ETUSIVU
ESITTELY
KOIRAT
UUTISIA
KUVIA
LINKIT

» 2004 » 2005 » 2006 » 2007 » 2008 » 2009
» 2010 » 2011 » 2012 » 2013 » 2014 » 201512.12. Match show Mouhijärvi
Tultiin Jammun kanssa junnuissa toisiksi, kilpailijoita oli muistaakseni 7 (ei oltu eritelty nuorempia ja vanhempia). Sitten odoteltiin ja paleltiin ennen isojen koirien arvostelua. Nauhoja ei jaettu, vaan tuomari katsoi liikkeet ja tutki, jonka jälkeen pudotti suurimman osan pois. Jammun purentaa katseli pitkään... Ei sijoituttu, joten päästiin nopeasti kotiin lämmittelemään :o)

  


 

28.11. Voittaja match show 2004
Osallistuttiin ensin junior handler -kisaan. Vanhempia oli neljä ja nuorempia yli kymmenen (tarkkaa määrää en tiedä). Tultiin vanhemmissa ensimmäisiksi ja päivän paras -kisassa toisiksi. Tuomarina toimi Virpi Hietikko. Heti kun junnukehästä päästiin, riennettiin ykkösryhmän junioriluokan kehään. Siellä Jammu sai vaaleanpunaisen nauhan, eli pääsi jatkoon, ja lopulta sijoittui kolmanneksi. Figo jätettiin kotiin. Seurana meillä oli Ransu -lampuri omistajansa Tintin kanssa. Ransu sai myös vaal.punaisen nauhan, mutta ei sijoittunut.
 

6.11. Match show Ylöjärvi
Jammu oli isojen koirien PUN 4. Figokin pääsi mukaan, harmi vain että ontui. Sen takia sininen nauha, luokkana isot pennut.


 

31.10. Match show Hämeenlinna
Tarkoitus oli totuttaa Figoa autolla kulkemiseen, sillä kun tulee usein huono-olo. Mätsäri oli Aulangon ratsastuskeskuksen maneesissa. Ja siis sinne jäätyi! Kun koko päivän siellä seisoskeli, niin johan rupes varpaat kangistumaan. Figo kisasi pennuissa, jossa saatiin sininen nauha. Jammun kehää saatiinkin sitten odottaa ikuisuus. No tulipahan juostua! Jammu sai punaisen nauhan ja oli lopulta väriryhmän neljäs. Äkkiä autoon lämmittelemään. Nukuttiinkin sitten koko kotimatka :o)


 

17.10. Match show Teivo
Osallistuttiin Jammun kanssa ensin junnukisaan, jossa tultiin toisiksi. Sitten oli Figon vuoro mennä isojen pentujen kehään. Tulokseksi tuli SIN 4. Pojun ensimmäinen match show. Lopuksi vielä Jammun kanssa isoihin koiriin. Jamppa sai punaisen, muttei päässyt enää jatkoon.
 

24.-25.9. Oulun reissu
Vierailimme Jammun kanssa Leevi-veljen luona Oulussa. Kivaa oli! Perjantaina mentiin ja lauantaina illalla palattiin takaisin. Lauantaipäivä vietettin Oulun partisporukan kanssa. Partoja oli reilusti yli kymmenen, joten vauhtia ei puuttunut. Oli hieman kurainen keli, joten voitte uskoa minkä näköisiä koirat olivat. Täytyy joskus uusia tämä reissu. Niin kivaa oli molemmilla (koiralla ja omistajalla).


 

20.9. Match show Kannus
Oli hieman eri tyylinen, eli ei jaettu nauhoja vaan tuomari sijoitti samantien 5 parasta. Jammu ei päässyt tuohon viiden joukkoon, joten meidän osalta kisa jäi siihen. BIS-koira oli kaverini collie Nella. Onnea Tanjalle ja Nellalle!!

  
© Riikka Byckling


 

16.9. Möllitoko Kannus
Osallistuttiin Jammun kanssa ensimmäistä kertaa möllitokoon. Oli vielä mölliluokka, joten hieman helpotettu versio.

1. Luoksepäästävyys 10 (kerroin 1) = 10
2. Paikallaolo 5 (kerroin 3) = 15
3. Seuraaminen 8 (kerroin 3) = 24
4. Luoksetulo 5 (kerroin 2) = 10
5. Liikkeestä pysähtyminen 8 (kerroin 2) = 16
6. Vapaavalintainen temppu 4 (kerroin 1) = 4

Luoksepäästävyys meni parhaiten, sosiaalisuus ennen kaikkea! Paikallaoloa häiritsi viereisellä kentällä oleva agilitykisa, mutta parasta tottua häiriöön. Seuraaminen sujui hienosti. Pitää vaan löysätä vähän enemmän hihnaa; taisin itse jännittää liikaa. Luoksetulo on yleensä ollut varma nakki, mutta ei tänään. Jammu pysyi paikallaan ja kun kutsuin luokse, se jopa lähti tulemaan kohti, mutta saikin yhtäkkiä turbovaihteen päälle ja kiersi kentän ympäri. Palasi kyllä todella nätisti eteen istumaan ja siitä sivulla (muutaman TÄNNE-karjaisun jälkeen). Liikkeestä pysähtyminen opeteltiin viikkoa ennen kisaa. Kesällä oltiin treenailtu seis-käskyä, mutta nyt vasta kokeilin lähteä itse paikalta pois. Jammu jäi nätisti seisomaan ja saatiin hyvät pisteetkin (kun ajattelee että oltiin viikko sitten opeteltu kyseinen liike). Temppu? Mikä se sellainen on? On nuo temput jääneet vähän vähemmälle, joten käskin Jammun antaa tassua (ja toista). Oikeasti se ei edes osaa antaa tassua (en ole halunnut opettaa), mutta harjoiteltiin hetki ennen kisaa, toimi sen ajan. Enempää ei treenata tassun antoa.


 

1.8. Match show Tampere
Vaikka oli hieman epävakaa sää, päätettiin silti lähteä kukkaismatch show´hun. Ja se kannatti. Junnuja oli paikan päällä 17 (ei oltu eritelty nuorempia ja vanhempia). Voitettiin Jammun kanssa ja toiseksi tuli hyvä ystäväni Paula toyvillakoira Lindalla. Onnea Paula!! Junnukisan jälkeen pääsin myös esittämään corgi-sekoitusta pienten koirien kehään. Tämä suloinen koiruus veikin sitten voiton. Ja siitä suoraan Jammun kanssa pentukehään. Saatiin punainen muttei päästy enää jatkoon. Ihan hyvä, sillä oltiin molemmat todella väsyneitä koko päivä uurastuksesta :o)

  
© Jutta


 

28.7. Match show Hakametsä
Kisasin ensimmäistä kertaa junnuissa Jammun kanssa. Vanhempia oli neljä, itse pääsin sijalle 3. Mentiin Jammun kanssa vielä isojen pentujen kehään. Saatiin punainen ja värikehässä sijoitus 3. Vettä tuli ihan mukavasti :o)


 

21.7. Match show Kyröskoski
Jammu kisasi aikuisissa koirissa hienosti punaisten kolmanneksi. Figo pääsi myös mukaan turistiksi.


 

17.7. Oriveden koiranäyttely
Jammu sai hylätyn purennan takia. Tuomarina toimi Maret Kärdi Eestistä. Rop oli Lawnlake Westend Girl. Mukana oli myös Nepu saaden EH:n.


 

8.7. Pentu talossa!
Tänään haettiin Jammulle pikkuveli. Nimettiin se Figoksi jalkapalloilija Luis Figon mukaan. Tottakai, nythän on EURO 2004 kisat! Viralliselta nimeltään Figo on Memorylane Huckleberry Finn.


 

3.-4.7. Match show x 2
Lauantaina oltiin Nooran ja Nepun kanssa (jälleen) mätsärissä. Jammu oli pennuissa ja sai punaisen, muttei päässyt enää jatkoon. Nepu sai kanssa punaisen ja oli väriryhmän paras sekä BIS 7. Sunnuntaina lähdettiinkin pelkästään Jammun kanssa Toijalaan mätsäriin. Aivan mahtava ilma ja muutenkin hyvä fiilis. Ensin osallistuttiin näyttelyharjoituksiin. Pentukehässä Jammu sai punaisen nauhan ja oli lopulta värikehän toinen.


 

30.6. Match show Hakametsä
Oltiin Nooran ja Nepun seurana mätsärissä. Jammu oli pennuissa punaisten paras ja näin ollen pääsi BIS-kisaan, missä tuli sija 5. Nepu oli isoissa koirissa, sai kanssa punaisen ja oli värikehässä neljäs. Noora esitti Nepun ensi kertaa itse, joten erittäin hienosti meni!


 

12.6. Partacollieiden erikoisnäyttely, Kellokoski
Vettä tuli taivaan täydeltä ja arvostelu venyi ja venyi... Jammu oli viimeistä kertaa pentuluokassa, hienosti pääsi sijalle 3. (7.-9.kk urokset). Tässä luokassa partoja oli 6. PEK1 oli Firstprizebears Colorado, PEK2 Papaw Tailwind Exclamation, Jammu PEK3 ja Jammun veli Onni (Memorylane Boogie all Nite) oli PEK4. Kaksi muuta olivat kanssa Jammun veljiä, Leevi (M. Big Ben Jammin) joka oli meidän matkassa mukana, sekä Olli (M. Breakfast In Bed). Lopulta ROP-pentu oli Bristregal Kind Of Regal ja VSP-pentu oli Firstprizebears Colorado. Rop oli Classical Image Of Balimor, VSP Memorylane Oneder Woman (Jammun täti). Molemmat omistaa Johanna Korpijaakko. ROP-nuori oli Babbington´s Naja Tridians "Nepu". Onnea Nooralle ja Nepulle! Paras kasvattajaryhmä oli kennel Lawnlake.


 

6.6. Match show Hervanta
Vietettiin aurinkoinen päivä mätsärissä. Itse olin siellä töissä kehäsihteerinä. Aamulla oli möllitoko, ilma näytti uhkaavalta. Mutta kun puolilta päivin alkoi match show, niin samalla ilma muuttui aurinkoiseksi. Oikea helle! Isäni esitti Jammun. Eivät paljoa treenailleet ennen kehää, mutta silti meni hienosti! Jammu oli sinisten toinen.


 

30.5. Rauma kr
Ilma oli kolea, saattoi vain arvailla koska sataisi vettä. Partiksia oli paikan päällä 7. Jammu oli ainoa pentu, tulokseksi tuli PEK1, KP ja ROP-pentu. ROP oli upea uros Show Must Go On de Chester "Show" ja VSP Fontane Lili Langtry "Vilma". Katseltiin vielä 1. ryhmän kisa. Sen jälkeen alkoikin satamaan kaatamalla.


 

20.5. Kangasalan pentunäyttely
Eilisen kaatosateen jälkeen oli vuorostaan aurinkoinen päivä. Jammu oli ainoa partis, sai KP:n ja oli ROP-pentu. Ryhmäkisassa pärjättiin hienosti! Jammu oli RYP-3. Tuomarina oli sekä rotu- että ryhmäkehässä Kirsti Louhi.

  


 

19.5. Match show Hakametsä
Vettä satoi kaatamalla. Kokemushan sekin :o) Nauhat olivat eriväriset kuin yleensä, vaal.vihr = sininen ja violetti = punainen. Jammu sai vihreän nauhan eikä päässyt enää jatkoon.


 

8.5. Porin ryhmänäyttely
Vietettiin aurinkoinen päivä Porin Ahlaisissa. Jammu oli PEK1 (purenta). ROP oli Star Lace´s Reul Na Madra "Puntti" ja VSP Babbington´s Naja Tridians "Nepu". Nepun omistaa kaverini Noora Männistö. Onneksi olkoon! Tuomarina oli Marija Kavcic Sloveniasta. Partiksia oli yhteensä 12.


 

5.5. Match show Tampere
Ensimmäistä kertaa ulkona, joten hyvää harjoitusta. Jammu sai sinisen eikä päässyt enää jatkoon.


 

18.4. Match show Ylöjärvi
Pentukehässä Jammu sai punaisen nauhan, mutta ei sijoittunut ryhmässä.


 

28.3. Lahden pentunäyttely
Jammun ensimmäinen näyttely. Tuloksena PEK1 KP ja ROP-pentu. PEK2 oli Jammun veli Onni (Memorylane Boogie All Nite). Ryhmäkehässä Jammu pääsi kymmenen parhaan joukkoon. Tuomarina sekä rotu- että ryhmäkehässä Unto Timonen.


 

15.2. Match show Kaleva
Jammun ensimmäinen "esiintyminen". Hienosti alkoi tämäkin harrastus. Jammu sai punaisen nauhan ja pääsi lopulta kymmenen parhaan joukkoon. Hyvää harjoitusta pupsille! Tuomari halusi Jammun vielä Sydäntensärkijäkisaan, missä Jammu pokasi 3. sijan :o)