ETUSIVU
ESITTELY
KOIRAT
UUTISIA
KUVIA
LINKIT

» 2004 » 2005 » 2006 » 2007 » 2008 » 2009
» 2010 » 2011 » 2012 » 2013 » 2014 » 2015Loppuvuosi pikakelauksena:

Loppuvuosi ollaan otettu melko rauhallisesti. Johannan koirat, pyreneesi Zoco ja airedale Ava, olivat hoidossa viikon verran syyskuussa. Ja Ava uudelleen joulukuussa Pohjoismaiden voittajanäyttely viikonloppuna. Täällä lisää kuvia Zocosta ja Avasta.

Joulukuun alussa Nilla (Fin Ch Star Lace´s Reul-Chearbach) vietti kanssamme päivän Helsingissä Suomen voittajanäyttelyssä saaden EH:n.

Koirien kanssa harrastaminen on nyt syksyllä/talvella jäänyt todella vähälle lukion takia. Olen viettänyt koko syksyn ja talven iltalukiossa neljänä iltana viikosta ja loppu vapaa-aika onkin sitten mennyt vain kotosalla. Keväällä ensimmäiset kirjoitukset edessä ja viimeisiä iltakursseja viedään. Tammikuussa palataan näyttelykehiin Turun KV:ssa. Varmaan kevään aikana jatketaan myös tokoilua ja kehissä kiertelyä. Luonnetestiin mennään Tobyn ja veikka-Taavin kanssa huhtikuussa.

Kiitokset kaikille kuluneesta vuodesta ja odotellaan innolla ensi vuoden koitoksia!

In Memoriam Rane 23.11.1993 - 25.10.2007


 

18.-19.8.2007 Kouvola - Heinola
Tehtiin viikonloppureissu asuntoautolla. Lauantai-aamuna ajeltiin Kouvolaan näyttelyyn. Aurinko paistoi lähes koko päivän. Pari kertaa loppupäivästä tuli vettä oikein kunnolla, mutta ei se niin haitannut, kun sai olla teltan alla suojassa. Samana iltana ajettiin Heinolaan, missä yövyttiin näyttelypaikan parkissa. Busy-Buddy´sit olivat hienosti esillä kummassakin näyttelyssä.

Kouvola kr tuom. Alice Christensen, Tanska


Busy-Buddy´s Captain Chaos "Toby" AVO ERI/1 PU2 VARA-SERT


Busy-Buddy´s Chocolate Chip "Passo" AVO ERI/2


Busy-Buddy´s Chilly Crystal "Touho" AVO H


Busy-Buddy´s Born To Boogie "Diiva" AVO ERI/1 PN2 SERT -> FIN MVAHeinola kr tuom. Kitty Sjong, Tanska

Busy-Buddy´s Captain Chaos "Toby" AVO ERI/1 PU1 SERT -> FIN MVA VSP
Busy-Buddy´s Chocolate Chip "Passo" AVO EH/3
Busy-Buddy´s Chilly Crystal "Touho" AVO EH/2
Busy-Buddy´s Born To Boogie "Diiva" VAL EH/3


Busy-Buddy´s ROP-kasvattaja

Kiitos Essille, Niinalle ja Seijalle mahtavasta näyttelyviikonlopusta ja kasvattajille suurkiitos ihanasta suklaapojusta! Iskälle kiitos kun lähdit mukaan, apusi on korvaamaton!


 

4.8.2007 Turku kr
"Nillan" Star Lace´s Reul-Chearbach kanssa pyörähdettiin valionartuissa, ERI tuli mutta ei enää sijoituttu. Paras narttu kehässä esitin "Pusun" Bisous L´Arche Durk de Chester, joka ei lopulta sijoittunut. Päivän VSP oli Figon veli "Rasse" Memorylane Hey Mister DJ.


© Nina Nynäs


 

19.7.2007 Terveysjuttua
Käytettiin Jammu viikko sitten eläinlääkärissä kilpirauhasen vajaatoiminnan tarkastamiseksi. Suvussa kun tätä sairautta esiintyy. Poika kuitenkin todettiin terveeksi, joten hetkeksi voidaan huokaista.

Viime viikonloppuna käytiin poikien kanssa koirapuistossa, saatiin Taavi ja Toffo seuraksi. Jammusta ja Figosta huomasi että poijjaat ovat maalta eivätkä kauheasti ole ollut tekemisissä vieraiden koirien kanssa. Molemmat esittivät isoa ja mahtavaa urosta, joka omistaa koko tarhan. Jammuun meni muutamia kertoja kunnolla hermot ja se joutuikin välillä jäähylle hihnaan. Figo, meidän pikku nössykkä, ahdisteli Taavia ja pari kertaa sanoikin kovan sanan. Taavia ei voinut vähempää kiinnostaa nuo pullistelevat äijät, se meni omia menojaan. Toby tapansa mukaan vaan meni muiden mukana eikä tajunnut yhtään mistä oli kyse :o) Taisi se pari kertaa ärähtää Toffolle, kun Toffo tarrasi villahousuihin kiinni. Toby kun on hieman herkkähipiäinen.


Koko konkkaronkka: Figo, Hilda, Toby, Toffo, Jammu & Taavi


 

14.7.2007 Orivesi kr
Hyvä ilma olla näyttelyssä, ei liian kuuma eikä tullut vettäkään. Aamullakin sai nukkua pitkään kun partisten arvostelu oli vasta iltapäivällä ja automatka oli lyhyt. Hilda lähti mukaan, itse pääsi jotenkin helpolla kun oli innokas harjailija ja koiran kävelyttäjä mukana :o) Kiitos Hildalle mukavasti näyttelyseurasta ja avusta.

Toby AVO ERI/1 VARA-SERT
 

8.7.2007 Porvoo ryhmänäyttely
Partikset tuomaroi Rita Kadike-Skadina Latviasta. Toby sai ERIn, voitti avoimen luokan ja oli lopulta PU3 saaden VARA-SERTin.

Arvostelu: Nice, strong male. Excellent condition & proportions. Masculin head. Strong back & loin. Good chest. Correct tail. Well angulated. Moves very well. Good coat.
 

1.7.2007 Tottelevaisuuskoe Huittinen
Noh niin, meidän tokoura on nyt korkattu. Ihan kivasti meni ekaksi kokeeksi, saatiin ainakin tulos :o) Tänään kyllä meni niin päin vastoin liikkeiden onnistumiset mitä olin kuvitellut, mutta ei se mitään. Nyt on sitten tietämystä siitä mitä pitää hioa ja kuinka usein (jätetään ne pitkät vapaat pois seuraavaan kokeeseen asti). Tuomari oli Ilkka Sten, kisaajia taisi olla 9. Lysti oli myös mukana kisaamassa. Sen menoa on ihana katsella vaikka tänään virtaa oli paljon. Lysti teki upean suorituksen saaden 191p. 1-tuloksen ja tuli luokan toiseksi. Onnittelut Nooralle ja Lystille! Seuraavasta kokeesta sitten TK1.

Luoksepäästävyys meni hyvin, Toby ei pysynyt paikoillaan vaan meni tuomaria vastaan. Änkesi lähes syliin että saisi mahdollisimman paljon rapsutuksia. Ei ole ainakaan varautunut koira!

Paikalla makuussa Toby hieman pyöritteli päätään, kun tasan klo 9.00 alkoi kirkon kellot soimaan. No joo, me ei olla treenattu kellojen soidessa, joten Tobbe päätti lähteä tulemaan mun tykö niin matalana kuin vain juosten pääsee. Kun pääsi minun tykö, laittoi samantien maate. Mamman vieressä on turvallisempaa kuin yksin toisten koirien välissä.

Mä oon tässä viimesen kuukauden aikana valitellut meidän seuraamista. Tänään se sitten meni niin hienosti, jossei lasketa yhtä pientä hairahdusta vapaana seuraamisen lopussa. Minä käännyin oikealle ja Toby jatkoi matkaa eteenpäin.

Liikkeestä maahanmeno, voi perhana! Oon Nooralle moneen kertaan puhunut kaksoiskäskyistä, varmistaakseni Tobyn tekemiset. No joo, en tänään sitten muistanut niitä. Maahan-käskystä Toby on jo pitkään mennyt hienosti ja nopeasti maahan, niin tänään se pysähtyi kuin seinään SEISOMAAN. Ja siis seisominen on se meidän vaikein liike ollut jo pitkään :D

Liikkeestä seisomisen seisominen ei mennyt yhtä hienosti kun maahanmenon seisominen, mutta saatiin sentäs pisteitä.

Luoksetulo oli hieno! Siitä olen ylpeä, ei ole varmaan koskaan ollut pahemmin ongelmia sen kanssa.

Estehyppy meni hyvin. En muista sanoiko tuomari siinä jotain, miksi laski pisteitä hieman. Kokonaisvaikutus oli parempi kuin olisin osannut kuvitella. Nyt vielä kun sais noi nollat pois tuolta listalta, niin olisin todella tyytyväinen!

Liike, arvosana -> pistemäärä
Luoksepäästävyys 10 -> 10
Paikalla makaaminen 0 -> 0
Seuraaminen kytkettynä 9,5 -> 19
Seuraaminen taluttimetta 8 -> 32
Maahanmeno 0 -> 0
Luoksetulo 10 -> 30
Seisominen 7 -> 14
Estehyppy 9 -> 18
Kokonaisvaikutus 9 -> 9
Pistemäärä yhteensä: 132p. 3-tulos


 

18.6.2007 Möllitoko Kyröskoski
Me uskaltauduimme sitten ihka ensimmäiseen möllitokoon. Hyvä kokemus, nyt tiedetään mitä tehdään samalla tavalla ja mitä toisin tulevia tokokisoja ajatellen. Ei oikein tiedetty aikataulun kulusta, joten Toby oli ulkona meidän kanssa koko ajan. Odoteltiin parisen tuntia. Toby piippasi jonkin verran ja hieman stressasi, mutta alkoi loppua kohden jopa rauhoittumaan. Ei olla aiemmin oltu tällaisessa tilanteessa (joo tiedän, pitäisi ehkä treenata).

Aluksi otettiin luoksepäästävyys ja paikalla makuu ryhmässä. Meitä oli 7 koirakkoa, Toby kisasi numerolla 6. Luoksepäästävyydessä Toby nousi seisomaan kun tuomari tuli tykö. Antoi hyvin tutkia ja heilutti kovasti häntää, kun tuomari höpötti sille jotain. Paikalla makuu jännitti mua tosi paljon, mutta se menikin ihan nappiin. Kentän takaa metsästä kuului autojen, rekkojen yms. ääniä ja niitä Toby hieman ihmetteli ja välillä pyöritteli päätään. Puolen välin jälkeen suunnilleen laski pään maahan ja makasi siinä rauhallisesti koko ajan. Luoksepäästävyys ja paikalla makuu täysi 10!

Sitten saatiinkin odotella taas hetken aikaa ennen kuin päästiin meidän yksilösuorituksiin. Myönnän heti, että tuomari oli tooosi kiltti ja antoi aika reippaasti pisteitä, mutta kaikki sai kuitenkin saman tason mukaan, joten sinänsä ei väliä. Ja enemmän kokemus/harjoitus merkkaa kuin pisteet. Oikeassa kisassa pistemäärä ois paljon alempi, koska möllitokossa sai käyttää useamman kerran käskyä ja kehua matkalla, jos siltä tuntui. Koiran mukaan.

Seuraamiset ei kyllä mennyt yhtään hyvin. Toby tuli mukana, mutta siinä se sitten olikin. Ei oikein jaksanut ottaa kontaktia vaan laahusti perässä. Käännökset meni hyvin, pysäytykset ja juoksu hyvin. Saatiin kuitenkin kympit, en kuullut mitä doomari sanoi meidän menosta, mutta en kyllä itse ollut aivan tyytyväinen. Laitan kuitenkin väsymyksen piikkiin, Toby laahasi siihen malliin kaikkien liikkeiden aikana. Maahanmenossa seuraaminen oli huonoa, mutta meni maahan (hyvä ettei jäänyt sinne). Luoksetulon lähtö oli aika karmee. Sanon aina "istu" kun jätän Tobyn, niin poikapas päätti mennä maahan. Uudelleen istumaan ja siitä jättö. Luoksetulo oli muuten ihan hyvä. Seisomisessa sama seuraamisongelma, odota-käskyllä meni istumaan. Otin uudelleen pienen pätkän seuraamista ja nyt jäi seisomaan. Palatessa pysyi hyvin paikalla, istui kuitenkin ennen käskyä. Estehyppy oli muuten hyvä, mutta lopussa otti askeleen mua kohti.

Kokonaispisteet
Luoksepäästävyys 10 kerroin 1 -> 10
Paikalla makaaminen 10 kerrooin 3 -> 30
Seuraaminen kytkettynä 10 kerroin 2 -> 20
Seuraaminen taluttimetta 10 kerroin 4 -> 40
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9½ kerroin 2 -> 19
Luoksetulo 9½ kerroin 3 -> 28.5
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9 kerroin 2 -> 18
Estehyppy 9½ kerroin 2 -> 19
Kokonaisvaikutus 10 kerroin 1 -> 10
= 194,5p. 1.tulos, 3. sija (3/7)


 

10.6.2007 Jämsänkoski kr
Toby täytti eilen 2 vuotta, joten tänään poju oli ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa. Tulokseksi tuli ERI/2 PU3 VARA-SERT. Meidän matkassa oli mukana myös Nina ja Ruusu (Pythagoraan Rambling Rose) joka sai EH:n avoimessa luokassa. Päivän tuomarina toimi Paul Lawless Irlannista.

Arvostelu: 2 years old male. Correct bite. Balanced head. Ears well placed. Good backline. A touch long in loin. Good bone. Good stands rear & front. Strides well.


 

9.6.2007 Partacollieiden erikoisnäyttely Espoossa
Vietettiin Tobyn 2-vuotis syntymäpäivää Espoossa partisten erikoisnäyttelyssä. Urokset tuomaroi ruotsalainen partiskasvattaja Johan Andersson (Alistair´s). Toby EH/4 nuorten luokassa.


 

8.6.2007 Mätsäri Lempäälä
Toby ja Figo pääsivät mukaan Lempäälän mätsäriin. Molemmat saivat siniset nauhat, joten isä joutui menemään värikehään Figon kanssa. Figo esiintyi todella hienosti vaikka eivät olleet harjoitelleet yhtään ennen kehää. Seisoa se ei kunnolla osaa, mutta liikkeet ovat ihanan ulottuvat ja ryhti täys kymppi. Ei kuitenkaan sijoitusta tullut Figolle, mutta Toby sen sijaan laittoi parastaan ja sijoittui toiseksi. Kelpasi meille, sillä pian kehän jälkeen alkoi satamaan kaatamalla vettä. Kerettiin autoon sisälle juuri sopivasti.


 

3.6.2007 Tuuri kr
Tuskaisen kuuma päivä Tuurissa koiranäyttelyssä. Partikset tuomaroi Leni Nousiainen. Toby NUO EH/2.


 

12.5.2007 Harjavalta ryhmänäyttely
Pari kuukauden paussi pidettiin näyttelyistä ja selkeästi se vaikutti positiivisesti Tobyyn. Motivaatiota riitti sekä minulla että koiralla. Toby esiintyi erinomaisesti voittaen ensin urokset ja ollen lopulta ROP. Ryhmässä ei päästy jatkoon.


VSP Perky´s Show Stopper & ROP Busy-Buddy´s Captain Chaos


© Johanne Koivunen

Ennen ryhmäkehää kerkesin seuraamaan Nooran ja Lystin (Tanning Rumba) kehää. Lysti sai EH:n ja voitti luokkansa (juniori). Onnittelut!


 

25.3.2007 Tampere KV
Pitkästä aikaa näyttelyssä ja vielä lyhyen matkan päässä. Toby sai ERI:n ja sijoittui luokassaan neljänneksi. Tuomarina Stephen Hall Iso-Britanniasta.


 

Työssäoppiminen Ranskassa
Vietin reilu kolme viikkoa Ranskassa. 14.1.-3.2. Lyonissa ja siitä pidennetty viikonloppu Pariisissa. Matka oli upea, tahdon joskus takaisin! Kiitos Irinalle super hyvästä matkaseurasta!! Unohtumaton kokemus kaikin puolin. Tässä muutama kuva reissusta.


 

6.1.2007 Pori match show
Ajeltiin Jammun ja Tobyn kanssa ensin Kokemäelle Nooralle ja siitä jatkettiin matkaa Poriin. Jammu sai punaisen nauhan muttei sijoittunut. Toby sai sinisen eikä sijoittunut. Kummatkin kilpailivat isoissa koirissa.