ETUSIVU
ESITTELY
KOIRAT
UUTISIA
KUVIA
LINKIT

» 2004 » 2005 » 2006 » 2007 » 2008 » 2009
» 2010 » 2011 » 2012 » 2013 » 2014 » 201515.-16.12.2012 Tuloksia ulkomailta
Tysonin jälkikasvu edusti sekä Liettuassa että Ruotsissa.

Liettuassa kumpanakin päivänä "Mauri" Riekonhovin Force Majeure nuorten luokassa ERI/1 SERT. Tuomareina Ekaterina Bauzhes Venäjältä ja Beata Petkevica Latviasta.

Ruotsin voittajanäyttelyyn oli reissannut "Selma" Riekonhovin Full Of Faith, joka esiintyi junioriluokassa tuloksella ERI. Tuomarina suomalainen Rainer Vuorinen.


 

8.-9.12.2012 Helsinki KV, Hew-12 & V-12
Meidän poppoosta vain Alpo oli ilmoitettu messariin sunnuntaille. Mäyräkoirat arvosteli Tamas Jakkel Unkarista. Alpo sai junioriluokassa tuloksen EH ilman sijoitusta. Arvostelu oli pitkälti samaa mitä aiemminkin. Luonteen puolesta olen hieman huolissani, koska Alposta on tullut hieman varautunut. Vieraat ihmiset on huisin jännittäviä eikä niiden tykö mennä vapaaehtoisesti. Kakara on maalaistunut oikein kunnolla. Pitää vain viedä sitä vähän joka paikkaan ihmisten kopeloitavaksi, niin eiköhän se tuosta parane.

ARVOSTELU: Good type. Nice head. A bit short neck. Would prefer more forechest. Excellent substance. Well angulated hind legs. Would prefer better topline and temperament.

Tysonin jälkikasvua oli esillä kumpanakin päivänä junioriluokassa ERInomaisin tuloksin.

Lauantaina tuomarina toimi Vladimir Piskay Slovakiasta.
ERI/3 Riekonhovin Force Majeure "Mauri"
ERI/3 SA Riekonhovin Fallen Angel "Hilla"
ERI Riekonhovin Full Of Faith "Selma"

Sunnuntaina tuomarina toimi Martin Johansson Ruotsista.
ERI/2 SA Riekonhovin Force Majeure "Mauri"
ERI/ SA Riekonhovin Fallen Angel "Hilla"
ERI Riekonhovin Full Of Faith "Selma"
ERI Riekonhovin Full Of Joy "Luna"


 

6.12.2012 Match show Lempäälä
Tämä mätsäri osui juuri sopivaan hetkeen ennen viikonlopun Helsingin näyttelyä. Vähän houkutteli ottaa Tysonkin mukaan, mutta mätsäriin lopulta matkasi vain Alpo, koska se tarvitsee eniten treeniä. Vieläkin möröt kummittelevat kehän sisäpuolella, mutta ihan siedettävästi esiintyminen sujui. Pöydällä tuomari tuli kahteen kertaan kopeloimaan, että Alpo saisi harjoitusta ja rentoutuisi. Liikkeet sujui hyvin. Tuloksena SIN/3. Vähän rupesi jo jännittämään sunnuntain virallinen kehä, mutta Jyväskylässä Alpo meni paremmin mitä nyt mätsärissä, joten jospa se Helsingissäkin sitten..


 

10.11.2012 Jyväskylä KV
Alpo pääsi ensi kertaa sisänäyttelyyn ja hieman itseäni jännitti alkuun, että mitenköhän menee, kun viime näyttelyssä kaikki meni aivan päin mäntyä. Alpo oli kuitenkin reipas seuralainen eikä välittänyt hälinästä pätkääkään. Kehässä oli vielä hieman epäileväinen, mutta seisoi kuitenkin omilla jaloillaan koko ajan. Edestakaisin liikkeessä Alpolla iski joku jännitys päälle, mutta rinkiä pyöriessä mentiin rinta rottingilla vauhdilla eteenpäin. Tuomari tuli vielä sijoitusten jälkeen sanomaan, että muuten piti Alposta, mutta selkä antaa hieman myöden liikkeessä, seistessä selkä on aivan suora. Lisätään siis lenkkeilyä, että saadaan selkä taas timmiin kuntoon. Tänään tuloksena ERI/4 ja tuomarina tanskalainen Kim Viksö Nielsen.

ARVOSTELU: 1 year. Nice head. Correct mouth. Excellent neck & topline when standing. Could hold his topline better when moving. Excellent body. Well angulated. Would like him show better.

Tysonin jälkeläisiä oli myös esillä ja kaikille tuloksena ERI sekä sijoitukset luokissaan. Hienoa, hienoa!

ERI/1 SA PU3 Riekonhovin Force Majeure "Mauri"
ERI/2 SA Riekonhovin Farmer Boy "Miro"
ERI/3 Riekonhovin Fear Of The Dark "Zero"

ERI/1 SA Riekonhovin Fallen Angel "Hilla"
ERI/3 Riekonhovin Full Of Joy "Luna"
ERI/4 Riekonhovin Full Of Faith "Selma"


 

27.10.2012 Seinäjoki KV
Me jätettiin Seinäjoen näyttely tänä vuonna väliin, koska uuteen kotiin muutto osui juuri samalle viikolle. Tysonin jälkikasvusta oli esillä "Niilo" Riekonhovin Fiddle-De-Dee, joka jyräsi tiensä ensin junioriluokan voittoon SA:lla ja sen jälkeen urosten toiseksi (PU2) kera VARA-SERTin. Nyt harmittaa ettei lähdetty Seinäjoelle. Olisi ollut mukava nähdä pohjoisen poika Niilo. Isot onnittelut reissaajille hienosta tuloksesta KV-näyttelyssä!


 

7.10.2012 Selma TK1
Tysonin tytär "Selma" Riekonhovin Full Of Faith totteli tänään kolmannen 1.tuloksensa alokasluokasta ja sai näin ollen tittelin TK1! Isot onnittelut Selmalle ja omistaja-Tiinalle! Selma valittiin jo aiemmin syksyllä Kainuun kennelpiirin nuorten koirien TOKO-rinkiin, eli tästä tytöstä tullaan vielä kuulemaan.


 

8.9.2012 Porvoo Kr
Porvoossa Päivi Eerolan arvosteltavana oli "Hilla" Riekonhovin Fallen Angel tuloksella JUN2 SA PN3. Onnittelut Hillalle ja Tuulalle hienosta tuloksesta!


 

1.9.2012 Köyliö ryhmänäyttely
26 karkeakarvaista mäyräkoiraa arvosteli suomalainen Harto Stockmari. Kovin suuria odotuksia ei ollut viime aikaiset kehäkäytökset huomioon ottaen. Samalla linjalla jatkettiin, eli kehässä mentiin niin päin mäntyä pääasiassa, mutta ilmeisesti tuomari silti näki mistä Alpo on rakennettu ja piti siitä, sillä tulokseksi tuli ERI/1 SA PU1 SERT VSP. Ihan mieletön tulos pikkujätkältä, joka yritti kyllä kaikkensa, että olisimme lentäneet kehästä kuin leppäkeihäs. Vain kaksi urosta sai SA:n. Tuomarilla oli tiukka linja ja arvosteluita tuli T:stä ERI:in. Tuomari sanoi meille moneen kertaan, että tarvitsemme vielä treeniä. Oli pakko ROP-kehässä sanoa, että kyllä tämä kehäkäytös menee enemmän iän piikkiin kuin kokemattomuuden.

ARVOSTELU: Urosmainen kokonaisuus. Oikeat mittasuhteet. Pitkä pää. Hyvä purenta. Hyvä kaula. Hyvin kehittynyt runko ja eturinta. Rodunomaisesti kulmautunut. Oikeanlaatuinen karvapeite. Liikkuu hyvällä askeleella. Tarvitsee harjoitusta ja itsevarmuutta. Saisi esiintyä tänään reippaammin.

 

19.8.2012 Tampere match show
Eilisen epätoivoisen kehäkäytöksen innoittamana lähdettiin heti seuraavana päivänä mätsäriin. Jumpittelu jatkui, mutta hieman hillitymmin. Eka kehä meni hyvin. Kerran Alpo rupesi lopussa kiemurtelemaan seistessä ja saimme SINisen nauhan käteen. Muuten kehä meni hienosti. Värikehää saatiinkin odottaa kauan, vaikka koiria ei ollut paljoa. Tuomari halusi pitää tunnin arvostelun jälkeen puolen tunnin tauon.. Tässä vaiheessa Alpon ilme kertoi "EVVK" ja oli tahtojen taistelu saada se hereille. Värikehässä meni pääasiassa nenä maassa, mutta pienen huomauttelun jälkeen röyhisti taas rintaansa ja nosti päänsä korkealle. Tuppaa ottamaan nokkiinsa, jos hihnalla hieman huomauttaa. Tällä tavalla saa egon esille ja liikkuminen sujuu ryhdikkäämmin. Värikehässä ei tullut sijoitusta, mutta saatiinpahan hyvää harjoitusta. Mätsäreitä jatketaan vielä ennen viimeistä näyttelyä tälle syksyä. Katsotaan, koska seuraavan kerran mennään virallisiin. Alpon tarvitsee nyt kehittyä fyysisesti ja päästä murkkuiästään eroon (henkinen puoli).


 

18.8.2012 Ikaalinen ryhmänäyttely
Vaikka näyttely olikin suht lähellä, niin silti sai herätä ennen kukonlaulua, koska karkeakarvaisia mäyräkoiria oli ilmoitettu yli 40 kpl Juta Harasen (Viro) arvosteltavaksi heti aamusta klo 9. Alpolla oli joko muulikohtaus (murkkuikää puskemassa) tai sitten sillä oli jäänyt jotain kammoja Raisiosta. Joka tapauksessa kehä meni aika plörinäksi. Joten kuten liikuttiin, mutta seisominen oli hurjan vaikeaa. Pöydältä yritettiin karata ja maassa seisominen ei sujunut muuta kuin nenä kohti äitiä :) Siirryttäessä odottamaan kehän toiseen päähän sijoituksia, Alpo rojahti maahan kyljelleen ja makasi siinä teatraalisena. Kehän laidalla istujat saivat makeat naurut. Tällä kertaa tuloksena EH/4. Arvostelussa kommenttina: Tarvitsee kehätotutusta. Tätä ilmeisesti on mäyräkoirajumpittelu. Jos ei huvita, niin sitten ei varmasti tehdä yhtään mitään.

ARVOSTELU: 10 kk jun.uros. Hyvän tyyppinen pää ja ilme. Korrekti purenta ja hyvät hampaat. Kulmissa voisi olla enemmän kulmakarvoja. Karvanlaatu voisi olla karkeampi. Hyvä luusto. Rinta saa vielä kehittyä ja täyttyä. Kulmaukset ok. Tarvitsee kehätotutusta. Taka-askel voisi olla hieman vahvempi. Tarvitsee aikaa vielä.


 

11.8.2012 Raisio kr
Ihanan rentouttava näyttelypäivä Raisiossa. Mukana vain Alpo ja selviydyin kaikesta roudaamisesta ja koiran kuskaamisesta ihan yksin. Pieni kevythäkki ja pieni koira, mitä ihanuutta! Tällaisia päiviä lisää. Mäyräkoiria oli ilmoitettu 33 kappaletta, joista 19 uroksia. Tuomarina Katrin Lahi Virosta. Alpon kanssa ei suuria haaveita ollut tuloksen suhteen, koska Pärnussa tuli paljon sanomista keskenkasvuisuudesta. Tänään kehä ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä, mutta monien kommelluksien kautta Alpon tulos ERI/3 SA PU2 VARA-SERT!!!. Meni siis paras uros -luokassa junnujen kakkosen ohi, koska esiintyi nyt paremmin mitä junnukehässä (säikähti kehässä pahasti, kun kolautin pääni oikein kunnolla palotikkaiden peltisuojukseen). Ihan mieletön tulos meidän pikkupojalta! Urokset voitti junioriluokan ykkönen, eli meidän taakse jäi vanhempia ja kehittyneempiä uroksia. Wau!

ARVOSTELU: 10 kk. Sopusuhtainen, rodunomainen pää, jossa puhtaat linjat. Sopusuhtainen runko. Hyvät kulmaukset. Liikkuu hyvin.


 

4.-5.8.2012 Pärnu KV
Meidän toinen kesälomareissu sijoittuu hieman etelämmäksi ulkomaille. Helteinen viikonloppu Pärnussa ja samalla pari koiranäyttelyä Tysonin ja Alpon kanssa. Tyson on tottunut reissaaja, mutta Alpolla tämä oli ensimmäinen pitempi reissu. Hienosti meni laivamatkat ja hotellissa kumpikin osasi olla varsin mallikkaasti. Sunnuntaina Tyson esiintyi niin hyvin, etten muista koska viimeksi. Kolme hellepäivää sai aikaan sen, että Tyson "hyytyi" normaaliin vauhtiin. Hyvä esiintyminen toi esiin ne Tysonin parhaat puolet, vaikkakin karvaa oli aika niukasti, ja tuloksena serti. Tyson on nyt Eestin muotovalio. Myös jälkikasvua oli esillä, kun Mauri kilpaili junioriluokassa. Lauantaina Mauri ERI/1 jun-SERT, sunnuntaina ERI/2. Onneksi olkoon myös Maurin kotiväelle!

Alpo:
Lauantaina ERI/2, tuomarina Livija Zizevske Liettuasta
ARVOSTELU: Nice head. Soft topline. Long loin. Not correct front. Typical movement.

Sunnuntaina EH/1, tuomarina Jose Homem De Mello Espanjasta
ARVOSTELU: Correct head. Nice proportions. I would like more angulation in front. Chest could be deeper. Correct rear angulation. In movement too wide in front.

Tyson:
Lauantaina ERI/2, tuomarina Ligita Zake Latviasta.
ARVOSTELU: Correct type & proportions. Strong masculine head. Correct topline & body volume. Well angulated. Moves well. Coat correct enough.

Sunnuntaina ERI/1 SERT -> EE MVA PU4, tuomarina Valentina Ivanisheva Venäjältä.
ARVOSTELU: (Venäjäksi, joten lisätään tänne, kunhan saan suomennettua.)

 

29.7.2012 Mikkeli KV
Tysonin poika "Mauri" Riekonhovin Force Majeure jatkoi melkoista näyttelymenestystään Mikkelin KV-näyttelyssä tuomari Maret Kärdin tarkan silmän alla. Maurin tulos ERI/1 SA PU1 SERT VSP!! Mainittakoon vielä, että Maurin äiti "Minja" Riekonhovin Magical Moment voitti rodun ja lopulta koko ykkösryhmän. Isot onnittelut hienosta päivästä!


© Tuula Korhonen


© Tuula Korhonen


 

28.7.2012 Pori KV
Tällä kertaa oli jännitystä ilmassa, sillä Alpo oli ensimmäistä kertaa junioriluokassa. Päivä alkoi kuitenkin aussiekehällä. Tyson esiintyi hienosti, mutta ei ollut yhtään tuomarin mieleen. Korvat olivat aivan liian kevyet, silmät onneksi sopivat turkin väriin, mutta ranteet (välikämmenet) ovat heikot. Tämä mainittu ensimmäisen kerran ja koiralla ikää 3,5 v. joten ehkä jätämme tämän unoduksiin. Arvostelusta voisi päätellä, että Tyson oli myös liian vahvarakenteinen. Tuloksena EH/1.

ARVOSTELU: Complete scissors bite. Very strong dog with very strong head. Lips could be more tight & pigmentated. Eyecolor in harmony to coat. Ears could be worn better. Long in body. Straight topline. Good depth of chest. Well angulated. Weak pasterns. Coat not in showcondition at the moment. Movement covering lob of ground. Good drive.

Nartuissa esitin junnuluokassa Tyyriksen (Glenhouse´s You Know My Name). Tyyris tytön tyllerö oli ensimmäistä kertaa näyttelyssä ja meinasi tulla minulla tippa linssiin, kun katselin tytön seisovan omilla jaloillaan ja antoi tuomarin tutkia, vaikka vielä jokin aika sitten Tyyris jännitti kaikkea uutta. Tuloksena EH/2 (neljä junnunarttua). Seuraavana oli vuorossa Pulma (G. Websitegirl) nuorten luokassa. Olen aina kuvitellut, että Tyson on nopea ja energinen, mutta ei Taikku ole mitään verrattuna Pulmaan. Sen muutaman minuutin aikana, mitä kehässä oltiin, Pulma keksi kaikenlaista hössötettävää. Ei sille voinut kuin nauraa ja yrittää saada jotain kontrollia touhuun. Ilosta hyppien tultiin kehästä, sillä tuloksena ERI/1 SA PN3 VARA-SERT VARA-CACIB. Huippu hienot tulokset molemmilta tytöiltä! Aussiet tuomaroi Myriam Vermeire Belgiasta.

Aussiekehän jälkeen siirryttiin mäyräkoirakehälle. Tuomarimuutoksen myötä karkeakarvaiset mäyräkoirat arvosteli Jetta Tschokkinen. Alpo esiintyi niin upeasti, että sen kanssa oli aivan mahtavaa olla kehässä. Mäyräkoirat kun osaavat olla myös melkoisia jumpittelijoita, mutta Alpo esiintyy jo nyt kuin vanha tekijä. Ei uskoisi 9 kk:n ikäiseksi. Kaulaakin löytyi, kun seistiin niin rinta rottingilla. Hienoa on myös se, että tuomarikin huomasi tämän käytöksen ja arvostelun loppuun tuli maininta itsevarmasta käytöksestä. Alpo on vielä nuori ja joiltain osin vaatii vielä aikaa kehittyä, mutta arvostelu oli hyvä ja tuomari toivotti tervetulleeksi uudelleen kehään, kun rintaan on saatu täytettä. Tuloksena EH/1. Mäyristuomari oli muutenkin tiukka eikä esim. kukaan saanut SA:ta.

ARVOSTELU: 9 kk. Hyvänkokoinen nuori uros. Hyvä pää. Tummat silmät. Täysi purenta. Hyvä kaula. Eturinta tulisi olla selvempi ja rintakehän hieman pidempi. Hyvä reisi. Hieman lyhyt sääri. Oikein kannettu häntä. Liikkuu yhdensuuntaisesti. Hyvä karkeakarva. Itsevarma käytös.

Tähän päivään mahtui vielä yksi yllättäjä, nimittäin Tyyne (Choiran Fagotti), joka asuu Alpon kasvattajalla. "Tylle" on hieman maalaistunut ja parissa mätsärissä käytiin treenaamassa ennen Porin koitosta, että pikku rouva tottuu vieraan ihmisen käsittelyyn. Voin sanoa, että kertaakaan harjoitellessa Tylle ei ole seissyt niin hyvin, mitä se Porissa seisoi. Ja liike oli varsin vauhdikasta, että lämpötila ulkona oli hellelukemissa ja aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Kuudesta avoimen luokan nartusta Tyynen tulos oli ERI/2! Alpon kasvattaja Tuija sanoi ennen kehää, että EH olisi todella hieno, mutta Tyyne päätti laittaa paremmaksi. Aivan mieletön suoritus. Ihana olla mukana kokemassa tällainen kehittyminen koirassa. Nyt kelpaa toistekin lähteä näytille.


 

21.7.2012 Kemi KV
Vietimme viikon Rukalla heti kesäloman alussa ja teimme päiväreissun Kemiin KV-näyttelyyn. Aussiet tuomaroi Päivi Eerola. Tyson oli aloittanut juuri ennen näyttelyä pudottamaan turkkiaan eikä karva näin ollen ollut hääppöisessä kunnossa. Tuloksena kuitenkin VAL ERI/2 PU3. Tysonin tyttö Selma (Riekonhovin Full Of Faith) oli myös näytillä junioriluokassa tuloksella ERI/1.

ARVOSTELU: Tyyppi erinomainen. Tasapainoinen rakenne. Hyvät mittasuhteet. Selvä sukupuolileima. Hieman epätasainen purenta. Täyteläinen, urosmainen pää. Tilava rintakehä. Vahva luusto. Hyvä askelpituus. Yhdensuuntaiset liikkeet. Karva turhan pörröisessä kunnossa. Kauniisti esitetty.


 

15.7.2012 Match show Hakametsä
Edelleen mäyriskokoonpanolla liikenteessä. Tällä kertaa Bertta jäi kotiin ja veljensä Boris (Blue Beret´s Boris) pääsi vuorostaan harjoittelemaan. Keli oli parempi kuin edellisessä mätsärissä, joten nähtiin myös parempia esiintymisiäkin. Tulokset: Papu SIN-, Boris SIN-, Tyyne SIN- ja Alpo PUN-.

 

14.-157.2012 Oulu KV & Piteå KV
Oulussa oli useampi Tysonin jälkeläinen näytillä. Onnittelut hienoista tuloksista! Aussiet tuomaroi Arne Foss, Norjasta.

ERI/1 Riekonhovin Fiddle De-Dee "Niilo"
ERI/1 SA PN3 VARA-SERT Riekonhovin Fallen Angel "Hilla"
ERI/2 Riekonhovin Full Of The Faith "Selma"

Sunnuntaina oli vuorossa Ruotsin puolella Piteån KV-näyttely ja Hilla edusti upeasti tuloksella ERI1 SA PN2 SERT! Likka on vasta vuoden vanha ja jo nyt valloitettu naapurimaa. Aussiet tuomaroi suomalainen Lena Danker.


 

11.7.2012 Match show Hakametsä
Mäyrislaumalla liikenteessä. Bertta (Blue Beret´s Bertha), Papu (Blue Beret´s Brenda) ja tyttöjen äiti Tyyne (Choiran Fagotti) lähtivät opettelemaan kehäkäytöstä ja Alpo pääsi maskotiksi mukaan. Tulokset: Bertta PUN-, Papu SIN-, Tyyne SIN- ja Alpo PUN/1, mutta ei sijoitusta BIS-kehässä. Saatiin taas kokea mäyriksen jumpittelua, kun vähän jokainen päätti olla liikkumatta kehässä. Sateinen ja kolea sää teki siis vaikutuksen tappijalkoihin ja hehän eivät liiku senttiäkään jos ei huvita.


 

7.7.2012 Kokkola KV & tottelevaisuuskoe
Tysonin jälkikasvua taas esillä. "Selma" Riekonhovin Full Of Faith JUN EH/2, tuomarina Joe B Purkhiser. Samana iltana Selma kilpaili myös tokokokeessa pisteet 158, 2.tulos.


 

3.7.2012 Iisalmi tokokoe
Tysonin tyttö Selma (Riekonhovin Full Of Faith) osoitti, että näistä pennuista on muuhunkin kuin vain näyttelyihin. Selma korkkasi ensimmäisenä näistä pennuista tokouran Iisalmessa hienolla tuloksella: 182,5 p. 1-tulos KP ja luokkavoitto 1/7! Onnittelut tottelevaiselle pikkuneidille!!


 

1.7.2012 Rovaniemi KV
Meidän paahtuessa erkkarissa, pohjoisen sisarukset edustivat Rovaniemen KV-näyttelyssä. Aussiet tuomaroi Markku Kipinä. Selma (Riekonhovin Full Of Faith) hienolla tuloksella ERI/1 SA PN2 VARA-SERT, vaikka olikin päättänyt aloittaa turkin pudotuksen ennen näyttelyä. Veljensä Niilo (Riekonhovin Fiddle-De-Dee) tällä kertaa tuloksella EH. Kuulemani mukaan poju hieman säntäili eikä oikein malttanut ravata nätisti. Ja mistäänhän ei uskoisi, että Niilon isä on Tyson... Ihana murkkuikäinen poitsu!


 

1.7.2012 Hausjärvi erikoisnäyttely
Pitkä päivä vietettiin hyvässä seurassa australianpaimenkoirien erikoisnäyttelyssä. Ihmeempiä tuloksia ei tullut, enemminkin palanutta nahkaa ja rasitusvamman poikasta ranteeseen. Mutta varsin mukava reissu joka tapauksessa. Aussiet tuomaroi Randall K.Sheets, USA.

Päivän urheilut aloitin junnu-uroksissa Kentsun (Saussurea Top Priority) kanssa tuloksella ERI/1 SA. Saimme ensin EH:n ja valuessamme jonon perälle kehäsihteeri juoksi perään ja kertoikin meidän saaneen ERIn. Tuomari tuli pahoittelemaan, että hänen mokansa. Yllätys yllätys edettiin jonossa koko ajan eteenpäin ja loppujen lopuksi Kentsu menikin kärkipaikalle. Samaisessa junnuluokassa kilpaili myös Tysonin poika Mauri (Riekonhovin Force Majeure) tuloksella EH/4.

Sain hengähtää aina valioluokkaan asti, kun tuli Tysonin vuoro. Olisi vain pitänyt uskoa mututuntumaa ja jättää höyryveturi kotiin tai enemmin Ruutanaan juoksemaan tuhatta ja sataa. Raviosuudet oli siis sellaista Usain Bolt -tyyliä. Täysillä! Mutta osaa se nätisti olla paikoillaan. Ihme nollasta sataan tyyppi. Tuloksena EH.

ARVOSTELU: Very nice dog. Nice profile. Nice shoulder. Nice angulation. Little long in loin which is cousing rolling in the topline.

  
© Sirpa Saari

Seuraavaksi veteraaneihin Nemon (Hazelmoor Handy Hammer) hihnan päähän. Nemon kanssa olen aiemminkin ollut kehissä yhdessä ja ihana viedä pappaa, kun toinen oli niin tohkeissaan. Nemolle tulokseksi EH/3.


© Sirpa Saari

Narttujen junnuluokassa kilpaili Tysonin kaunis tytär Hilla (Riekonhovin Fallen Angel) tuloksella ERI/2.

Nartuissa menin avoimen luokakaan Novan (Hazelmoor Qastanja) kanssa. Meillä on Novan kanssa tällainen erikoisnäyttely-suhde. Parit erkkarit ja yksi aussieopen koluttu yhdessä. Novalle tulokseksi EH.


© Sirpa Saari

Lopuksi vielä arvovaltaiseen narttujen veteraaniluokkaan Lakun (Hazelmoor Janet Jackson) kanssa. Minna sanoi ennen kehää, että Laku on enemminkin perässä vedettävä, kun voivottelin huonoa kuntoa ja kipeää rannetta. Ja pah! Laku 9v. antoi palaa oikein kunnolla kehässä. Minä olin se ketä vedettiin perässä. Lakun tulokseksi EH.

 

30.6.2012 Laukaa KR
Tysonin lapsukaiset edustivat isolla porukalla Laukaan kaikkien rotujen näyttelyssä. Aussiet tuomaroi Tanya Ahlman-Stockmari. Mauri näytti jälleen mistä "pikkupojat" on tehty ollen paras uros ja saaden kolmannen sertinsä.

ERI/1 SA PU1 SERT VSP Riekonhovin Force Majeure "Mauri"
EH/2 Riekonhovin Fear Of The Dark "Zero"
ERI/1 SA PN2 VARA-SERT Riekonhovin Fallen Angel "Hilla"
ERI/2 SA PN4 Riekonhovin Full Of Joy "Luna"


Luna Laukaalla
© Tuula Korhonen


VSP Mauri & ROP Coco
© Tuula Korhonen


 

10.6.2012 Pirkkala match show & Kangasniemi KR
Tobylla oli eilen 7v. syntymäpäivä ja sen kunniaksi poju pääsi mätsäriin tänään. Toby ei ole piiitkään aikaan ollut missään mukana ja oli kyllä täpinöissään tänään. Vähän jännitti, että kuinka poju käyttäytyy, kun lenkeillä tuppaa kulkemaan rinta rottingilla. Toby olikin vallan mainio ja ihanan helppo. Vähän kuulutukset ja muut kovat äänet pelotti, mutta ihan totaalista paniikkia ei tullut, kun äiskä ja namit oli lähettyvillä.

Matkassa mukana oli Toby, Tyson ja päivähoidossa ollut Alpo. Toby ensin veteraaneissa SIN/1. Tyson makseissa SIN ilman sijoitusta. Aivan törkeää menoa oli, kun en ehtinyt yhtään juoksuttaa sitä ennen kehää. Lopuksi Alpukka-pulpukka pienten pentujen PUN "5". Periaatteessa viidettä ei sijoitettu, mutta palkintoja oli jäänyt yli, joten saatiin ruokasäkki mukaan. Alpo esiintyi tuttuun tapaan hienosti ihan ilman nameja (pinaattilätyn palat ei kelvannut).

Noora ja lk.collie Gösta oli seurana ja Göstalle tulokseksi isojen pentujen PUN/2. Hyvä G!! Minna oli mukana kolmen aussien kanssa, joista Killen kanssa pyörähdin makseissa ja Minna esitti värikehän + BIS. Kille lopputulos SIN/1 BIS/2. Tuomarille sanoin, että Kille on muistelemassa näyttelyjuttuja eikä näköjään ihan hukassa ollut, kun hienon sijoituksen sai.

***

Kangasniemellä oli saman aikaisesti näyttely, mihin osallistui neljä Tysonin jälkeläistä hienoin tuloksin. Tuomarina toimi Grzegorz Robak Puolasta. Onnittelut kaikille!

ERI/1 SA PU/1 SERT VSP Riekonhovin Force Majeure "Mauri"
EH/3 Riekonhovin Fear Of The Dark "Zero"
ERI/2 SA PN4 Riekonhovin Fallen Angel "Hilla"
ERI/3 Riekonhovin Full Of Joy "Luna"


© Tuula Korhonen


 

3.6.2012 Mänttä-Vilppula KR & ESTV-12 Tallinna KV
Hyisen kylmässä ja tuulisessa säässä vietettiin näyttelypäivää Mäntässä. Alpo oli viimeistä kertaa pentuluokassa. Nyt pidetään taukoa siihen asti, että maaginen 9kk tulee täyteen ja päästään junnuluokkaan. Tämän ajan Alpo saa treenata kroppaansa kiinteämmäksi, ettei taas tule sanomista pehmeästä selästä. Tuloksena tänään PEK/2. Tuomarina toimi Tapani Pukkila. Esiintyminen oli vauhdikas. Pääsin itsekin jopa ottamaan hölkkäaskelia, kun Alpo meni niin vauhdilla eteenpäin (kuitenkin ihan ravilla).

ARVOSTELU: Mittasuhteiltaan oikea. Hyvä pää, korvat ja silmät. Syvä, hieman lyhyt rinta. Liikkeessä pehmyt selkä. Sopivat kulmaukset. Suorat liikkeet. Riittävä karva. Luonne oikea.

Aussie-kehä pyöri samaan aikaan viereisessä kehässä ja siellä tulikin hieno menestys Tysonin jälkikasvulle. Sisarukset Miro ja Hilla olivat ainoat SA:n saaneet ja näin ollen sisarukset veivät voiton. Kummallekin tuli plakkariin myös ensimmäinen serti. Tysonin pennuista nyt viidellä on serti ja ikää 11kk. Wow mikä vauhti ollut päällä! Onnittelut Mirolle ja Hillalle perheineen!! Aussiet tuomaroi Irina Poletaeva.

ERI/1 SA PU/1 SERT VSP Riekonhovin Farmer Boy "Miro"
ERI/1 SA PN/1 SERT ROP Riekonhovin Fallen Angel "Hilla"


Miro & Hilla

***

Samaan aikaan oli lahden toisella puolella Tallinnassa Eestin Voittaja 2012 näyttely. Riekonhovin Force Majeure "Mauri" JUN ERI/3 ja Riekonhovin Full Of Faith "Selma" JUN EH. Onnittelut matkalaisille!


 

27.5.2012 Tampere RN
Alpo ainoana pentuluokassa tuloksella ROP-pentu. Pitkä nurmi hieman vaikeutti liikkumista, mutta hyvällä ravilla kuitenkin edettiin. Muutenkin esiintyminen meni hienosti, mutta lopussa ei oikein jaksettu enää keskittyä seisomiseen. Liekö tunnin ylimääräinen odottelu aurinkoisessa säässä vaikuttanut asiaan.

ARVOSTELU: 7 months. Good masculine head with correct scissorbite. Nice dark eyes with good earset. Bit short in neck. He slips a bit in movement. Good croup & tailset. Enough forechest. Well angulated in the front. Could be better in the back. Moves well for his age. Good coat & temperament.

***

Samana viikonloppuna järjestettiin Joensuussa kahtena päivänä näyttely, lauantaina 26.5. kaikkien rotujen ja sunnuntaina 27.5. kansainvälinen koiranäyttely. Joensuussa edusti "Selma" Riekonhovin Full Of Faith kumpanakin päivänä. Lauantaina tulokseksi ERI/2 SA PN2 VARA-SERT ja sunnuntaina ERI/3.


 

20.5.2012 Sastamala RN & Kempele RN
Sastamalaan ei meiltä ole matkaa kuin 40min, joten pakko tännekin oli Alpo ilmoittaa. Karkeakarvaiset mäyräkoirat tuomaroi Esko Nummijärvi, josta tuli samalla minun lempi tuomarini. Tiukka, mutta hienoa oli kuunnella, kun tuomari tuli yleisölle kertomaan jokaisesta koirasta miksi tämä koira saa juuri tämän tuloksen. Isän kanssa supistiin kehän laidalla omaa arvostelua ja hetken päästä tuomari tuli sanomaan ne samat asiat. Vaikka mäyräkoiria ei olla vielä kauaa seurattu, niin yllättävän hyvin niitä on oppinut katsomaan "sillä silmällä". Näyttelyn jälkeen päätettiin, että tämän herran kehään on toistekin päästävä, vaikka Alpo kyllä ei tule saamaan EH:ta parempaa. Tänään tuloksena PEK 1, ei kunniapalkintoa kaulan lyhyyden ja pehmeän selän takia. Alpo oli aiemmin keväällä hieman liian tuhdissa kunnossa ja nyt on kroppa muuten saatu kuosiin, mutta selkä on vielä löysä. Onhan se vielä ihan kakara, mutta nyt sitten ruvetaan enemmän jumppaamaan, että selkä kiinteytyy. Päivän sana oli ulottuvuus, eli pituutta vähän joka asiaan toivotaan ja liikkeen pitää olla reipas, koska käyttökoirista kuitenkin kyse. Alpo esiintyi todella reippaasti ja kehän laidalta kuulinkin, kun joku sanoi, että "katso kuinka hienosti tuo esiintyy". Tuli tosi hyvä mieli, koska Alpo ei ole mikään automaatti..

ARVOSTELU: Rotutyyppi erittäin hyvä. Mittasuhteiltaan oikea uros, jolla kaunis pää. Lyhyt kaula. Hyvä runko. Pehmyt selkä. Hyvät raajat. Erinomaiset käpälät. Karvapeite saisi olla karkeampaa. Liikkuu ja esitetään hyvin.

***

Kempeleen ryhmänäyttelyssä edusti pohjoisen lapsukaiset, eli "Niilo" Riekonhovin Fiddle-De-Dee ja "Selma" Riekonhovin Full Of Faith. Niilo oli ensimmäistä kertaa kehässä ja ponkaisikin heti kärjen tuntumaan tuloksella PU2 SERT! Sisko ei halunnut jäädä jälkeen ja Selma esiintyikin sijalle PN2 SERT! Sertit oli kummallekin ensimmäiset. Ei paha, kun ikää vasta 10kk. Onneksi olkoon Niilon ja Selman kotiväelle, ja lapsukaisille isot halit & pusut täältä Tampereelta!!


 

19.5.2012 Jämsä RN
Alpo jälleen kerran kehässä. Tällä kertaa huomattavasti pirteämmällä tuulella, vaikka pitkän aikaa joutuikin näyttelypaikalla odottelemaan, koska aamupäivästä ensin seurattiin aussiet. Testasin millainen vaikutus on riehuttamisella ennen kehää. Juoksenneltiin pitkin nurmea ja Alpo oli ihan tikissä. Hieman jumpiteltiin liikkeelle lähtöä näyttelyhihnassa, mutta kehässä ei enää pahemmin ollut tätä ongelmaa. Esiintyminen meni hienosti ja tuloksena ROP-pentu. Kilpailuakin oli, kun kaksi pentua oli ilmoittautunut, joten hieno tulos! Mäyräkoirat tuomaroi Karin Bergbom.

ARVOSTELU: Ikäisekseen hyvin kehittynyt ja hyvän kokoinen. Kaunis pitkä pää. Vahvat hampaat. Hyvät korvat, kaula ja eturinta. Lupaava rintakehä. Polvikulmaus saisi olla hieman vahvempi. Hyvä karkea karva. Hieman sidotut takaliikkeet. Ylälinja täytyy vahvistua. Hieman löysyyttä edessä. Miellyttävä luonne.***

Aussieissa kilpaili kolme Tysonin jälkeläistä. Tuomarina toimi Nina Janger. Miro ja Luna debytoivat hienosti junioriluokassa, mutta valitettavasti tuomarin mielestä Luna ontui, joten tyttöä ei voitu arvostella. Hilla "vanhana" konkari voitti luokkansa, mutta ei saanut SA:ta. Lisää kuvia löytyy kuvagalleriasta.

JUN EH/1 "Miro" Riekonhovin Farmer Boy
JUN ERI/1 "Hilla" Riekonhovin Fallen Angel
JUN EVA "Luna" Riekonhovin Full Of Joy


Miro


Hilla


Luna


 

17.5.2012 Helsinki pentunäyttely
Helatorstai vietettiin Helsingissä Alpon kanssa pentunäyttelyssä. Eilinen riekkumispäivä painoi ilmeisesti jaloissa, koska Alpo jumpitteli ihan kaiken suhteen. Laittoi vastaan liikkeelle lähdössä, ravin sijasta laukkasi ja temppuli, ja malttoi seistä hetken kunnes meni aivan makaroniksi. Veti unta kaaliin ennen kehää, joten ilmeisesti oli vielä väsynyt eilisestä. Hömppä ei malta pitää lepotaukoja, jos kavereita on kylässä koko päivän ja ulkona oltiin paljon. Huomenna saa pitää "lepopäivän" Tysonista, niin viikonloppuna taas jaksetaan parin näyttelyn verran.

Tänään tuloksena PEK 2 ilman KP:a. Muuten mukava arvostelu, mutta liikkeet nyt oli mitä oli. Nenä maassa mentiin, mutta niin kyllä meni moni muukin. Pitää treenata enemmän nurmella juoksua, niin ei aina hajut veisi voittoa. Mutta tästä voidaan taas päätellä, että maavainu on voimakas, joten mejää ajatellen vallan hienoa!

ARVOSTELU: Erittäin hyväntyyppinen, vahva, maskuliininen 7kk pentu, jolla oikeanmallinen pää. Hieman eturaskas. Hyvin kehittynyt runko. Selkä painuu liikkeessä ja saisi olla ryhdikkäämpi. Erinomainen karva. Luonne ok.


 

12.5.2012 Tampere KV
Huima näyttelypäivä! En muista milloin olisin jännittänyt näin paljon koiranäyttelyssä. Tulokset ovat mitä mainioimmat, erityisesti Tysonin jälkikasvun osalta. Pojasta polvi paranee, kuten vanha sananlasku sanoo.

VAL/1 SA PU/4 Glenhouse´s Sanghai Soul "Tyson"
ARVOSTELU: Good type & size. Good lines of skull and muzzle but slightly long muzzle. Enough jaw. Moderate neck. Moderate front. Enough forearm. Sufficient chest depth and length. Free movement.

JUN/1 SA PU/1 SERT ROP Riekonhovin Force Majeure "Mauri"
JUN/2 SA PN/3 VARA-SERT Riekonhovin Fallen Angel "Hilla"

Maurin arvostelu suomennettuna: Erittäin hyvän tyyppinen. Hyvä koko. Sopusuhtainen pää. Hyvä purenta. Erinomainen kaula. Hyvä rinnanpituus. Tyypilliset kulmaukset. Hyvä etuosa. Hieman lyhyt lantio. Hyvä tuuhea turkki. Liikkuvuus hyvin tyypillinen ja vapaa.


Pyörähdin kehässä myös "Pulman" Glenhouse´s Websitegirl (JUN ERI) ja "Ququn" Sentikki Persuasion (VAL ERI/2) kanssa.

Olen todella tyytyväinen Tysonin ja Minjan pentueeseen. Hienoa kuulla, että luonteet ovat kohdillaan ja toivottavasti näistä pennuista kuullaan myös muissa harrastuksissa. "Selma" R. Full Of Faith oli ollut tänä samaisena päivänä möllitokossa ja saanut hienot pisteet 187,5p ja sij.3/9. Ei mene kauaa, kun virallinen koe jo häämöttää edessä.

Yhdistelmä on siis varsin onnistunut ja olen todella ylpeä näistä "kakaroista". Ihana kuulla kuulumisia ja nähdä kuinka lapsukaiset kehittyvät.


 

5.-6.5.2012 Ulkonäyttelykauden avaus
5.5. Harjavalta RN: Tyson ERI/1 SA PU2
ARVOSTELU: Good size & proportions. Typical body. Good temperament. Typical head. Correct bite & neck. Good angulations. Good movement & handling. Good coat.

Harjavallassa pyörähdin myös "Ququn" Sentikki Persuasion kanssa narttujen valioluokassa ja Ququ veikin koko potin ollen ROP. VSP oli ihana "Reino" Glenhouse´s Vau Megapup, joka sai viimeisen sertinsä. Aussiet tuomaroi Miodrag Vretenicic Montenegrosta.

5.5. Lieksa ryhmänäyttelyssä esiintyi "Selma" Riekonhovin Full Of Faith tuloksella JUN ERI/1. Onnittelut Selmalle kotijoukkoineen hienosta tuloksesta! Aussiet tuomaroi Elina Haapaniemi.

6.5. Lahden pentunäyttelyssä debytoi meidän Alpukka-pulpukka. Oli ihanaa olla näyttelyssä rauhallisen ja hyvin käyttäytyvän koiran kanssa. Alpo esiintyi hienosti! Löysällä hihnalla mentiin oikein vauhdikkaasti ja pöydällä seisottiin kuin toteemi. Lopputuloksena PEK 1 KP PU2. Neljä urosta, joista vain kaksi sai kp:n, joten tosi hyvä tulos. Mäyräkoirat tuomaroi Unto Timonen.

ARVOSTELU: Hyvä koko ja mittasuhteet. Kaunis pää ja ilme. Hyvä eturinta. Hyväluustoiset raajat. Hyvä ylälinja. Hyvin kulmautunut takaa. Liikkuu hyvin.


 

1.5.2012 Ylöjärvi match show
Vapputorin sijaan aamupäivä vietettiin Ylöjärvellä mätsärissä. Pikkupennuille (5-8kk) oli oma luokkansa. Alpo esiintyi muuten hienosti, mutta laski jälleen päätään alas aina juostessa. Saimme mäyriskasvattaja-tuomarilta neuvon, että kokeilisimme ravia löysällä hihnalla. Tätä harjoiteltiin ja kappas, pää oli taas kauniisti pystyssä. Ehkä jatkamme tällä linjalla. Mätsärin tulokseksi tuli SIN4.
 

28.4.2012 Lahti KV
Tysonin jälkikasvua oli taas näytillä näyttelykehässä. Lahdessa esiintyi "Hilla" Riekonhovin Fallen Angel tuloksella ERI/1 SA. Onnittelut!


Hilla helmikuussa
© Minna Väyrynen


 

22.4.2012 Pirkkala match show
Ja taas Alpon kanssa näyttelytreeniä mätsärin muodossa. Ensimmäinen pentunäyttely häämöttää jo parin viikon päässä.. Tänään Alpo esiintyi hienosti pari arvostelussa. Tuomari kyllä antoi noottia nenä kiinni maasta menosta (tuomari mäyrisharrastaja). Yritettiin vaikka mitä kikkaa, että pää nousisi, mutta eihän meidän Alpukka-pulpukka millään malttanut, kun maailmassa on niin huisin paljon hajuja ettei ehdi muuta tekemään. Ja siis korvathan ovat aivan kuurot, jos on jotain parempaa tekemistä. Naureskeltiin kehän jälkeen, että ehkä tämä enteilee hyvää jälkikoiraa. Toivossa on hyvä elää. Alpo sai sinisen nauhan ja sijoittui värikehässä kolmanneksi (SIN3). Värikehässä ei malttanut enää ollenkaan seistä, jos asetteli, mutta namin avulla vapaasti seisten sujui hieman paremmin. Jumpitteleva mäyris, voiko meillä olla sellainen??


 

21.4.2012 Mejä-kurssi Sastamala
Matkattiin Alpon kasvattajan, Tuijan, kanssa Sastamalaan Tammermaan mäyräkoirakerhon järjestämään mejä-koulutukseen. Tätä olisi tarkoitus Alpon kanssa kokeilla ja jos verijäljestys lähtee kulkemaan, niin ehkä päästään joskus ihan kokeisiin asti.

Koulutus oli teoriapainotteinen, koska metsissä on lunta vielä paljon ja niinkin isolle porukalle, mitä meitä kurssilaisia oli, niin jälkien teko ja ajo veisi koko viikonlopun. Eli koirat sai jäädä kotiin. Alkuun mentiin ihan teoriaa läpi itse mejästä, myös kokeista ja suunnistuksestakin. Pitää hieman muistella koulussa opittuja suunnistustaitoja ja kompassikin hankkia. Verta ja sorkkia on laitettu tilaukseen, joten eiköhän me pian päästä ensimmäiset jäljet ajamaan. Myös laukauksiin pitää alkaa Alpoa totuttelemaan. Tuli jo laskettua, että AVO-luokan alaikäraja 9kk tulisi Alpolla täyteen heinäkuussa...


 

14.4.2012 Vaasa KV
Pitkästä aikaa Tysonin kanssa näyttelyssä. Aussiet arvosteli Marit Sunde Norjasta. Tyson oli ainoa valioluokassa tuloksella ERI/1 SA PU4. Lisäjännitystä päivään toi kaksi palohälytystä, mistä uutisoitiin lehdessäkin. Järjestelyjen suhteen homma hoitui erittäin huonosti eikä kyllä jäänyt hyvä maku Vaasan näyttelystä sen suhteen. Mutta itse kehään olen varsin tyytyväinen. Pari koiraa mitattiin ja olin ihan varma, että Tysonkin joutuisi mittatikun alle, mutta ei sitten joutunutkaan. Kai se on kasvanut korkeutensa ympärille tasapainoisesti.

ARVOSTELU: 3 år. Stor, kraftig, substansfull. God typ. Bra huvud i proportion till storleken. Tillräckligt vinklad. Gra kropp. Något lång i lånden. En aning kort kors. Rör sig bra fram, något löst fram. Bra päls. Trevligt temperament.

"Selma" Riekonhovin Full Of Faith oli myös Vaasassa esiintymässä. Tuloksena junioriluokassa ERI/3. Oli hienoa nähdä Selma ihan livenä. Suloinen tytteli siitä on kasvanut. Tyson oli ihan onnensa kukkuloilla, kun meidän vieressä oli tyttö! Piti vähän toppuutella rinta rottingilla olevaa isukkia...


 

6.-9.4.2012 Pääsiäinen
Pitkään viikonloppuun mahtuu paljon asiaa. Perjantai alkoi mätsärillä Hakametsässä. Toby ja Tyson oli hengessä mukana autossa kököttäen, kun Alpo pääsi räntäsateeseen hieman harjoittelemaan. Poika meni super hienosti! Liekö sää vaikuttanut asiaan vai eikö asfaltilla ollut mielenkiintoisia hajuja, kun ravi sujui hienosti pää ylhäällä ja seistä tönötti paikoillaan vaikka kuinka kauan. Tuomari juoksutti mukavan paljon ja pöydälläkin kopeloi oikein kunnolla. Kehui Alpon takareisiä, että ovat kuin aikuisella koiralla. Alpo on vain treenanut hankijuoksua Tysonin ja Tobyn perässä. Vähemmästäkin lihakset kehittyy. Tuloksena punainen nauha, mutta värikehässä ei enää sijoituttu.

Mätsäristä jatkettiin suoraan matkaa Alpon kasvattajalle Blue Beret´s B-pentuetta katsomaan sekä näyttämään Alpoa Choiran ja Zekiwa kenneleiden kasvattajille.

Samalla tuli räpsittyä Tuijan mäyräkoirarouvista kuvia, käy katsomassa galleriasta. Siellä myös pennuista kuvia. Alla kuvassa äiti ja poika, eli Alma ja Alpo.

Lauantaina oli Vesilahdessa ryhmänäyttely, mihin Alma oli ilmoitettu. Minä sain toimia handlerina ja tuomari laittoikin meidät oikein kunnolla juoksemaan. En muista ikinä kehässä juosseeni kuutta kierrosta yksilöarvostelussa. Onneksi mäyräkoiran kanssa riittää reipas kävely. Tysonin kanssa jos joutuisi tuollaisen matkan juoksemaan, niin lahoaisin jo puolessa välissä. Alma sai H:n, koska ei ollut vielä ihan palautunut pennuistaan ja turkki on niukka karkeakarvaiseksi. Nyt kovaa treeniä vajaa pari kuukautta, että rouva on timmissä kunnossa seuraavassa näyttelyssä. Vesilahden näyttelyssä tuomarina toimi Perttu Ståhlberg.Lauantai, sunnuntai ja maanantai on mennyt pitkälti turkkitalkoissa (yhden ihmisen ja kahden koiran talkoot...). Ensin pääsi Figo turkistaan ja vielä pitäisi siistiä koneella saksen jäljet pois. Maanantaina ajoin Tobylta turkin pois. Tarkoitus oli kasvattaa turkki takaisin, että pääsisi näyttelyihin, mutta matkan varrella on yksi etuhammas lohjennut kahtia ja purenta muuttunut tasapurennaksi, koska kaksi alaetuhammasta on valunut alaspäin rivistä, joten luovuin näyttelysuunnitelmista. Tuo turkinajo myös paljasti, että Toby saisi olla hieman timmimmässä kunnossa. Meillä taitaa kaikki koirat olla hyvin ruokittuja, kun vähän jokainen saisi kiinteytyä. Tyson taitaa olla ainoa, joka pitää huolta linjoistaan, mutta se kyllä juoksee moninkertaisesti päivittäin verrattuna muihin.

Maanantaina oli Lappeenrannassa kaikkien rotujen näyttely, mihin osallistui Tysonin tytöt "Selma" Riekonhovin Full Of Faith ja "Hilla" Riekonhovin Fallen Angel. Selma EH/2 ja Hilla EH ensimmäistä kertaa junioriluokassa. Aussiet tuomaroi Anita Whitmarsh Ruotsista.


 

1.4.2012 Ylöjärvi match show
Olen aivan unohtanut kertoa, että olimme sunnuntaina Alpukka-Pulpukan kanssa taas harjoittelemassa näyttelyjuttuja. Mätsäri järjestettiin parkkihallissa, millaisessa Alpo ei ole tainnutkaan aiemmin olla. Alpo oli varsin hieno poika koko mätsärin ajan. Meni häntä pystyssä halliin ja vaikka ympärillä oli paljon koiria, niin ei pahemmin jännittänyt. Kohdattiin vaikka mitä isoja koiria, niin Alpo olisi innoissaan mennyt niitä moikkaamaan ja joitain käytiinkin haistelemassa. Poika on reipastunut todella paljon siitä ekasta näyttelytreenistä.

Kehässä oli vastassa puolivuotias italiaano, jota jännitti olla kehässä, joten Alpo sai punaisen, koska oli inasen reippaampi. Pitää muuten mainita, että nyt sujuu ravaaminenkin tosi hyvin. Ei enää puske jommalle kummalle puolelle eikä ole hetkeen tehnyt mäyräkoirastoppeja. Yleensä sitten kun mennään takaisin vanhempieni tykö, niin Alpo lahoaa maahan ja on ihan liikkumatta. Silmät vain mulkoilee.. Palaten kehään, punaisissa ei sitten enää pärjätty. Alpolla ei vielä riitä maltti paikoillaan seisomiseen. Nytkin sain pidettyä sen neljällä jalalla, kun pidin takapuolesta kiinni. Eli tätä treeniä vielä paljon lisää!

Valitettavasti kuvia ei ole tästä reissusta yhtään. Ilmoitin Alpon jo ensimmäiseen pentunäyttelyyn 6.5. Lahteen. Muutenkin toukokuussa startataan oikein urakalla näyttelyt. Katselin, että joka viikonlopulle on joku näyttely. Ja kaikki Tampereen "lähistöllä". Tyson lähtee 14.4. Vaasaan ja toukokuun Tampereen KV:henkin on tullut ilmottua sekä Harjavallan ryhmikseen. Muuten Tysonin osalta näyttelyt ovat hieman auki. Jos nyt Alpon kanssa kiertäisi muutaman pentuluokan, että oppii näyttelytouhut ennen junnuluokkaa.


 

11.3.2012 Sastamala match show
Alpon ensimmäinen mätsäri. Tyson lähti henkiseksi tueksi mukaan ja pyörähti myös kehässä muistelemassa kehäkäyttäytymistä. Ensimmäisenä oli Alpon vuoro pienissä pennuissa. Hirmuisesti pelotti, mutta meno ei ollut enää niin vaikeaa kuin aiemmilla harjoittelukerroilla. Jonkinlaista ravia juoksi ja seisoi nätisti. Lopputuloksena sinisten kolmas (SIN3).

Seuraavaksi oli Tysonin vuoro isoissa aikuisissa. Kehän ulkopuolinen käytös oli jälleen kerran hermoja raastavaa, mutta itse kehässä Tyson meni vanhana konkarina. Loppukehässä häiriötä hieman aiheutti Alpon äiti Alma, johon Tyson rakastui. Ei meinannut poika pysyä housuissaan, kun Alma oli kehän laidalla. Lopputuloksena kuitenkin punaisten toinen (PUN2).

Choiran Harmony eli Alma oli myös lähtenyt treenaamaan kevään virallista näyttelyä varten. Almaakin hieman jännitti, mutta esiintyi kuitenkin nätisti ja sai punaisen nauhan, mutta ei sijoittunut enää loppukehässä. Vielä kaipaa äiti ja poika treeniä ennen oikeita näyttelyitä, joten eiköhän me taas suunnata johonkin mätsäriin harjoittelemaan. Almasta unohtui ottaa kuva, piti ottaa äiti-poika kuva, mutta Almaa hieman ällötti oma poikansa. Varmaankin tajusi, että tuollaisia niistä pienistä suloisista vauvoista kasvaa..

 

27.2.2012 Tysonin silmäpeilaus ja polvitarkastus
Helmikuun lopulla kävimme Tysonin kanssa terveystarkastuksissa. Silmät peilattiin terveeksi ja polvet kestävät jatkossa kovaa vauhtia, eli tulos 0/0. Viimeksi silmäpeilauksessa eläinlääkäri kertoi tyhjää näkyvän takaraivoon asti eikä tälläkään kerralla eläinlääkäri säästynyt nauruilta. Tyson oli jo omaa vuoroa odotellessa teatraalinen ja piti omaa konserttia muiden potilaiden odotellessa hiljaa vuoroaan. Eläinlääkäri kysyi kahdesti minkä ikäinen Tyson on ja ihmetteli, kuinka näin iso koira voi antaa itsestään niin pienen raasun vaikutelman. Kuitenkin onni on terve koira, vaikka hieman "drama queen" onkin.

 

25.2.2012 Tuusniemi ryhmänäyttely
Tysonin tyttäret debytoivat tänään missikisoissa Tuusniemellä. Ikää tytöillä tasan kahdeksan kuukautta. Tuomarina toimi Kurt Nilsson Ruotsista.

ROP-pentu Riekonhovin Full Of Faith "Selma"
PEK 3 Riekonhovin Fallen Angel "Hilla"
PEK 6 Riekonhovin Full Of Joy "Luna"

Selman arvostelu: För åldern utmärkt huvud och uttryck. Utmärkt hals och propotioner. Tillräckligt bröstparti. utmärkt vinklar. Bra ben och tassar. Goda rörelser för åldern.Selma
© Aija Tanskanen


Siskokset Hilla, Selma & Luna
© Minna Väyrynen

Lisää kuvia löytyy » täältä