ETUSIVU
ESITTELY
KOIRAT
UUTISIA
KUVIA
LINKIT

» 2004 » 2005 » 2006 » 2007 » 2008 » 2009
» 2010 » 2011 » 2012 » 2013 » 2014 » 201523.12.2005 Kuulumisia
10.12. olin isäni kanssa Tukholmassa Ruotsin Voittajanäyttelyssä turistina. Kokemus oli aivan mahtava! Hienoa päästä seuraamaan ruotsalaisia partoja ja näin ollen oppia taas paljon uutta. Suomella oli hieno edustus kuitenkin paikan päällä. Onnittelut heille hienoista tuloksista!

Seuraavana viikonloppuna (17.-18.12.) oli melkoinen hälinä Helsingissä kun lauantaina järjestettiin perinteinen Voittajanäyttely ja sunnuntaina Pohjoismaiden Voittajanäyttely. Lauantaina esitin "Juuson" Pythagoraan Heavy Hiski veteraaniluokan kolmanneksi erinomaisella. Kiitos Niinalle, kun luotit Hurmuri-Juuson minun käsiini :o) Onnittelut myöskin Heidille "Jaden" Bristregal Luscious Regal hienosta JV-05 tittelistä! Päivän ROP oli Show Must Go On de Chester ja VSP Zarbrax Ginger Up. Tuomarina Elena Ruskovaara.
Sunnuntaina parrat tuomaroi tanskalainen Hans Erik Pedersen. Mainittakoon että Figon veli "Rasmus" Memorylane Hey Mister DJ voitti nuorten luokan ollen lopulta PU4 ja saaden SERTin. Onnittelut!! Päivän ROP oli Show Must Go On de Chester ja VSP Alistair´s Watch Out Ruotsista.


JV-05 Bristregal Luscious Regal "Jade"


 

4.12.2005 Helsingin pentunäyttely
Toby esiintyi mallikkaasti rotunsa parhaaksi ja lopulta RYP4:ksi. Tuomarina sekä rotu- että ryhmäkehässä Satu Ylä-Mononen.

Arvostelu:
5kk, hyvin kaunisrakenteinen, kauniisti kehittynyt pentu. Lupaava pää. Kaunis ylälinja. Hyvin kulmautuneet raajat. Hyvä häntä. Liikkuu ikäisekseen erinomaisesti. Lupaava turkki. Hyvä väritys.


Tobbe ennen ryhmäkehää


 

3.12.2005 Kuulumisia muualta
Jammun isä "Pena" Memorylane On The Wild Side valioitui 26.11. Eestin muotovalioksi!! :o)
Veli "Leevi" Memorylane Big Ben Jammin saavutti Suomen muotovalionarvon Oulun KV:ssä 1.10.

Surullisena uutisena sain kuulla, että Jammun emä "Tilda" Memorylane Midsumrnyz Dream on nukkunut pois sairauden murtamana 29.11. :( Osanottoni Marille ja hänen perheelleen! Suru on suuri myös täällä. Kiitos Tildalle ihanasta Memorylane b-pentueesta; Onnista, Leevistä, Pyrystä, Oskusta, Ollista, Jammusta, Pepistä ja Vilmasta!


8.11.2003 Tildan pennut 7 vkoa


 

27.11.2005 Match show Teivo
Kisasin siskontyttöni Hildan kanssa junnuissa. Hilda esitti Jammun ja minä Tobyn. Hienosti meni, muttei sijoituttu kumpikaan. Jammu sai isoissa koirissa sinisen nauhan eikä enää sijoittunut. Toby sai isoissa pennuissa myös sinisen nauhan, sijoittuen ensimmäiseksi (SIN1) ja BIS-kisassa tuli sija 8.


 

13.11.2005 Kaarina pentunäyttely
Ensimmäinen oikea näyttely nyt takanapäin. Toby esiintyi nätisti ja hurmasi tuomarin (Tanya Ahlman-Stockmari) ollen rotunsa paras ja lopulta RYP3!

Arvostelu:
Erittäin kauniisti liikkuva, hyväryhtinen pentu, jolla oikeat rungon mittasuhteet. Hyvä pää. Ikäisekseen erinomainen eturinta. Hyvä raajojen luusto. Vaihtamassa pentukarvaa oikeanlaatuiseen peitinkarvaan. Erittäin hyvin kulmautunut takaa. Hyvä luonne.


 

6.11.2005 Match show Orivesi
Lähdettiin Tobyn ja Taavin kanssa mästäriin Orivedelle. Taavi sai punaisen nauhan muttei sijoittunut. Toby sai sinisen, voitti väriryhmän ja oli lopulta BIS 3!! :o)
Onnea Taaville ja Susannalle hienosta ensiesiintymisestä!
Kuvia

  


 

22.10.2005 Match show Urjala
Toby sai pennuissa punaisen nauhan ja sijoittui toiseksi (PUN 2).


 

8.10.2005 Match show Tampere
Toby toista kertaa mätsärissä. Suuresta pentujoukosta sijoitukseksi PUN 4.


 

2.10.2005 Match show Tampere
Toby pääsi ensimmäistä kertaa mätsäriin. Päätettiin treenata oikein kunnolla esiintymistä, joten ilmoittauduin myös junnukisaan. Sijoitusta ei tullut, mutta hyvää harjoitusta ehdottomasti. Seuraavaksi oli vuorossa penturyhmä. Toby esiintyi erinomaisesti ja sai punaisen nauhan. Värikehässä hieno esiintyminen jatkui ja sijoituimme neljänsiksi (PUN 4). Taavi-veli oli turistina paikalla, joten vauhtia ei ainakaan puuttunut.
 

21.8.2005 Hämeenlinna KV
Kisasin ensimmäistä kertaa pomeranian Lotan (Besamano´s Como Te Adoro) kanssa. Lotta esiintyi erinomaisesti ottaen huomioon neidin nuoren iän. Vasta 9kk ja jo kunnon kehäesiintyjä. Emme kuitenkaan päässeet jatkoon, kokemusta rikkaampana lähdimme kehästä. Kiitos Sarille tuhannesti Lotan lainasta!


Besamano´s Como Te Adoro "Lotta"


 

14.8.2005 Match show Tampere
Tampereen SPL järjesti mätsärin Kaukajärvellä. Jammu sai punainen nauha ja ryhmäkehässä päästiin viiden parhaan joukkoon. Nämä viisi ja sinisten viisi laitettiin vielä yhteen, joista valittiin lopulliset sijoittujat. Tulimme Jammun kanssa neljänsiksi. Lopuksi oli vielä junnukisa, jossa oli osanottajia kahdeksan. Voitimme kisan, joka oli viimeisen parin kohdala todella tiukka.


© Paula Virta


 

13.8.2005 Aura kr
Vanhemmissa kilpaili 14 junnua. Omalta osalta kisa meni hienosti. Jammu jaksoi keskittyä, koska ei ollut liian kuuma ilma. Sijoituimme lopulta neljänsiksi tasaisesta ryhmästä. Tuomarina toimi Erja Nummi. Paula oli myös mukana matkassa "Vicky" Backseat Driver´s Vicky Lee aprikoosi kääpiövillakoiran kanssa sijoittuen viidensiksi. Onnea!
 

7.8.2005 Helsinki kr
Alkuun seurattiin partiskehä, missä rotunsa parhaaksi valittiin Lawnlake Show What.
Pian partiskehän jälkeen alkoi junnukisa. Kilpailin pitkästä aikaa aussie "Petulla" MontRose Hello World. Kiitos Satulle Petun lainasta! Kisa meni muuten mukavasti, mutta hajut veivät voiton ja Petu kulki suurimmaksi osaksi nenä maassa. Tuomarina toimi Karin Bergbom.


 

6.8.2005 Match show Pirkkala
Lähdettiin pitkästä aikaa mätsäriin Jammun kanssa. Tulokseksi tuli SIN 2.
Arvostelu:
2v. Kauniit, puhtaan valkoiset hampaat. Hyvin hoidettu. Isot valkoiset tassut. Liikkuu kauniin tasaisesti, pientä potkua saisi olla. Miellyttävä luonne ja kokoinaisuus.


 

31.7.2005 Ähtäri
Vietettiin aurinkoinen päivä Ähtärissä, Jahtihaukkujen erikoisnäyttelyssä. Vanhemmissa kisasi viisi kilpailijaa, joista neljä sijoitettiin. Tultiin Jammun kanssa ensimmäisiksi ja Paula Onni-villakoirallansa toiseksi. Päivän parasta ei valittu. Toby oli myös hengessä mukana, kylläkin vetäen sikeitä koko näyttelyn ajan.


 

30.7.2005 Pentu talossa!
Olin jo jonkin aikaa etsinyt ruskeaa pentua täyttämään näyttelyhaaveeni. Alunperin tarkoitus oli hakea ulkomailta, mutta kun kuulin tästä pentueesta, en voinut olla harkitsematta sitä. Isänä oli jo pitkään ihailemani Farmarens Take It To The Max ja emänäluonteeltaan mahtava narttu Busy-Buddy´s Almond Eye. Jo ennen kuin edes näin tai kuulin mitään pennuista, arvelin niiden olevan vahvempi luonteisia kuin Jammu ja Figo. Sitähän olin juuri hakemassa. Ja mikä parasta, paljon ruskeita pentuja!! :o) Niinalla oli jo katsottuna yksi pentu meille, mutta halusin itse tällä kertaa valita pennun. Halusin joukosta erottuvan yksilön. Tämä pentu oli juuri sitä. "Pörröksi" kutsuttu, koska oli kaikista karvaisin. Kokoakin oli ja väritys antoi hauskan vaikutelman, karhunpoikanen. Olimme Niinan kanssa samaa mieltä siitä, että tämä pentu sopisi meille. Oli viikko aikaa miettiä nimiä. Mielessä oli kaksi nimeä, Emil ja Börje, jos pentu olisi tullut ulkomailta. Mutta tälle pennulle ei sopinut kumpikaan nimi. Toby nimi tuli yhtäkkiä esiin ja se sopi pennulle kuin kirsu päähän. Pieni Toby-Bear :o) Topi, Tobbe, Tobias, Toobe ym. Rakkaalla lapsella on monta nimeä (ja kaikkia niitä totellaan yhtä hyvin)


 

16.-17.7.2005 Ypäjä
Kisasin Jammun kanssa junnuissa, mukana oli myös kaverini Paula englanninspringerspanieli Pepsin kanssa. Kisa meni muuten ihan hienosti, mitä nyt pari hölmöä mokaa tuli tehtyä :o) Sijoituimme Jammun kanssa neljänsiksi, Paulan ja Pepsin ollessa viidensiä. Tuomarina toimi Leila Kärkäs.

Sunnuntaina kisasin jälleen Jammun kanssa. Sijoitusta ei tullut, mutta esiintyminen meni mukavasti. Jammusta on alkanut tulemaan hieman perässä vedettävä. Tuomarina toimi Jarmo Vuorinen.
 

9.7.2005 Lempäälä, Suomen Pyreneläisten erikoisnäyttely
Kisasin Jammun kanssa junnuissa. Tuomarina toimi entinen junior handler Tuulia Salonen (kennel Chenespace pyreneittenkoirat). Vanhemmssa vaihdettiin koiria, sain pyreneittenkoira nartun. Voitettiin Jammun kanssa ikäryhmä ja päästiin näin ollen päivän paras kisaan. Siellä molemmat esitti Filip-pomeranianin. Tässä kohtaa täytyy myöntää ettei mennyt kauhean hyvin. Tuli kuljettua vauhdilla ja Filip laukkasi. Minkäs sille voi kun on tottunu näihin "isoihin" koiriin :o) Muuten meni esiintymiset hyvin. Vielä lopuksi vaihdettiin minun ja nuorempien voittajan kanssa koiria ja sain esitettäväksi pyreneesin. Lopulta sijoituimme päivän paras-kisassa toisiksi.


Päivän paras-kisassa koirien vaihto


 

26.-27.6.2005 Rovaniemi kr
Vietimme pidennetyn viikonlopun Ylivieskassa ja Rovaniemellä. Torstaina lähdettiin kaverini Johannan ja Katin (sekä koirien) kanssa kohti Ylivieskaa, missä yövyttiin Johanna vanhempien luona. Sieltä sitten perjantaina ajeltiin Rovaniemelle leirintäalueelle.

Lauantaina kisasin junnuissa uuden tuttavuuden, pyreneittenpaimenkoira "Toskan" Drole d´Oiseau Cuiller A Sort kanssa. Toska on tuttu koira, mutta esitin ensimmäistä kertaa. Varautuneen luonteessa vuoksi oli hieman vaativampaa esittämistä kuin aikaisemmilla kerroilla. Olin kuitenkin hyvin tyytyväinen suoritukseemme vaikka emme sijoittuneet. Tuomarina toimi Ritva Raita.

Sunnuntaina pääsin piiitkästä aikaa kisaamaan pyreneittenkoira "Ronjan" Ama´Ville Blonde Comtess kanssa. Näin mukavaa kisaa ei ole minun kohdalleni vielä sattunut. Tärkeintä oli, että esittäjällä sekä koiralla oli hauskaa. Ronja todella hymyili ja nosti häntänsä upeasti kaarelle juosten samalla reippaasti. Itseänikin alkoi heti hymyilyttää ja se teki tästä tilanteesta upean. Emme sijoittuneet, mutta olin enemmän kuin iloinen meidän yhteistyöstä. Tuomarina toimi Jon R. Cole USA:sta. Kiitokset Jussilan poppoolle ja Katille mukavasta viikonloppuseurasta!

    
"Toska" Drole d´Oiseau Cuiller A Sort


 

17.6.2005 Match show Teivo
Jammu ja Figo kisasivat molemmat isoissa koirissa. Figo sai punaisen, muttei sijoittunut. Jammu sai sinisen ja oli lopulta väriryhmän toinen (SIN 2). Seuraavaksi junnukisa, missä kisasi vain minä Jammulla ja kaverini Paula Onni-villakoirallansa. Lopulta voitimme kisan. Vimeisenä vuorossa oli meidän ensimmäinen parikilpailu, jossa oli yhteensä neljä paria kisaamassa. Sijoituimme hienon esiintymisen jälkeen toisiksi.


 

22.5.2005 Match show Äetsä
Ensimmäisenä oli vuorossa junnukisa. Kilpailijoita oli neljä ja koiria vaihdettiin kahdesti. Molempien vaihtokoirien kanssa meni hienosti ja lopulta voitimme junnut. Nopeasti kehän vaihto isojen koirien kehään missä Jammu sai punaisen ja voiti väriryhmän (PUN 1) ja Figo sai sinisen tullen kolmanneksi (SIN 3). Loppufinaalissa Jammun sijoitus BIS-3. Mahtava päivä kaiken kaikkiaan, aurinkokin paistoi koko ajan :o)
 

20.5.2005 Match show Lempäälä
Jammu ja Figo menivät molemmat isoihin koiriin. Jammu sai punaisen eikä sijoittunut. Figo sai sinisen eikä myöskään sijoittunut. Esitin myös kaverini porokoira Dustyn, joka sai punaisen nauhan ja sijoittui väriryhmässä kolmanneksi.


 

8.5.2005 Match show Hervanta
Itse olin kehäsihteerinä, joten kaverini Paula esitti Figon. Isoissa koirissa tuli sininen nauha ja arvostelussa luki: Pentumaista vilkkautta, leikit mielessä. Antaa kuitenkin käsitellä hyvin. Liikkuu hyvin. Ei sijoitusta.
Kuvia mätsäristä löydät täältä.


 

1.5.2005 Match show Hakametsä
Ensimmäisenä oli vuorossa junnukisa. Voitimme vanhemmat ja päivän paras-kisan, eli sijoitus 1/1. Päivän paras-kisassa sain vaihtokoiraksi kultaisennoutajan. Seuraavaksi Jammun ja Figon kanssa isojen koirien kehään. Jammu sai punaisen ja sijoittui kolmanneksi (PUN 3). Figo sai sinisen ja sijoittui neljänneksi (SIN 4). Hienosti meni pikkupojilla, paljon tullut varmuutta esiintymiseen Figollakin.
 

17.4.2005 Match show Nokia
Figo sai pennuissa SINisen nauhan muttei sijoittunut.
Arvostelu: 11kk uros, tummat silmät, hyvä pigmentti kirsussa, kaunis ylälinja, hyvät kulmaukset, liikkuu kauniisti ja rytmikkäästi.


 

19.-20.3.2005 Tampere KV
Lauantaina esitin partiskehässä Jammun veljen "Leevin" Memorylane Big Ben Jammin. Leevi sai ERIn ja sijoittui nuortenluokassa toiseksi. Tuomarina toimi Denis Kuzelj Soveniasta.

Kumpanakin päivänä kisasin Jammun kanssa junnuissa. Jammua hieman pelotti hallitunnelma, joten esiintyminen ei mennyt kauhean hyvin. Lauantain junnukisan tuomaroi Kirsi Luomanen ja sunnuntain Kirsti Louhi.
 

29.-30.1.2005 Turku KV
Lauantaina kilpailin junnuissa Jammun kanssa. Olin todella tyytyväinen esiintymiseemme, sillä Jammu on hieman epävarma noin suuressa hälinässä. Emme kuitenkaan sijoittuneet. Tuomarina toimi Markku Mähönen.

    
Oik. © Vlyter

Sunnuntaina klpailin ensimmäistä kertaa pyreneittenkoira "Ronjan" Ama´Ville Blonde Comtess kanssa. Kehä oli pieni niin isolle koiralle, mutta teimme silti parhaamme ja olin hyvin iloinen suorituksemme jälkeen. Emme sijoittuneet. Tuomarina toimi Sofi Sandbacka. Kiitos Johannalle Rontin lainasta!


© Saana Lehtinen


 

23.1.2005 Lahti pentunäyttely
Kilpailin junnuissa australianpaimenkoira "Petun" MontRose Hello World kanssa. Kisa meni hienosti, muttei sijoituttu. Tuomarina toimi Juha Putkonen. Kiitos Satulle Petun lainaamisesta!
© Satu Murto


 

16.1.2005 Match show Vesilahti
Figo pentujen PUN 4. Pentuja oli suuri määrä, joten olen todella tyytyväinen suoritukseemme.