ETUSIVU
ESITTELY
KOIRAT
UUTISIA
KUVIA
LINKIT

» 2004 » 2005 » 2006 » 2007 » 2008 » 2009
» 2010 » 2011 » 2012 » 2013 » 2014 » 20159.12.2006 Voittaja 2006 Helsinki
Tobylla riitti ikä juuri ja juuri junioriluokkaan, sillä täytti vasta näyttelypäivänä 18kk. Tulokseksi tuli ERI/2 VARA-SERT. Partikset tuomaroi Gunnel Holm.

Arvostelu: Oikeantyyppinen junioriuros, jolla on hieman terävä kuono. Hieman ahdas edestä. Hyvä runko ja erinomainen takaosa. Liikkuu hyvin ja kantaa häntänsä hyvin liikkeessä.


 

19.11.2006 Jyväskylä KV
Pitkästä aikaa näyttelyssä. Toby sai ERIn ja sijoittui nuorten luokan toiseksi heti Taavin (Busy-Buddy´s Cosmic Chaos) jälkeen. Esiinnyttiin kasvattajaluokassa, joka tuli kolmanneksi. Pyörähdin kehässä myös Diivan (Busy-Buddy´s Born To Boogie) ja Lucyn (Memorylane Angel On A Mission) kanssa.

Arvostelu: Exc. in type. I like his overall balance with a nice size. A bit shorter on body. Very nice in head. Good lenght of foreface. A bit shorter in neck. Strong level topline. Good hind quarters. Good croup. Exc. coat. Very nice on the move.


 

12.11.2006 Match show Orivesi
Mätsäreistäkin on ollut hieman taukoa. Lähdettiin Jennin ja Samun kanssa Orivedelle. Samu ja Toby kilpailivat isoissa koirissa. Toby sai sinisen nauhan ja voitti luokkansa. Samu sai punaisen muttei päässyt enää jatkoon. BIS-kehää ei tarvinnut kauaa odottaa. Toby esiintyi hienosti ja oli lopulta BIS-2. Kiitos Jennille seurasta ja kuvien ottamisesta!


 

4.11.2006 Seinäjoki KV
Ihan turistina tällä kertaa. Pyörähdin partisten PN-kehässä Sohvin (Bristregal Killing Me Softly) kanssa ja pääsin myös mukaan Bristregalin kasvattajaluokkaan, joka oli ROP-kasv. ja lopulta BIS3-kasv. Päivän ROP-partis oli Bristregal Limelight Regal "Haikka" joka tuli tyylillä valioksi. Päivän kruunasi RYP4-sijoitus. Onnittelut Ninalle ja Piialle hienosta päivästä!


Bristregal kasv.ryhmä BIS3

Olin Johannan matkassa, joten tuli seurattua myös pyreneittenpaimenkoirat, joissa voitto tuotiin kotiin. Johannan Zoco (Chez L´Ours Vif Couche-Tard) oli ROP CACIBin kera ja Katin Gigi (Drôle d´Oiseau Mouche De Galle) oli VSP SERTin ja CACIBin kera. Onnittelut molemmille!!


 

21.10.2006 Kokemäellä
Päivä kului mukavasti Kokemäellä Nooran luona. Visiitin suurin syy oli 11 viikkoinen lk.collien pentu Lysti (Tanning Rumba). Totta kai halusin Nepunkin nähdä, tyttö oli saanut päälleen lyhyemmän turkin. Harmi etten voinut jäädä yöksi, kun huomenna on työpäivä. Mutta uudelleen tullaan kyllä, Kokemäki on hieno paikka ja siellä meidän hyvät kaverit asustaa.
Kuvia

Lisää Lystin suvusta löydät kennel Tanning:in sivuilta: www.kenneltanning.com


 

8.7.2006 Salo kr
Lähdettiin kesälomareissulle Saloon. Joka vuosi käydään siellä yleensä alkukesästä, mutta tänä vuonna venytettiin lähtöä heinäkuuhun asti, sillä samalla poikettaisiin näyttelyssä. Lähdettiin asuntoautolla liikenteeseen, jotta saatiin otettua kaikki kolme mukaan (Petrus onnellinen jäi nukkumaan viileään kotiin). Figo ja Jammu olivat innoissaan, kun pääsivät mukaan.

  

Salon näyttelyssä Jahn Stäävin arvosteltavana Toby oli ERI/3 PU4. Tuomari luuli Tobya alkuun hiekanväriseksi. Ei meinannut alkuun uskoa kun väitin Tobyn olevan ruskea. Hetken katseltuaan kuitenkin tokaisi "If you say so.."

Arvostelu: Utmärkt typ. Bra huvud. Välfyllt nosparti. Korrekt bett. Vällagd skuldra. Bra rygg & kors. Tillräcklig bröstkorg för åldern. Bra päls. Mycket goda rörelser. Bra temperament.


 

25.6.2006 Juhannus
Torstaista sunnuntaihin vietettiin koko lössi "maalla", eli mummun pihassa. Hyvin mahtui kaksi asuntoautoa ja kasa ihmisiä koirien kera. Grillailtiin, otettiin aurinkoa, juotiin, juhlittiin, liputettiin... Koirat sai olla ulkona koko päivän (kaikkina päivinä). Yöksi tuli sisälle kun mentiin nukkumaan. Nyt kun kotiin päästiin, makaa neljä raatoa lattialla kintut kohti kattoa. Oli rankka viikonloppu!
Figo sai kesäkampauksen, eli karvat pois :D Päähän ja häntään jätettiin karvat, mutta muuten melkein naku. Aivan ihana!! Tässä muutama todistusaineisto Figosta (huomaa ihana auringonpaiste mistä saimme nauttia koko viikonlopun).


Ripakinttu :o)


 

18.6.2006 Forssa kr
Aurinko paistoi koko päivän ja oli todella kuuma. Toby oli EH/3. "Taavi" Busy-Buddy´s Cosmic Chaos oli ERI/2 ja PU3 saaden VARA-SERTin. Onnittelut Suskulle ja Taaville! Taavin ja Tobyn lisäksi B-B´s veljeksistä oli "Viski" Busy-Buddy´s Copper Coin joka sai H:n. Päivän ROP oli Show Must Go On de Chester ja VSP Perky´s It´s Showtime. Onnittelut! Tuomarina toimi Tanya Ahlman-Stockmari.

Pääsin esittämään kark.karvaisen mäyräkoira "Niken" Stenstallets Nick Nolte, Paraisilta, joka oli valioluokassa ERI/1 ja lopulta PU2. Oli hieno kokemus päästä Niken kanssa kehään! Kuvia ei valitettavasti tästä kehästä saatu. Mäyräkoirien tuomarina toimi Giovan Battista Tabo, Italiasta.


 

17.6.2006 Tuuri kr
Toby yllätti voittamalla ensin junioriluokan ERInomaisella ja lopulta myös paras uros -luokan tullen samalla ROPiksi saaden toisen SERTin. Narttuja ei ollut paikalla ollenkaan, joten PU1 oli automaattisesti ROP. Wow!
Tuomarina rotukehässä toimi Paavo Mattila.

Arvostelu: Kaunis nuori uros. Hyvä pää. Otsapenger voisi olla hieman selvempi. Hyvä runko. Hyvin kulmautuneet raajt. Hyvä ylälinja. Hyvät sivuliikkeet, aavistukset ahtaat takaa. Lupaava turkki. Miellyttävä käytös.


 

10.6.2006 Euroopan Voittajanäyttely, Helsinki
Aamulla lähdin juna-asemalle tarkoitus matkata Helsinkiin. Isä ja Toby lähtivät saattamaan ja ylhäällä asemalaiturilla Toby aiheuttikin ylimääräisiä sydämentykytyksiä yhtäkkiä säikähtämällä ja putoamalla raiteille peruuttaessaan. Siinä sitten paniikissa hyppäsin perään ja nostin koiran, minkä jälkeen vasta katsoin tuleeko junia. Taisi olla meidän onni ettei junia ollut tulossa. Siinä tilanteessa ei tullut ekana mieleen tarkistaa tuleeko sieltä joku vaan tärkeintä oli saada Toby äkkiä pois sieltä. Junassakin vielä tärisin ja sydän hakkasi tuhatta ja sataa. Huh!

Tänään oli siis Euroopan voittajanäyttely Helsingin messukeskuksessa. Olin lupautunut esittämään ystäväni pomeranian "Lotan" Besamano´s Como Tu Adoro, joka oli EH/3 avoimessa luokassa. Hyvin meni meiltä esiintyminen, vaikkei Lotta ole mikään helppo esitettävä :o)
Kiitos tuhannesti Sarille, että hän "joutui" menemään shih tzu erkkariin ja minä pääsin Lotta-neidin kanssa kehään ;o)


 

4.6.2006 Mänttä kr
Toby EH/2. Veli "Passo" Busy-Buddy´s Chocolate Chip oli ERI/1 ja PU3. Onnittelut!

Ystäväni Ninan partistyttö "Nilla" Star Lace´s Reul-Chearbach voitti avoimen luokan ERInomaisella, ollen lopulta PN1 ja VSP. Nilla sai myös toisen SERTinsä. Mahtavaa!!
Päivän ROP oli Perky´s That´s Show Biz. Onnittelut! Partisten tuomarina toimi Elena Ruskovaara.


Veljekset Toby & Passo


 

28.5.2006 Piikkiö ryhmänäyttely
Toby sai ERInomaisen ja oli lopuksi PU3 saaden ensimmäisen SERTinsä. Hienoa pikku-äijältä!
Päivän ROP oli Memorylane Angel On A Mission ja VSP Aél De Shaleemar. Onnittelut! Tuomarina toimi Dubravka Reicher Kroatiasta. Kiitos Annelle ja Riikalle telttaseurasta :o)

Arvostelu: 11 months. Medium constitution. Good topline. Good angulation in movement. Tail well set and carried. Good quality of coat. Good bite.
 

27.5.2006 Tampere ryhmänäyttely
Toby esiintyi hienosti ja olikin lopulta ERI/2 junioriluokassa. Matkassa oli mukana myös "Jade" JV-05 Bristregal Luscious Regal joka sai myös ERInomaisen tullen luokkansa toiseksi ja lopulta PN4. "Nilla" Star Lace´s Reul-Chearbach voitti avoimen luokan nartut ERInomaisella ollen lopulta PN3 VARA-SERTin kera. "Micke" Fin Mva Star Lace´s Reul-Eolach edusti ensimmäistä kertaa valioluokassa tullen kolmanneksi. Onnittelut! Tuomarina toimi Ruth Wagner Luxemburgista.

Arvostelu: 11 months old dog. Head correct proportioned. Correct topline. Correct angulations. Correct movement. Good temperament.


 

21.5.2006 Match show Orivesi
Lyhyiden yöunien (lue: Suomi voitti Euroviisut) jälkeen päätettiin lähteä Orivedelle mätsäriin. Toby sai punaisen nauhan ja sijoittui lopulta toiseksi. Nähtiin myös tuttuja kun Sari (kennel Besamano´s) tuli shih tzu-kasvattiensa kanssa treenaamaan näyttelyjuttuja. Oli todella mukavaa nähdä pikkulapsoset ensimmäistä kertaa. Aivan ihania!!

Jammun isä Pena (Memorylane On The Wild Side) valioitui tänään Suomen muotovalioksi. Ennestään Pena on Est & Lv Mva. Onnittelut Jaanalle ja Penalle!
Tobyn isukki Tex (Farmarens Take It To The Max) on tänä keväänä käynyt valloittamassa itänaapurin Venäjän ottaen pääsiäisenä Pietarin KV:sta KANS MVA arvoon oikeuttavan cacibin sekä Venäjän sertin tullen muotovalioksi (RUS MVA) ja kaiken lisäksi vielä voittajatittelin RKFV-06. Wau! Onnittelut Ninalle! Tex on ennestään Fin, Am, S, Dk & Ltu Mva ja LtuV-05.


 

19.5.2006 Match show Tampere
Toby ja Taavi osallistuivat molemmat mätsäriin. Toby sai punaisen tullen väriryhmän neljänneksi ja Taavi sai sinisen tullen väriryhmän kolmanneksi. Hienoo, hienoo!!!


 

13.-14.5.2006 Kokemäki-viikonloppu
Reissasin junalla Kokemäelle Nooran ja Nepu-partiksen luokse kyläilemään. Lauantai saatiin kulutettua Kokemäellä kierrellen pitkin ja poikin, illalla käytiin pitkällä lenkillä metsässä missä tuli napsittua muutama kuva Nepusta. Sunnuntaina aamulla ajeltiin nasta laudassa Harjavaltaan ryhmänäyttelyyn. Katteltiin partisten arvostelu, valiteltiin kylmyyttä ja lopultu päätettiin lähteä takas Kokemäelle, kun ei enää jaksanut jäädä odottamaan muutamaa rotukehää. Päivän ROP ja ainoa ERIn saanut partis oli Wagtime Blues Brother eli Kusti, joka sai mytös ensimmäisen SERTin.


 

7.5.2006 Ahlainen ryhmänäyttely
Toby oli ERI/1 junioriluokassa, muttei sijoittunut enää paras uros -luokassa. Päivän ROP oli "Nilla" Star Lace´s Reul-Chearbach ja VSP "Micke" Star Lace´s Reul-Eolach, jonka kanssa pääsin pyörähtämään rop-kehään. Micke valioitui ja Nilla sai ensimmäisen SERTinsä heti ekassa näyttelyssä. Hienoa! Tuomarina toimi Marija Kavcic Sloveniasta.

Näyttelyyn saapui turistiksi meidän besti-partis "Nepu" Babbington´s Naja Tridians, johon tutustuimme kaksi vuotta aiemmin juuri Ahlaisten ryhmänäyttelyssä.

Arvostelu: Narrow, a bit small head for his size. Correct dentition. Good eyes and ears. Shortes neck. Well developed long ribcage. Correct topline. Shorter tail. Correct angulations. Well balanced movement for his age. Firm topline. Good coat.


 

6.5.2006


 

1.5.2006 Match show Hakametsä
Tänäkin vuonna vietettiin vappupäivää mätsärin merkeissä. Viime vuonna oli hieman synkempi ilma, saattoi alkaa satamaan hetkenä minä hyvänsä. Tänään paistoi aurinko ja kävi hieman tuuli. Toby kisasi pennuissa saaden punaisen nauhan (PUN) muttei sijoittunut.


 

23.4.2006 Lahti KV
Toby oli EH/3. Veljensä "Passo" oli ERI/1 PU3 saaden VARA-SERTin. Onnea! Jammun veli "Onni" Memorylane Boogie All Nite tuli avoimen luokan toiseksi ja lopulta PU4. Päivän ROP oli Show Must Go On de Chester ja VSp Farmarens Zweet Zaraband. Tuomarina toimi Guy Jenny Ranskasta.


Toby


"Passo" Busy-Buddy´s Chocolate Chip


 

17.4.2006 Lappeenranta KV
Tehtiin pikku reissu Lappeenrantaan. Aamuyöstä lähdettiin ajamaan ja selviydyttiin perille melkein tunti etuajassa mitä oltiin suunniteltu. Nukuttiin koko matka Tobyn kanssa takapenkillä, itseäni vaivasi vielä kuumeen jälkeinen flunssa ja Tobya muuten vaan nukutti :o)
Partiksia oli yhteensä 20 kappaletta ilmoittautunut ruotsalaiselle Dan Ericssonille. Tobyn kanssa samassa luokassa kilpaili myös sen veli Passo (Busy-Buddy´s Chocolate Chip). Toby voitti luokan ERInomaisella ja paras uros kisassa sijoittui toiseksi (PU2) ja sai vara-sertin. Ystävämme Ninan mukana ollut uros Micke (Star Lace´s Reul-Eolach) voitti urokset ja sai toisen sertinsä sekä ensimmäisen cacibinsa lopuksi ollen VSP. Onnea, onnea!!! :o) ROP oli Oldbear Kiss In The Night.

Arvostelu: Snygg ung hanhund. Fint huvud och uttryckt. Mycket bra kropp och rygg. Prima bakställ och svans. Utmärkt benstomme. Fin tillbakalagd överarm. Skuldran kunde vara bättre tillbakalagd. utmärkt pälskvalitet. Rör sig väl. Inte så stor.


 

2.4.2006 Match show Lielahti
Pitkästä aikaa mätsärissä. Eilinen aprillipäivä tuli ja meni, joten koiran turkinlaitto jäi viime tippaa, tähän aamuun. Testattiin samalla reissulla uutta asuntoautoa ja miten Toby viihtyisi siellä. Menomatka olikin yhtä skitsoamista, pienetkin äänet pelotti. Takaisin tullessa Toby oli jo niin väsynyt, ettei jaksanut välittää mistään äänesta vaan veti unta kaaliin sohvalla :o)
Mätsäri oli ulkona ja minä tottakai jäädyin sinne. Ylläri, ylläri! Oli myös vetistä ja kuraista, mutta ihmeen hyvin Toby pysyi puhtaana (jos jalkoja ei lasketa). Pentuja oli pikkuisen alle 50. Onneksi arvostelu sujui sukkelaan eikä paikalla tarvinut olla pitkään. Toby sai punaisen nauhan ja sijoittui lopulta kolmanneksi (PUN3). Hienosti sujui esiintyminen, liikkui erittäin hyvin ja seisoi paikoillaan niin kauan kun sitä vaadin.


 

18.3. Tampere KV
Virallinen debyytti junioriluokassa. Hyvää kokemusta, sillä näyttelypaikka oli ahdas ja ihmisiä sekä muita koiria paljon ympärillä. Toby ei oikein ollut tuomarin mieleen, tulokseksi tuli hyvä (H). Pieni ja keskenkasvuinen, en odottanutkaan juniorilta mitään ihmeempiä :o) "Taavi" Busy-Buddy´s Cosmic Chaos edusti hienosti Busy-Buddy´seja ollen junioriluokan kolmas EH.lla. HIENOA! Siitä se lähtee. Päivän ROP ja lopulta RYP2 oli Show Must Go On de Chester ja VSP Oldbear Kiss In The Night joka valioitui samalla. Onnittelut!


 

26.2. Helsinki pentunäyttely
Meidän kohdalla viimeinen pentuluokan esiintyminen. Toby voitti luokkansa ja oli lopulta PU2. Veli "Viski" Busy-Buddy´s Copper Coin tuli toiseksi luokassa.


 

21.1. Turku KV
Tätä näyttelyä oli odotettu. Oikeastaan eniten jännitti se, miten Toby käyttäytyy suuressa näyttelyssä. Alkuun ihmeteltiin, mutta pikku hiljaa homma alkoi tuntumaan tutulta ja kun kehään päästiin niin kaikki oli jo tuttua. Pentuja oli yhteensä kolme, kaikki uroksia. Toby sijoittui kolmanneksi ja sai KP:n. ROP-pentu oli Goonie´s Gimme Gimme.
Päivän ROP oli Show Must Go On de Chester ja VSP Lawnlake Show What. Onnittelut!


 

15.1. Lahti pentunäyttely
Partispentuja oli yhteensä neljä. Tobyn lisäksi 7-9kk luokassa oli "Taavi" Busy-Buddy´s Cosmic Chaos ja "Basso" Busy-Buddy´s Chocolate Chip. Toby voitti luokan, Basso toinen ja Taavi kolmas. ROP-pentu oli pikkupentuluokassa kilpaillut Ceetan Cafe Original.