ETUSIVU
ESITTELY
KOIRAT
UUTISIA
KUVIA
LINKIT

» 2004 » 2005 » 2006 » 2007 » 2008 » 2009
» 2010 » 2011 » 2012 » 2013 » 2014 » 201525.12.2008 Muistellaan mennyttä vuotta
Tämä vuosi oli melko hiljainen, mutta kyllä me jotain tehtiin, ettei porukka luule meitä ihan erakoituneiksi.

» Keväällä Toby luonnetestattiin, mikä oli varsin mielenkiintoinen kokemus.
» Näyttelykäyntejä oli yhteensä neljä, joista Ypäjän näyttelyssä Toby oli VSP. Muuten pompittiinkin EH:n ja ERI:n välimaastossa.
» Tokorintamalla ollaan oltu melko aktiivisia, jos ei pieniä taukoja lasketa. Keväällä oltiin Tamskin alo-avo-kurssilla ja nyt syksyllä/talvella ollaan jatkettu partisten tokossa. Tavoitteena kokeeseen meno ensi vuonna (kuinkahan kauan tämä on ollut meillä tavoitteena?).
» Agilityn alkeiskurssi käytiin kesällä ja loppusyksystä jatkettiin jatkoryhmään, mikä kestää ensi kevääseen asti. Lokakuussa olimme Sari Kariluodon tehotreenissä, kun Tamsk järjesti koulutuksen: pienellä estemäärällä tehokasta treeniä. Agilityn suhteen ei sinänsä ole tavoitteita. Olisi kiva mennä kokeilemaan epävirallisiin ensi vuonna, mutta katsotaan nyt miten meidän agility sujuu. Mikään kiire ei ole.
» Syyskuussa oltiin Mansen Murressa. Team Chaotic: Toby, Taavi ja Toffo. Tämäkin oli todella hauska kokemus, mutta harmi vain että tuliaisiksi tuli kennelyskä meidän koiralaumaan.

Melko hiljainen syksy takana. Teimme elokuun puolesta välistä marraskuun alkuun kämppäremonttia, mikä rajoitti hieman koirien kanssa harrastamista. Muuton jälkeen ollaankin aktivoiduttu ja motivaatio on korkealla.

Loppuvuoden kruunasi Tysonin tulo. Ensi vuodelle on jo suunnitteilla treenaamista ja näyttelyitä, kummallekin. Tobyn kanssa on tavoitteena oikeasti mennä sinne tottelevaisuuskokeeseen ja varmaan käydään muutamissa näytelmissä. Tysonin kanssa aloitetaan alkeista ja katsotaan kuinka pitkälle päästään. Ensimmäinen pentunäyttely onkin jo huhtikuussa ja siitä eteenpäin sitten jatketaan. Toby menee näillä näkymin maaliskuussa Tampereen KV:hen (pakko kai sinne on mennä...). Keväällä on meikäläisellä viimeisen yo-kirjoitukset ja keväällä pitäisi sitten juhlia ylioppilasjuhlia.

Toivotamme kaikille oikein mahtavaa ja vauhdikasta uutta vuotta!


Toby & Tyson Pyynikillä


 

10.12.2008 Kuulumisia
Hyvin on lähtenyt yhteiselo sujumaan. Pikku hiljaa Tobykin jo kestää pennun touhuamiset, vaikka on se vielä vähän ällöttävä. Ulkona riehutaan jo yhdessä eikä haittaa yhtään vaikka Tyson välillä roikkuukin karvoissa kiinni. Aika nopeasti se jää vauhdista, kun vielä ei pikku tassuilla päästä samaa vauhtia kuin Toby. Tyson on reipas pentu ja jaksaa hyvin tulla vähän pitempiäkin lenkkejä. Tänään käytiin päivällä Iidesjärven rannassa ja otettiin hieman kuvia. Illalla käveltiin kauppaan. Kummallakin reissulla ohi ajoi useampi auto, kuorma-auto, traktori ja linja-auto. Ja kauppaan mennessä käveltiin teollisuusalueella, mistä kuului kaiken maailman suhinaa jne.. Toby oli enemmänkin ihmeissään, kun Tyson vain jolkotti eteenpäin eikä edes huomannut mitään. Pari kertaa käveltiin yhden talon ohi, missä tehtiin remppaa ulkopuolella. Kuului naulausta ja vaikka mitä, niin Tyson ei ollut moksiskaan. Toby sen sijaan veti sata lasissa kotiin.. Kotna ei kattiloiden kolistelu tunnu missään. Tyson monesti nukkuu ihan kattilalaatikon vieressä eikä reagoi mitenkään vaikka kolisee. Reipas poika!
Tässä lisää kuvia päivän reissulta.


 

7.12.2008 Pentu talossa
Eilen meidän arkeamme tuli vauhdittamaan australianpaimenkoira Tyson (Glenhouse´s Sanghai Soul). Poju on yhteisomistuksessa Minna Saroksen ja Maarit Harakan kanssa. Lisää tietoa pennusta löytyy sen omalta sivulta ja laittelen myöhemmin lisää kuulumisia.


© Iida Kaipio


 

30.11.2008 Match show Teivo
Minua pyydettiin tuomariksi Pirkanmaan Seropien mätsäriin ja pitihän sinne mennä. Sain tuomaroitavaksi sekarotuiset ja veteraanit. On kyllä mukavampi olla itse koiran kanssa kehässä, kuin yrittää laittaa koiria paremmuusjärjestykseen. Mutta värikehissä huomasin, että ihan oikein olin jakanut koirat sinisiin ja punaisiin, sillä punaisten kehä oli selkeästi kovatasoinen ja oli todella vaikea valita parasta. Sekarotuisten punaisen ryhmänvoittaja oli kyllä ehdoton suosikkini heti, kun näin sen ensimmäisen kerran kehässä. Silloin jo tiesin, että tätä koiraa ei helpolla voiteta. Ja hyvin valitsin, sillä tämä punaisten voittaja oli lopulta BIS-2. Oli kyllä tosi kiva päivä ja iski kova hinku päästä piiitkästä aikaa omankin koiran kanssa mätsäriin tai viralliseen näyttelyyn.


 

28.11.2008 Kuulumisia
Jospa hieman päivittelisi kuulumisia. Ihmeempää ei ole syksyn aikana tapahtunut. Agilitya ja tokoa ollaan jatkettu ohjatuissa ryhmissä ja kotona treenattu myös jonkin verran. Motivaatio on nyt korkealla ja tavoitteitakin on asetettu ensi keväällä/kesälle. Tottelevaisuuskokeisiin pitäisi mennä ja tavoitteena olisi ne kolme 1.tulosta ja TK1-tunnus. Avoimen luokan liikkeitäkin ollaan jo treenailtu, joten voi olla että avo-luokkaakin saatettaisiin ensi vuonna kokeilla. Sen näkee sitten, eletään nyt kuitenkin päivä kerrallaan ja katsotaan pysyykö motivaatio yllä.

Agilitya treenataan ainakin ensi kevääseen asti. Jatkosta ei ole vielä tietoa. Jossain vaiheessa kuvautan Tobyn lonkat ja kyynärät uudelleen ihan tarkastaakseni, että kaikki on kunnossa. Näyttelyitä olen hieman suunnitellut, luultavasti ainakin Tampereen KV:hen mentäisiin, kun se tuossa lähellä on. Muut ovat sitten vasta harkinnan alla. Näkee myöhemmin mihin päädytään. Johonkin olisi jo pakko päästä, kun on taas taukoa ollut..

Veljeni avovaimon koira, Iida, menehtyi kuukausi sitten ja nyt veljelläni asustaa ranskanbulldoggityttö Oona. Röhkivä, kuorsaava ja piereskelevä pikku ipana, tättähääräkin kuvaa Oonaa hyvin. Kuvia löytyy täältä.

Marraskuun alussa saatiin Viinikan kämpän remontti valmiiksi ja päästiin muuttamaan. Viikko sitten Tobykin muutti meille ja hyvin on yhteiselo lähtenyt käyntiin, vaikka outoahan Tobylle oli se, ettei isoa laumaa enää ollut vaan piti olla yksin. Mutta nopeasti se on oppinut olemaan rauhassa eikä ainakaan ole minun kuullen haukkunut yksin jäädessä (nyt siis viime päivien aikana). Jään aina hetkeksi kuuntelemaan oven taakse rupeaako haukkumaan, mutta ei mitään ole kuulunut. Alkuun ulvoi kuin parkuva lapsi, mutta aamuisin ei ole edes tullut ovelle saattamaan, kun olen lähtenyt kotoa. Toby on jäänyt rauhassa nukkumaan olohuoneeseen. En sitten tiedä onko myöhemmin pitänyt meteliä, mutta ei ainakaan naapurit ole vielä valittaneet. Olen tehnyt aamuisin niin, että lenkitän ja ruokin Tobyn ennen seitsemää ja jos olen itse mennyt kahdeksaan töihin/kouluun, niin en ole seitsemän jälkeen antanut oikeastaan yhtään huomiota koiralle, vaan touhunnut omiani. Se on selkeästi auttanut eikä Toby ole niin paljoa sitten ollut perääni lähtiessä.

Sellaista meillä tällä hetkellä. Koulussa ammattipuolen opinnot alkaa olemaan lopussa, keväällä on vielä työharjoittelu, mutta muuten tästä lähtien on enää lukiota. Helmikuussa alkaa sitten YO-kirjoitusrupeama. Kirjoitan äidinkielen, englannin ja matematiikan. Alkuvuosi menee siis iltalukiossa istuen abikursseilla ja siihen päälle kirjoituskerrat.


 

13.9.2008 Kuulumisia
Porvoon näyttelyyn jäi menemättä, kun koko laumaan iski yskä. Alkuviikosta Toby alkoi yskimään ja parin päivän päästä yskä oli tarttunut muihin. Joten nyt sitten elellään rauhallisesti ja haukataan happea ulkona, sillä siellä on selkeästi parempi hengittää. Taitaa olla ensimmäinen laatuaan ainakin minun muistikuvan mukaan, kun meidän koirilla esiintyy yskää. Luultavastikin Mansen Murresta tarttunut mukaan, koska ei olla muuten vieraiden koirien kanssa oltu tekemisissä.


 

30.8.2008 Mansen Murre
Team Chaotic = Taavi, Toffo & Toby juoksivat kilpaa Mansen Murressa Kaupin vinttikoiraradalla. Saatiin aurinkoinen ja mukavan lämmin päivä, joten hauskaa pidettiin ja päivästä nautittiin.

Team Chaotic:
Toffo 6,40
Taavi 7.63
Toby 10,38
---
Yht. 24,14
Sija 8/12


© Kitte Lampola


 

24.8.2008 Valkeakoski kr
Pakkohan sitä oli lähinäyttelyyn ilmoittautua. Saatiin vielä hyvä sää näyttelypäiväksi. Partikset tuomaroi Gabriela Ridarcikova Slovakiasta. Toby oli valioluokassa ERI/4, eikä sijoittunut enää PU-kilpailussa. PN-luokassa esitin Liinun (Memorylane Game Set Match), joka sai vara-sertin. Autoin myös Memorylanen kasvattajaluokassa, joka oli ROP-kasv ja pääsi ryhmässä jatkoon, mutta ei sijoille asti. Mukava päivä, vaikka alkuun ei yhtään huvittanut lähteä. Vielä olisi edessä Porvoon kr, jonka jälkeen saatetaan pitää näyttelytaukoa tai käydä parissa näyttelyssä ennen vuoden vaihdetta. Katsotaan nyt millainen motivaatio on päällä.


 

9.8.2008 Nokia ryhmänäyttely
Toby ja Taavi oli ilmoitettu Nokian ryhmänäyttelyyn eikä näyttelymotivaatio ei ollut huipussa eilen, kun satoi kaatamalla vettä ja piti koirien turkkeja laittaa. Onneksi näyttelypäivänä ei vettä tullut vaan paistoi aurinko. Esitin Taavin avoimessa luokassa tuloksena EH/3. Koiranvaihto lennosta, Toby valioluokassa EH/1. Noottia tuli hieman pönäkästä olemuksesta. Saisi kuulemma kiinteytyä. Veljeksillä paljon samaa arvosteluissa ja nämä olikin ihan odotettavissa, joten EH:t eivät yllättäneet. Susku unohti ottaa Taavista kuvia, joten niitä ei ole laittaa näytille, mutta tässä muutama kuva Tobysta.
Susku, Toffo ja Taavi


 

5.8.2008 Kuulumisia & kuvia
Taas paistoi mukavasti aurinko, joten otin muutaman kuvan koirista. Pitkästä aikaa Petruskin näkyy kuvissa, partiksia on aina tullut enemmän kuvattua. Koirat ovat vihdoinkin saaneet oman ison pihan ja jopa meidän pappa-Petruskin on nuortunut silmissä. Pihalla se kirmaa kuin villivarsa nuorempien seurassa eikä ikinä uskoisi että ikää on 9v. Kovasti pappa on laihtunut ja alkanut rungosta ja purukalustosta näyttämään jo iäkkäältä. Hyvin se syö, mutta ruoka ei enää imeydy niin hyvin kuin nuorempana. Mutta mieli on nuorekas, joten vanhuuden vaivat eivät niin selkeästi erotu.


 

23.7.2008 Match show Hakametsä
Aurinko paistoi, joten olihan sitä nyt pakko mennä käymään mätsärissä. Susku ja Marko lähti myös koiriensa kanssa mukaan. Mätsärissä tavattiin myös kolme muuta partista (jopa 5 partista samassa mätsärissä), kaksi pentua ja yksi veteraani. Toby ja Toffo saivat punaiset nauhat mutta eivät enää sijoittuneet. Taavi sai sinisen ja tuli luokkansa toiseksi (SIN2). Onnittelut!!


© Susanna Myllynen

Kehää odotellessa kävimme ottamassa muutamia kuvia Tobysta. Suskulla kun on super kamera, niin täytyy käyttää sitä hyväkseen jos haluaa saada hienoja kuvia. Kiitos Suskulle kuvista taas kerran! Lisää kuvia


© Susanna Myllynen


© Susanna Myllynen


© Susanna Myllynen


 

19.7.2008 Ypäjä kr
Pitkästä aikaa näyttelyssä ja Toby laittoi parastaan hieman kosteassa säässä. Toby voitti valioluokan ja oli lopulta VSP häviten Figon emälle, Eeville (Memorylane I Eat Tigers).

Arvostelu: Erittäin urosmainen kokonaisuus, jolla oikeat mittasuhteet. Melko hyvä pää. Hyvä purenta. Hyvä ylälinja. Tilava runko. Eturinta saisi olla täyteläisempi. Hyvin kulmautunut takaosa. Hyvä turkki. Liikkuu hyvin sivulta.


© Susanna Myllynen

Esitin PN-luokassa EmmaTian (Memorylane Smashin Pumpkin). Vauhtia riitti mutta selviydyttiin kuitenkin PN2-sijalle SERTin kera. Sama tyttönen löytyi hihnan päästä kasvattajaluokasta, joka oli ROP ja loppujen lopuksi BIS2-kasv. Onnittelut Memorylane-kenneliin hienosta päivästä!

Kiitos Suskulle ja Jennille matkaseurasta! Tämän retken voisi uusia joskus tulevaisuudessa. Suurkiitos upeista kuvista! Lisää kuvia


© Jenni Aaltonen


 

4.7.2008
Pitkästä aikaa tuli kuvattua koiria. Tässä muutama kuva näytille.
Koko partispoppoo


Figo piehtaroi
Jammu lyhyessä karvassa


 

Juhannus 2008 vietettiin Marikan mökillä Viljakkalassa. Porukkaa oli niin paljon kuin vain nukkumaan mahtui, karaoke raikasi ja hauskaa pidettiin vaikka vettä tuli välillä taivaan täydeltä ja ukkonenkin poikkesi naapurissa.

Tässä muutama kuva Marikan koirasta Iidasta (leonberg-espanjanmastiffi)


Maaginen katse


 

27.4.2008 Hiekkakuopalla
Vietin aamupäivän Suskun, Taavin, Toffon ja Tobyn kanssa Suoraman hiekkakuopalla. Kiitos paljon hienoista kuvista!! Niitä löytyy lisää täältä.

Tässä muutama kuvanäyte © Susanna Myllynen


 

20.4.2008 Luonnetesti Ylöjärvi
Toby ja Taavi kävivät luonnetestiä kokeilemassa. Minä ja Susku olimme myös ensikertalaisia, joten jo ihan mielenkiinnosta ilmoitettiin koirat sinne. Hyvin samanlaisia veljekset olivat, parinkymmenen pisteen ero vain tuli ja molemmat olivat plussan puolella. Uutta tietoa tuli paljon tuomareilta, kiitos siitä heille. Toby sai +29 pistettä ja laukausarka, Taavi +45 pistettä ja myös laukausarka. Hyvä fiilis jäi luonnetestistä vaikkei pisteet päätä huimaakaan. Toimivia koiria molemmat, mutta eivät näköjään kestä pitkäkestoista paineistumista.

Tobyn pisteet:
Toimintakyky -2 riittämätön
Terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu -1 haluton
Taisteluhalu +2 kohtuullinen
Hermorakenne -1 vähän hermostunut
Temperamentti +3 vilkas
Kovuus -2 pehmeä
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus -- laukausarka

yht. 29p.

© Susanna Myllynen
Lisää kuvia Suskun kuvagalleriassa
Taavi


 

18.4.2008 Menoa ja meininkiä
Tänään oli todella hieno ilma, joten tuli otettua muutama kuva Tobysta ja siskoni russelista Terosta. Tälle viikonlopulle osui Teron hoito viikko, kun suurin osa meidän poppoosta oli Tukholmassa. Onneksi Hilda ja äiti jäivät pitämään seuraa ja auttamaan koirien kanssa. Tero kun on vähän yksineläjä eikä tykkää muusta koiraseurasta, niin piti olla kahdessa paikkaa


Hilda & Tero


Hyvä kuva Terosta

Metsässäkin tuli kuvailtua, kiitos Hildalle avusta! Minä sain keskittyä kuvaamiseen, kun Hilda teki sen isoimman homman koiran asettelussa.


Toby meni kuoppaan maate


iikku & Toobe


 

22.3.2008 Match show Orivesi
Mätsäreissä ei olla käyty enää kovinkaan aktiivisesti ja nytkin lähdettiin hetken mielijohteesta. Alku aina hankala mutta lopussa kiitos seisoo, näin meillä. Toby esiintyi erittäin hienosti ja valittiinkin päivän päätteeksi Best In Show:ksi. Tuomarit vielä mainitsivat, että Toby isona koirana kykeni liikkumaan hienosti pienessä kehässä ja joutui tekemään enemmän töitä sen eteen kuin kanssakilpailijamme, jotka kaikki olivat pienempiä kooltaan. Iso hali meidän Topianterolle joka oli hieno poika aina kun tuomari katsoi (ja kehän laidalla todella rasittava vinkulelu..).
 

14.3.2008 Ikäviä uutisia..
Johanna laittoi surullisen viestin muutama päivä sitten. Ronja (Ama´Ville Blonde Comtess) oli nukkunut pois edellisenä yönä. Ronja oli minulle hyvin rakas koira, joka tuli aina sohvalle viereen makaamaan vaikkei tilaa ollut ja kaipasi rapsutuksia ja halauksi. Ronjan iloinen hymy ei koskaan unohdu mielestäni. Sinua rakas Rontti tulee todella kova ikävä! Pääsit Elmerin luokse ja nyt voitte yhdessä taas painia pyrrien tyyliin.


Ystävyysrakkautta <3


 

29.2.2008 Karkauspäivä
Paistoi aurinko niin kauniisti vielä työpäivän päätteeksi, että sain aikaiseksi ottaa ensimmäiset talvikuvat tältä vuodelta. Pojat vetivät rallia pitkin pihaa, ihmettelen yhä miten Jammun ääni on vieläkin tallella sen haukkumisen jälkeen. Figoa rökitettiin, poju teki kuperkeikkoja ja murjotti välillä. Jammu ja Toby juoksivat kilpaa, tämä kaksikko on jotenkin samalla aaltopituudella.


 

27.1.2008 Turku KV
Pitkä näyttelytauko takana. Sisänäyttelyn ahdas tila kiristi hieman hermoja ja koirakin hermoili ja vinkui, joten ei aivan luksuspäivä, mutta ihan mukava oli olla taas näyttelyssä. Toby sai EH:n ja oli luokkansa neljäs, koska pää ei ole tarpeeksi urosmainen ja vahva. No, tämä olikin jo tiedossa, joten eteenpäin jatketaan sen enempää harmittamatta. Toby nyt vain on sattunut olemaan jonossa viimeisenä kun urosten geenejä pään suhteen on jaettu :o)