Fear Of The Dark lonkat A/A, kyynärät 0/0


 

3.3.2013 Agilitytuloksia
Tysonin tyttö "Selma" Riekonhovin Full Of Faith aloitti tänä viikonloppuna agilityuransa. Eilen 2.3. jossain päin Suomea tuloksiksi tuli 2 x HYL ja 1 x 10 vp. Nämä kisat olivat alkulämmittelyä, sillä tänään 3.3. Oulussa Selma repäisi kaksi nolla tulosta (2x LUVA) sijoituksilla 4. ja 5. Huippu hienoa!


 

16.2.2013 Tokotulos
Tysonin poika "Niilo" Riekonhovin Fiddle-De-Dee starttasi tokokokeet Kemijärvellä pisteillä 152p. 2-tulos. Kokeen tuomaroi Allan Aula. Hieno aloitus ja tsemppiä jatkoon!


 

2.2.2013 Parkano ryhmänäyttely
Alpon kanssa Parkanon ryhmänäyttelyssä. Mäyräkoirat arvosteli suomalainen Markku Kipinä. Tuloksena EH/2. Positiivista reissussa oli se, että Alpo oli rennompi mitä aiemmin. Paljon vaikutti pöytä, mikä tässä näyttelyssä oli ihan oikea pöytä (ei trimmipöytä), eli ei huojunut mihinkään suuntaan vaan oli tukeva.

ARVOSTELU: Hyvänkokoinen, lyhytkaulainen ja yläosaltaan löysä uros, jolla riittävän pitkälinjainen, hyväilmeinen pää ja hyvä purenta. Lyhyt olkavarsi. Tilava rintakehä. Melko voimakkaasti kuroutuva alalinja. Voisi olla voimakkaammin kulmautunut takaa. Riittävän karkea turkki. Hyvä häntä. Voimaton taka-askel.


 

19.1.2013 Turku KV
Ilmoitettiin sekä Alpo että Tyson Turkuun. Aikataulutus meni aivan nappiin, kehien välillä reilu tunti aikaa. Ehti hyvin esittää Tysonin ja urosten jälkeen siirtyä mäyriskehälle. ALpo esiintyi ensimmäistä kertaa nuorten luokassa. Aussiet tuomaroi Mario Gil De Biedma Riviere Espanjasta ja mäyräkoirat Marion Finney Irlannista.

Tyson VAL ERI/3
ARVOSTELU: Excellent type. Nice expression. Nice bone. Good back & front angulation. Chin should be more powerful. COat of correct quality. Not in best condition. Movement good. Should be more powerful.

Alpo NUO ERI/1 SA
ARVOSTELU: Very free moving dog. Very nice head. Nice front & angulation. A bit deep body. Super coat. A lot of quality.


 

13.1.2013 Kajaani KV
Itse emme startanneet näyttelyvuotta Kajaanista, mutta Tysonin jälkikasvu Riekonhovin kennelistä oli esillä nuorten luokassa. Aussiet tuomaroi Rob Douma Hollannista.

ERI/1 SA PU3 VARA-CACIB Riekonhovin Fiddle-De-Dee "Niilo"
ERI/2 SA PN2 VARA-SERT VARA-CACIB Riekonhovin Fallen Angel "Hilla"
EH/3 Riekonhovin Full Of Faith "Selma"