ETUSIVU
ESITTELY
KOIRAT
UUTISIA
KUVIA
LINKIT

» 2004 » 2005 » 2006 » 2007 » 2008 » 2009
» 2010 » 2011 » 2012 » 2013 » 2014 » 2015Mitä tapahtui vuonna 2009?

• Tyson kasvoi isommaksi, mutta ei ihan vielä aikuiseksi (sitä päivää odotellessa). Naskalihampaat vaihdettiin ja karvakin putosi vauhdin huumassa.

• Koko vuosi ollaan jonkin näköistä tottelevaisuustreeniä tehty. Loppukesästä kävimme lyhyen hakukurssin ja pääsimme mukaan pelastuskoiratoimintaa. Siellä tuli käytyä alkeis- ja jatkokurssi, ja tällä hetkellä treenataan pienryhmässä. Agilityn alkeiskurssi käytiin loka-marraskuussa ja tammikuussa olisi luvassa jatkoa. Syyskuussa tehtiin debyytti juoksukisoissa Mansen Murressa, jossa saatiin maxikoirien joukkuhopeaa ja Tyson oli nopein maxi-koira. Näyttelyissä kierrettiin pentu- ja junioriluokassa mukavin tuloksin. Jatkoa luvassa ensi vuonna.

• Vuoden aikana ollaan myös opittu että ei ole paikkaa minne aussie ei pääsisi/ylettyisi.

• Tobyn kanssa kevät ja kesä treenattiin ahkerasti tokoa ja pääsimmekin kokeeseen heinäkuussa. Jatkosuunnitelmat muhivat edelleen, sillä Tobysta ei ole kisakoiraksi stressaamisen takia. Tällä hetkellä panostan Tysonin kanssa harrastamiseen ja Tobyn kanssa tehdään aina silloin tällöin pikku treenejä omaksi huviksi. Agilitykurssillakin kävimme.

• Loppukesästä/alkusyksystä lauma pieneni, kun Cosmo-kissa katosi karkumatkallaan ja Petrukselle piti sanoa hyvästit vanhuuden vaivojen takia. Iso osa elämästä lähti näiden kahden persoonan myötä, mutta eteenpäin ollaan menty. Kauniit muistot pysyvät mielessä ja edelleenkin tulee tippa linssiin, kun Cosmoa ja Petrusta muistelee.

• Itsekin sain jonkinlaisen etapin päätökseen elämässä, kun neljän vuoden aherrus palkittiin keväällä valkolakilla ja päättötodistuksella sekä lukiosta että ammattikoulusta.

Mitäs ensi vuodelle olisi suunnitelmissa?

• Pienryhmätreenien alkaessa piti jonkinlainen vuosisuunnitelma tehdä tavoitteiden suhteen. Laitoin meidän tavoitteeksi BH-kokeen ja tottelevaisuuskokeen alokasluokasta 1.tuloksen, mahdollisesti myös TK1. Onneksi talvi on pitkä.. Talvi treenataan hakua ja raunioita, unohtamatta tottista. Lumien sulettua otetaan myös jälkitreenit ohjelmistoon ajan salliessa.

• Näyttelyissä käydään varmasti tasaiseen tahtiin, kuitenkin ilman ylilyöntejä. Kiinnostus on tällä hetkellä muissa lajeissa.

• Agility jatkuu tammikuussa ja mahdollisuuksien mukaan jatketaan läpi vuoden.

• Temppukurssillekin ollaan ilmoittauduttu, mutta pähkäilen vielä kumman kanssa sinne osallistuisin. Toby ei ole aikoihin päässyt äiskän kanssa kahdestaan treeneihin, joten sinne päin varmaankin taivun. Samat jutut voi sitten kotona opettaa Tysonille.

• Keväällä mahdollisesti Tysonille lonkka- ja kyynärkuvaus.

• Tärkeimpänä: Pysytään terveinä koko konkkaronkka.


Rauhaisaa joulun aikaa ja onnea vuodelle 2010!


 

13.12.2009 Pohjoismaiden voittajanäyttely Helsinki
Pitkästä aikaa näyttelyssä. Harrastuspainotus ollut hieman muualla ja nyt alkuviikosta pitikin kiireesti alkaa treenaamaan Tysonia näyttelyyn. Näyttelystä selvittiin hengissä ja käsiinkin vain hieman koskee. Tuomarina toimi ruotsalainen Annika Ulltveit-Moe, joka saneli hyvin tysonmaisen arvostelun. Voiko paremmin tätä koiraa kuvailla? Tulokseksi tuli ERI junioriluokassa, mutta ei sijoitusta. ERI oli jo hieno saavutus siihen nähden ettei esiintyminen ollut parasta Tysonia ja EH:takin jaettiin.

Arvostelu: Uttrycks fullt huvud. Tillräklig kropp för åldern. Bra stomme. Kunda ha lite rundare framtassar. red över kors och länd. Kra päls. Effektiva rörelser. (Suom. Ilmeikäs pää. Riittävä runko ikäisekseen. Hyvä luusto. Voisi olla pyöreämmät etutassut. Leveä risti & lanne. Hyvä turkki. Tehokkaat liikkeet.)
 

18.10.2009 Match show Hakametsä
Pitkästä aikaa mätsärissä. Ilma ei ollut mikään paras mahdollinen, joten ihan turhaan harmittelin Tobyn ei-niin-valkoisia tassuja. Molemmat pojat mukana, Toby on ollut viimeksi kesällä 2008 ja Tyson viime keväänä. Harjoitusmielellä lähdettiin Tysonin kanssa ja Toby piti hermojani kurissa hienolla esiintymisellä. Tasapainottivat toisiaan. Peräkkäisissä pareissa olivat, joten lennosta vaihto. Toby ensin, koska se vetää ihan ranttaliksi jos on ensin nähnyt minun käyvän kehässä jonkun muun kanssa. Sitten turbo-Tyson, joka päätti pistää äiskän koville. Itse piti näyttää hampaat ja Tyson, joka on aina inhonnut hampaiden näyttöä, antoikin tällä kertaa hyvin näyttää hampaat ja purennan. Ihme tyyppi. Seisoi hienosti ja tuomariltakin tuli kommenttia, että onko Tyson vanhana syntynyt kun nuoreksi koiraksi esiintyy hyvin. Kyllähän se paikalla pysyy, mutta se ravaaminen.. Sitten mennään eikä meinata. Toby oli kehässä oma ihana itsensä, jota on unelma viedä. Vähän malttamaton seistessä, mutta ei olla vuoteen pahemmin treenailtu. Molemmat pojat saivat punaisen, joten isäni pääsi Tobyn kanssa kehään (Juhis ilmoitti jo aamulla, että hän ei sitten esitä yhtäkään koiraa). Tobylla tuli vähän äiskää ikävä ja suostuikin seisomaan vain naama minuun päin. Ei päästy kummankaan kanssa jatkoon, mikä oli kyllä helpotus.


Uitettu koira


 

10.10.2009 Tyson 1v.
Juhis halusi ehdottomasti viettää Tysonin syntymäpäivää. Piti hankkia kekkerihatut, maksalaatikko-kakku ja lahja. Edellisenä iltana Juhis laski jo minuutteja vuorokauden vaihtumiseen, että voi onnitella Tysonia. Itse en ole pahemmin syntymäpäiviä viettänyt, hyvä kun omansa muistaa. Tässä muutama kuva meidän kekkereistä. Ai niin, lahjaksi Tyson sai pienen tekniikkapallon, nimenomaan Liverpoolin pallon. Eihän meidän koira voi ihan minkä tahansa joukkueen pallolla leikkiä ;o)


Alkuun jaksettiin vielä poseerata tyylikkäästi yhdessä


Tobylla alkaa jo juhlakunto laskea


Juhlasankarilla hattu jo hieman vinksallaan


"Mää oonkin jo yks vee!"


"Joko ton sais syädä?"


 

26.9.2009 Mansen Murre
Tänäkin vuonna osallistuimme Mansen Murre -juoksukilpailuun Team Chaotic:illa. Viime vuonna joukkueeseen kuuluivat Toby, Tobyn veli Taavi ja Toffo-whippet. Tänä vuonna vinttikoirat eivät saaneet osallistua, joten Susku kyseli meidän koiria Taavin seuraksi joukkueeseen. Joukkueen nimi pysyi samana. Toby ja Tyson juoksivat molemmat käsivieheen kanssa. Tobya ei viehe niin paljoa kiinnostanut ja tulikin onnellisena mun luokse niin lujaa kuin kintuistaan pääsi. Tyson taas oli ihan vieheen lumoissa, mutta kuitenkin hyvin kuulolla, kun maaliviivan jälkeen huusin Tysonia luokse. Kääntyi kyllä mua kohti, mutta kurkkasi olansa takaa viehettä kohti ja mietti, että mitä nyt pitäisi tehdä. Päätyi kuitenkin tulemaan äiskän tykö :o)

Team Chaotic
Toby 9,15 (viime vuonna 10,38)
Taavi 7,74 (viime vuonna 7,63)
Tyson 7,17

Näillä nopeuksilla joukkueemme tuli HOPEALLE maxi-koirissa. Jokaisen kokoluokan nopein palkittiin ja MAXI-koirien nopein oli Tyson!!! Huisin nopea jätkä! Tulokset nähtyä selvisi, että toiseksi nopein oli juossut ajan 7,47 s., Taavi oli jaetulla kolmannella sijalla, sillä toinenkin koira juoksi saman ajan 7,74 s.


Hopeajoukkueen potretti

Alla olevat kuvat © Erkki Ruusunen
» Tulokset & kuvia tapahtumasta
"Koitti se päivä, kun ystävälle hyvästit sanoin. Lepää rauhassa rakas! Ikävä on kova, mutta nyt on sinun parempi olla." Petrus sai elää pitkän ja lähes loppuun asti terveen elämän. Vanhuus ei tule yksin ja jossain vaiheessa on pakko tehdä se lopullinen päätös. 10 vuotta saatiin yhdessä viettää. Kiitos niistä kaikista Petrus! Ei tule toista samanlaista koskaan, niin erityinen olit. Sain olla vierelläsi aina loppuun asti..
22.8.2009 Nokia ryhmänäyttely
Viimeinen näyttely tältä kesää/syksyä. Ennen näyttelyä oli jo tiedossa, että Tysonilla on kaksi karvaa ristissä ja on tauon paikka heti Nokian ryhmiksen jälkeen. Tyson esiintyi ihan kivasti ja saatiin miellyttävä arvostelu muilta osin paitsi karvasta.

Arvostelu: 10 months. Good size. Excellent masculine head & expression. Scissor bite. Good muzzle. Nice eyes. Well set ears. Good neck and topline. Well set tail. For the age good body. Well angulated. Good bones. Needs to stablised front movement. Not in coat condition at all. Nice temperament.

 Esitin junnu-narttu "Moonan" Stagedog Doris Day, joka sai tulokseksi H:n hieman aristeltuaan tuomaria.
 

9.8.2009 Turku kr
Helteinen päivä Turussa. Aussiet tuomaroi Rajko Rotner Sloveniasta. Tyson voitti junioriluokan ERI:llä ja sijoittui seitsemästä ERIn saaneesta uroksesta neljänneksi (PU4). Aika hyvin, kun on kaksi karvaa ristissä.

Arvostelu: In good condition. Excellent expression. Enough coat for the age. Nice head. Good built body. Good angulations. Nice mover.  


 

1.8.2009 Pori KV
Aussiet arvosteli Seamus Oates Irlannista. Uroksia oli paikalla viisi kappaletta, joista kolme junioriluokassa. Tyson sai ERIn ja voitti junioriluokan ollen lopulta PU3 VARA-SERTin kera. Moitteita tuli selästä, mikä saisi vielä kehittyä, mutta muuten arvostelu oli oikein mukava.

Arvostelu: Growing very well for 9 months. Nice head. Good earset. Nice broad skull. Oval eyes. Good bite- Good reach of neck. Deep chest. Topline need to straighten a little. Good bend of stifle. Moving freely.

  

 

18.7.2009 Lammi ryhmänäyttely
Tyson debytoi junioriluokassa Lammin ryhmänäyttelyssä. Aussiet tuomaroi Lena Danker Suomesta. Tyson porukan nuorimpana voitti junioriluokan ERI:llä ja sijoittui PU-4. Juhiskin viihtyi hyvin näyttelyssä, kun sai pitää huolta pienestä Kenny-pennusta, joka Minnalla oli mukana.

Arvostelu: 9 kk urosmainen nuori poika, jolla erinomaiset mittasuhteet. Vahva pää, oikea purenta. Hyvin kulmautunut ikäisekseen. Vahva runko. Selkälinja saa vielä kiinteytyä. Vahva luusto. Liikkuu hyvällä askelmitalla. Hyvä luonne.
Kenny


 

8.7.2009 Luopioinen tottelevaisuuskoe
Pari vuotta sitten olimme viimeksi Tobyn kanssa kokeessa. Nyt olemme ahkerasti harjoitelleet liikkeet valmiiksi ja hyvillä fiiliksillä lähdimme kokeeseen. No ei se ihan putkeen mennyt.. Toby stressasi todella paljon, piippasi, läähätti ja pyöri ympyrää. Blogissa tarkempi selostus liikkeistä. Yleisesti sanottuna Toby kulki mukana, koska parempi äiskän vieressä kuin yksin jossain kauempana. Seuraamiset olivat haahuilua, jäävissä hiipi perässä koko ajan ja luoksetulossa törmäsi minuun. Paikalla makuussakin hiipi luokseni ja oli kauhean iloinen kun pääsi perille. Minua nauratti koko kokeen ajan Tobyn touhu, joten oli meillä ainakin hauskaa ja viihdytettiin yleisöä ja tuomariakin.

Luoksepäästävyys    9
Paikalla makuu    0
Seuraaminen kytkettynä    7
Seuraaminen vapaana    8
Maahanmeno    0
Luoksetulo    6
Seisominen    0
Estehyppy    5
Kokonaisvaikutus    6
Yht. 89p.


 

5.7.2009 Australianpaimenkoirien erikoisnäyttely, Espoo
Edellinen päivä meni veljeni häissä ja seuraavana aamuna australianpaimenkoirien erikoisnäyttelyyn. Tyson voitti urospennut ja oli lopulta VSP-pentu. Hieno suoritus erikoisnäyttelyssä. Tähän onkin mukava jättää pentukehät ja siirtyä isojen poikien luokkaan.

Arvostelu: Correct head proportion and breed type. Pleasant ear-carriage and set. Excellent ear size. Good forechest balance and bone. Sound moving coming/going. Good tailset.


Tysonin sisko "Naksu" Glenhouse´s Saya Dari PEK3 KP


 

21.5.2009 Jämsä ryhmänäyttely
Lähdimme kolmeen pekkaan Juhiksen ja Tysonin kanssa Jämsään koiranäyttelyyn. Ilma suosi sen ajan mitä olimme näyttelypaikalla ja kaatosade alkoi vasta kotimatkalla. Aussiet tuomaroi Lena Danker. Tyson oli ainoa pentu ja lopputuloksena ROP-pentu.

Arvostelu: 7kk nuori poika, jolla hyvät mittasuhteet. Hyvä sukupuolileima. Hyvä pää ja oikea purenta. Hyvin kulmautunut. Hyvä rintakehän muoto. Sopiva luusto. Turhan pitkä lanneosa, joka köyristyy hieman liikkeessä. Erinomainen luonne.


 

16.5.2009 Tampere pentunäyttely
Lähinäyttely, kotoa matkaa vain n. 10min. Tyson oli pennuissa vanhin, ainoa 7-9kk luokkalainen. Tuloksena PEK-1 KP PU-2. Tuomarina Kristiina Niemelä.

Arvostelu: Lupaava. Hyvät mittasuhteet. Kaunis pään profiili. Leikkaava purenta. Hyvä kaula. Suora selkälinja, hieman laskeva lantio. Hyvä rintakehä. Hyvät tasapainoiset kulmaukset. Liikkuu hyvin. Esiintyy ja esitetään erittäin hyvin. Kivekset on. Hyvä turkki.


 

3.5.2009 Sahalahti match show
Huvin ja hyödyn vuoksi osallistuimme Sahalahden match show´hun. Tyson jyräsi tiensä suoraan BIS-1 sijalle. Huh, mikä meno päällä!


 

11.4.2009 Kokemäki pentunäyttely
Yhdistetty koiranäyttely ja Nooralla kyläily –matka. Aussieita oli paikalla yhteensä kolme, joista Tyson ainoa uros. Miellyttävän arvostelun kerä tulos VSP-pentu. Tuomari Pekka Teini kehui vielä arvostelun jälkeen Tysonin vahvaa päätä ja kuonoa.

Arvostelu: Vahvuusasteeltaan & tyypiltään erinomainen urospentu. Esiintyy erinomaisesti. Rungossa aavistuksen pitkät mittasuhteet. Vahvakuonoinen, oikeapiirteinen pää. Eturinta hyvin kehittymässä. Hieman pitkä lanne, upea lantio. Upeat raajat ja käpälät. Hyvälaatuinen pentuturkki. Mahtava käytös.


 

4.4.2009 Helsinki pentunäyttely
Ensimmäinen pentuluokan esiintyminen tapahtui Helsingin messukeskuksen pentunäyttelyssä. Samaan aikaan messarissa oli myös eläin-, lapsiperhe- ja pienoismallimessut. Paljon väkeä ja vähän tilaa, melkoinen harjoitus pennulle. Tyson kesti hyvin tilanteen ja otti rennosti. Tuomarina espanjalainen Javier Sanchez Fernandes. Tuloksena PEK-2 KP PU2.
Paikalla oli myös Tysonin veli "Diego" Glenhouse´s Si Chuan Storm (PEK4) sekä sisko "Naksu" Glenhouse´s Saya Dari (PEK3).

Arvostelu: Good puppy. Working-dog appearance. Excellent drive in movement, but front-action could be more parallel. Good body shape and proportions. Good head for age. Very nice outline.
 

22.3.2009 Match show Tuulos
Tuuloksessa järjestettiin parkkihallimatvh show ja sinne piti päästä harjoittelemaan. Tyson oli alusta asti tyynen rauhallinen eikä turhia stressaillut. Kehässä mentiin mallikkaasti ja loppusijoituksena oli PUN-3. Kolme vain sijoitettiin, joten pääsimme juuri ja juuri palkintosijoille.


 

28.2.-1.3.2009 Match show -viikonloppu
Kevään ensimmäiset match show´t. Tyson esiintyi todella hienosti siihen nähden ettemme ole paljoakaan harjoitelleet. Hampaat antoi katsoa hyvin ja kopeloida kummallakin kerralla.

Lauantaina olimme Pirkkahallilla ulkomatch show´ssa. Tyson sai punaisen nauhan isoissa pennuissa, mutta ei sijoittunut enää värikehässä. Kiitoksen Minnalle neuvoista ja kuvista!Sunnuntaina oli vuorossa Ylöjärven parkkihalli-match show. Tyson kilpaili isoissa pennuissa ja sai punaisen, mutta ei sijoittunut.

Veljeni tyttö, Karoliina, kilpaili ensimmäistä kertaa lapsi ja koira -kilpailussa heidän ranskanbulldoggi Oonan kanssa. Tämä oli myös Oonan ensimmäinen kerta mätsärissä eikä ole tainnut ennen nähdä niin paljoa koiria. Jännät paikat molemmilla, mutta silti hienosti sujui. Treenattiin ennen kehää ja kun Karo sai hieman rohkeutta, niin äkkiä ilmoittautumaan mukaan (onneksi oli vielä jonoa, että kerkesi ilmoittautumaan). Sijoitusta ei tullut, mutta kunniakirja lähti kotiin mukaan ja hyvä mieli.